Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

strasznie nie mogę przecierpieć swego braku inteligencji.

Polecane posty

Gość gość

Od pewnego czasu dostrzegłam na podstawie wieloletnich doświadczeń i poprzez analizę każdego przeżytego przeze mnie dnia, że należę do grona osób wybitnie nieinteligentnych. Mam kłopoty z pamięcią. Muszę coś wielokrotnie powtórzyć i usystematyzować zdobyte informacje, by coś na dłuższy czas utkwiło w mojej głowie. Problemy z matematyką są kwestią oczywistą, mam je od dziecka. Narobiłam sobie wprawdzie nieco zaległości, aczkolwiek widzę, że nawet jak względnie opanuje dany dział, ogromny klopot stanowią dla mnie zadania tekstowe. Często robie coś pochopnie i mam wrażenie, że nie przyświeca mi logika...... to niebotycznie przykre, gdyż mam świadomośc, iz nie dostane sie na zadne dobre studia, będę miała mniej płatną pracę niż reszta moich znajomych. Posłużcie radą, jak mogę chociaż minimalnie zredukować te niedoskonałosci? Co do testu iq, to robiłam kilka razy i wyszedł wynik ok 120, zaś innym razem 90 ;(, przy czym ja chyba daje wiarę jedynie ostateniemu rezultatowi.

Gość gość
Módl się i pracuj! A tak na pewno to jak się przyłożysz i będziesz wierzyła w siebie to przełamiesz wszelkie ograniczenia.

Gość gość
Co ma IQ do inteligencji? Nie wiem jakie testy robiłaś ja zrobiłem jeden i okej miałem wyższy wynik niż u ciebie ale ten test miał się nijak do wiadomości które posiadałem. Na twoim miejscu skupił bym się na tym aby poprawić pamięć. Nie rozumiem też dlaczego tak bardzo się tym przejmujesz. Jesteś lepsza z czegoś innego?

Gość gość
gość dziś I widać, że jesteś kompletnym debilem :D INTELIGENCJA to IQ, matematyka, logiczne rozumowanie. WIEDZA to to ile pamiętasz, np. z lekcji w szkole. Jak wiesz, co to jest rak to masz wiedzę, a jak potrafisz włożyć kwadrat w odpowiednie miejsce w zabawce z kształtami, to to już jest inteligencja, debilu :D

Gość gość
W sumie trochę w sporcie, jezdze na zawody, lubię generalnie te dziedzine. A przejmuje sie dlatego, ze nie mam zamiaru uczyc sie czegos, co po tygodniu wyleci mi z głowy. Najgorzej jest mi zapamiętać tzw 'suche fakty', bo jak już wspomniałam, muszę z czymś powiązać daną informację.

Gość gość
gość dziś Nie dość że mylisz pojęcia to jeszcze mnie wyzywasz od debili :D Jak to mówią g****a się nie tyka bo śmierdzi dlatego nawet nie zamierzam wdawać się z tobą w dyskusję. Pozdrawiam cieplutko twoją głupotę i żegnam :D

Gość gość
Co do przedmowcy, to powstrzymam się od zjadliwego komentarza. Musisz mieć bardzo chamskie wychowanie, by wyzywać ludzi, których nie znasz, i którzy nic ci nie zawinili. Tyle w temacie.

Gość gość
IQ to przecież iloraz inteligencji, oj te trolle :D a wy sie dajecie wciągać w ich gierki i tylko je karmicie :D kto bierze na serio wszystko na tym portalu?

Gość gość
Problemy z pamięcią nie muszą mieć wpływu na inteligencję. Wiele osób ma zaburzenia koncentracji/problemy z zapamiętywaniem, a mimo to są inteligentni. Np. ludzie z ADHD.

Gość gość
Ludzie o wysokim IQ nie zawsze są inteligentni. To są tylko testy skupiające się na umiejętnościach matematycznych, a nie np wyciąganiu wniosków i głębokiego myślenia, analizy. Te testy to kretynizm.

Gość gość
Są dokładniejsze testy które sprawdzają wszystkie czynniki składające się na inteligencję (czyli np. też zdolności językowe). Tylko, że tych testów nie zrobisz przez neta z wynikami za sms'a. Te które robi się na internecie można porównać do głupiej gry na czas.

Gość gość
Na umysł człowieka skupia się o wiele więcej czynników, np inteligencja analityczna, językowa, zdolności artystyczne, matematyczne, refleksyjne, kreatywność. Testy skupiające się na IQ, matematycznym, są mało obiektywne i nie dają całkowitego wyniku o zdolnościach umysłowych badanego.