Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o łóżeczko?

Polecane posty

Gość gość

Hej mamusie. Mam pytanie odnośnie łóżeczka. Otóż w listopadzie spodziewamy sie drugiego dziecka. Starsze będzie miało wtedy rok i 2 miesiące. Miałam zamiar kupić starszej łóżeczko takiego typu: http://allegro.pl/lozko-dzieciece-140x70-30-kolorow-haft-kompuerowy-i6207170623.html?reco_id=d39b4801-23e9-11e6-97e9-56847afe9799&;ars_rule_id=201 lub podobne drewniane jednak teraz się zastanawiam czy to nie za wcześnie? W sumie ona tak na dobre to dopiero miesiąc przesypia całe noce w łóżeczku a ma prawie 9 miesięcy, wcześniej gondola i czy będzie chciała spać w takim łóżku? Czy może lepiej kupić drugie łóżeczko takie niemowlęce? jak myślicie?

Gość gość
Jedno dziecko przeprowadziłam do takiego łóżka tylko drewnianego, gdy miało 1,5 roku a drugie gdy miało 13 miesięcy. Kupowałam jednak łóżka duże, nie w rozmiarach dziecięcych i do tego barierka na 3/4 łóżka, tak że tylko w nogach było niewielkie przejście. Żadne z moich dzieci z takiego łóżka nie wypadło.

Gość gość
jak dla mnie to ma za krótką barierkę jak dla takiego malucha, tez pomyślałabym od razu o większym- kupiliśmy od razu długość 180, z czego barierka też jakoś na 3/4 łóżka, ja myslałam żeby starczyło na dłuzej i zeby ewentualnie móc sie położyc obok dziecka w chwili kryzysowej