Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cozy ja przesadzam

Polecane posty

Gość gość

Mój szwagier ma male dziecko, mały chodzi do żłobka. Gdy tylko pojawia się okazja "podrzucany" jest do mojej teściowej która jest osoba pracująca zmianowo. I tak dziecko było u niej od poniedziałku do środy. Jutro znów zostawiają dziecko do soboty. Teściowa skarży się na swój żywot, marudzi ze ostatkiem sił idzie do pracy. Mąż zgrzyta zębami ale nic nie mówi. Dziś jednak byliśmy u niej i opowiadała jak fatalnie się czuje a ma jutro małego od rana. Wiem ze nie powinnismy się wtrącać ale nie wytrzymałam i powiedziałam szwagrowi żeby nie wykorzystywali teściowej i skoro sobie nie radzą może powinni pomysleć o opiekunce. Wywiązała się sprzeczka. Mąż twierdzi ze niepotrzebnie zareagowałam i to nie nasza sprawa.

Gość gość
Przesadzasz

Gość gość
Nie przesadzasz

Gość gość
Tak przesadzasz

Gość gość
Według mnie zachowałaś się, może ryzykownie (bo będziesz wrogiem), ale ładnie, bo stanęłaś w obronie matki męża. Mogłoby cię to nie obchodzić, nie twoja matka, ale obchodzi. Twój mąż, powinien bronić własnej matki, ale widocznie nie chce konfliktu, czyli odpuszcza, tchórzy. Powinien stanąć w twojej obronie i własnej matki. Oni mają dziecko, to powinni się nim zajmować. Oczywiście podrzucanie do babci, to fajna sprawa, ale w rozsądnych granicach.

Gość gość
Dziękuje za odpowiedz. Nie chce rodzic konfliktu a wlasnie to zrobiłam. Ostatecznie trudno, może oni sobie coś przemyślą. Teściowa jest osoba pracująca, ma problemy zdrowotne. Szkoda mi jej, a oni traktują ja jak darmowa nianke.

Gość gość
Jeszcze kilka słów. Czasem jest tak, że broniąc kogoś, jakichś spraw ważnych, niestety ponosi się tego ujemne konsekwencje. Trzeba to przyjąć, bo dobre rzeczy, wcale nie dzieją się łatwo i bezboleśnie. Być uczciwym, przyzwoitym, sprawiedliwym, to zawsze wyzwanie, nawet ryzyko. Najłatwiej płynąć z prądem i się nie odzywać. Twój mąż chciał przyjąć taką właśnie oportunistyczną metodę. Ty, kierowałaś się tym, co czujesz i myślisz. Mnie to imponuje. Oczywiście, jeśli wyczujesz, że matka męża, nie chce twojej obrony, to odpuść. Ona może czuć się jak pomiędzy młotem a kowadłem. Pozdrawiam

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
A ja uważam ze skoro teściowa dała się w to wciągnąć to jej sprawa

Gość gość
Tak