Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pieluchy podczas okresu

Polecane posty

Gość gość

Podpaska prawie zawsze przecieka/ przesuwa sie i nie moge sie dobrze wyspac, bo spie nieruchomo w jednej pozycji. Kupilam pielucho-majtki dla doroslych (starszych, niedoleznych) i wreszcie moge spokojnie i swobodnie spac. Polecam wszystkim paniom :)

Gość gość
a napisz dokladnie jakie kupilas ?

Gość gość
Nie pamietam nazwy. Wybralam po prostu pierwsze lepsze dla doroslych kobiet w rozmiarze s/m. Wygladaja jak pampersy tyle ze sa odpowiednio wieksze

Gość gość
Ja też prawie zawsze mam wpadki z przeciekaniem zwłaszcza w nocy,w pierwszych dniach okresu gdy krwawienia są bardzo obfite stosuję pielucho majtki ,,tena,, ale równocześnie podkładam podpaskę,w ten sposób przesypiam spokojnie całą noc, niestety gorzej jest w ciągu dnia z powodu pracy mam utrudniony dostęp do toalety a pielucho majtki nie nadają się zbytnio do zakładania pod odzież.

Ja również używam pieluchę ,ale tetrową.Składam w odpowiedni prostokąt i przyklejam podpaskę.Spokojnie i pewnie śpię.taka pieluszka służy mi w suchych dniach dla higieny

majtki tena to jednak koszta/jednorazówki/ ,a pieluszka tetrowa żeby się nie przesuwała zagiąć w majtkach z przodu i na pupie, majtki muszą być obcisłe i pieluszka posłuży dłużej

Gość gość
Najlepsza jest wata tak jak kiedyś miały nasze mamy. Gdy jest bardzo silny okres i masz rzadką krew możesz pić krwawnik.

nie bardzo ,kłaczy całe krocze, chyba że włożona wata np. w pieluchę

Gość gość
Tak macie rację ja np.zwłaszcza na noc używam watę jednak wcześniej owijam ją w pieluchę aby się nie przyklejała do ciała a żeby się nie przesuwała wkładam dwie pary majtek,lepiej podczymują pieluchę na odpowiednim miejscu,na dzień oczywiście używam podpasek.

Gość Mikis
masz racje z tymi podwójnymi majtkami ,pieluszka taka nie będzie się przemieszczać- no przecież nie wojujemy nogami w nocy. pieluszkę używam też na dzień ,tylko przyklejam do niej podpaskę

Gość gość
Pieluchę w dzień?owszem czasem tak noszę ale kiedy jestem w domu,do pracy raczej nie,za bardzo się odznacza, byłoby głupio gdyby wszyscy wiedzieli że mam okres,

Noszę tetrową pieluszkę z podpaską na dzień , ażeby się zbyt nie odznaczała noszę obcisłe majtki ,dobrej jakości rajstopy i coś luźnego do kolan,żeby w to miejsce nikt nie gapił się. Jedna pielucha dobrze złożona mni się nie odznacza i noszę ją po okresie,nawet zamiast fig

Gość gość
Pielucha w dzień? Nie wyobrażam sobie a też mam dość obfite miesiączki.

no każda z nas ma na te dni swoje sposoby i lubi nosić co jej jest wygodne ,a co do okresu to nie ma co się wstydzić tym bardziej w kobiecym gronie , i że tam coś się odznacza-trzeba sprytnie taką pieluszkę sobie założyć. Ja nie mam problemu z używaniem pieluch w czasie okresu i po zamiast wkładek noszę

Gość gość
Ja używam tamponow super plus i podpaski na przeciekanie, taki zestaw w dzień wystarcza na 3 godziny, w nocy jako tako też daje rade

Gość gość
Ja zawsze gdy mam okres staram się nosić spódniczki lub sukienki,są mniej krępujące bo nawet grubsze podpaski bądź chociażby nawet takie zwykłe podkłady pieluchowe nie rzucają się w oczy i wtedy czuję się naprawdę pewnie,przyznam jednak że kiedyś miałam taką dość obcisłą spódniczkę i moja przyjaciółka zwróciła mi uwagę że wzbudzam dość duże zainteresowanie mężczyzn bo kiedy się nachylam wyraźnie widać zarys podpaski,miałam trochę obciachu z tego powodu.

Gość gość
ja w pierwsze 2 dni mam podwojne zabezpieczenie .tampon plus podpaska, niezawodne ;) nie wyobrazam sobie spac w takich galotkach :)

Gość gość
a ja uwielbiam pieluszki tetrowe z watą -od samego początku jak mam okres to tylko wata i pielucha. Jak z tym chodzę i tym podobne?Normalnie , odpowiednia odzież ,ciasnawa bielizna it.p.

Gość gość
Ja zawsze w nocy miałam wpadki. Nie starczały nawet podpaski przeznaczone na noc. Na spróbowanie kupiłam pieluszki drynites dla dziewczynek 8-15 lat. Są świetne, wygodnie się śpi i nie ma niemiłych niespodzianek.

Gość gość
Glupota

Gość gość
I wy tak spokojnie kupujecie pieluchy i wam z tym dobrze?to nie jest normalne ze przecieka, do gyna idzcie, bo sa tysiace przyczyn takiego silnego krwawienia, glownie hormonalne.tak samo na bol zeba nie bierze sie miesiacami ibupromu tylko idzie do dentysty zaplombowac

Gość gość
tak , taka paka 20 pieluszek tetrowych na noc i nie tylko trochę posłuży niż jednorazowe wkłady, a czy lepsze ? tak , bo można sobie regulować i długość i grubość i szerokość w zależności od swoich potrzeb. Pieluszki tetrowe wystarczą na dłużej i wyjdzie taniej

Gość gość
pieluszki drinites też próbowałam nosić , moim zdaniem są dobre i komfortowe , ale ja jednak polecam i preferuję pieluchy tetrowe

Gość gość
Czytam i nie wierzę... Wata, pieluchy tetrowe, majtki tena?? Do lekarza lepiej się wybrać. Zrobić badania. Też mam obfite miesiączki ale na watę z pielucha tetrowa jeszcze nie wpadłam. Poprostu tampon i podpaska.

Gość gość
Jak ktoś ma obfite miesiączki to może to być wina np. mięśniaków macicy albo eno ( przy tej drugiej tamponów używać się nie powinno).

Gość gość
Jak się śpi w pieluchach albo w majtach dry nites? Nie za grube ?

Gość gość
śpię bardzo dobrze z pieluszką , tak formuję pieluchę tetrowa , że ani za cienko ani za grubo

Gość gość
A jakie jest wasze zdanie na temat pieluchomajtek ?

Gość gość Elka
swego czasu też miałam bardzo obfite miesiączki. Najgorzej było latem, nie wiadomo jak się ubierać. Zawsze się bałam, że po prostu dam plamę. Ale na pieluchy to nie wpadłam. Po prostu udałam się do ginekologa po jakimś czasie. Po badaniach wykluczył jakieś choroby więc zdecydowałam się na tabletki anty, belarę. Zupełnie inny komfort, samopoczucie. Nie muszę się już oglądać w tyle, czy wszystko jest ok.