Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dkny42

Podkłady do cery a brak wiedzy

Polecane posty

Gość dkny42

Dziewczyny , piszę do was z ostrzeżeniem i prośbą ogromną . Niby stara baba już ze mnie a człowiek uczy się jednak całe życie. Ja za swój brak wiedzy zapłaciłam sporą cenę, bardzo źle widzę na prawe oko. Ale do rzeczy, proszę was abyście dokładnie czytały informację na opakowaniach, zainteresujcie się czymś więcej niż tylko odcień ,kolor kosmetyku czy do jakiej cery jest odpowiedni. Mam ma myśli kosmetyki kolorowe bo o kremach czy innych preparatach czytamy więcej a kolorówka , hmm same wiecie. Ja wylądowałam nawet w Klinice w Katowicach z podejrzeniem i dystrofie rogówki, miałam spadający nabłonek oraz uporczywe zapalenie brzegów powiek. Wszystko się nałożyło na siebie . Przestałam używać , problemy się skończyły z zapaleniami. Dodam, że nigdy wcześniej nie byłam na nic uczulona, mogłam używać kosmetyki wszystkie. Więc proszę was czytajcie i czytajcie P.s. I omijajcie oczy nakładając podkład , spora część z was pewnie o tym wie a spora się dowie.

Gość gość
No i co tam wyczytałaś na tym opakowaniu? Jaki składnik jest odpowiedzialny za te stany zapalne?

Gość dky42
Nie ma napisane jaki składnik ale jest napisane, że omijać okolice oczu a jak się dostanie do oka do przemyć wodą. Może gdybym przeczytała, to nie kupiłabym i nie miała tego wszystkiego później. Dziewczyna w sklepie dobrała mi kolor to co tam czytać na opakowaniu od podkładu na dodatek.

Gość gość
Ale to przecież oczywiste i dotyczy wszystkiego, co nie jest przeznaczone do zakraplania do oczu :D