Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko na nabożeństwie w kościele protestanckim

Polecane posty

Gość gość
autorko znajdź "swoje" forum, bo tu zjedzą cie żywcem bo nie jesteś katolikiem. taki tu polski zaścianek x co ty pi.e.przysz? Czym się różni 3 letni protestant od 3 letniego katolika? Niczym. I jedno i drugie dziecko będzie się nudzić na mszy/nabożeństwie. Autorko, przedstawiłaś sytuację tak, że u katolików dziecko w kościele może latać i hałasować a u "was" dziecko ma stać nieruchomo nie wydawać żadnych dźwięków i dlatego interesują cię wypowiedzi protestantów jak tego dokonali. Czy twoje dziecko jest jedyne w świątyni? Czy inne małe dzieci też się nudzą? A co się dzieje jak zaczynają marudzić? Są wyrzucane? dlaczego tak się boisz że dziecko zacznie przeszkadzać? To normalen zachowanie dziecka. Moją odpowiedź pewnie będziesz miała gdzieś jako mniej wartościową bo nie jestem twojego wyznania, ale napiszę jak to było z moim dzieckiem. Przychodziłam z dzieckiem do kościoła najpierw na 10 minut, jak zaczynało marudzić po prostu wychodziłam. Za tydzień przedłużałam do 15, znowu marudziło-wychodziłam. Potem do 20 itd. Aż w końcu dziecko przyzwyczaiło się i teraz siedzi grzecznie. U was nie można wychodzić, czy jak? Nie czarujmy się, żadne tłumaczenia nie podziałają, to tylko małe dziecko, które się nudzi i tylko cierpliwość tu zadziała

Gość gość
Smieszna jesteś autorko z tym wywyzszaniem swojego kościoła, swojego czasu chodziłam na nabożeństwa do zielonoświątkowców i miałam wrażenie ze zbór to bylo takie kolko wzajemnej adoracji nieodbiegajacej emocjami od katolików, dziecko to tylko dziecko i zachowuje się normalnie jak masz z tym problem to zapewnij mu opiekę babci cioci koleżanki na ten czas albo zamieniaj sie z mężem z kims z rodziny. Ja swojego 3 latka nie biorę do kościoła bo zachowuje sie podobnie do twojego a uwaga chodzę do kościoła katolickiego i tez uważam że msza potrzebuje skupienia. Co za rozdmuchany problem....

Gość gość
Również ciekawe artykuły można znaleźć na stronach Zobacz całość: 7 grzechów głównych niani www.warszawaniania.pl Jak zostać dobrą opiekunką do dziecka ? www.warszawaopiekunka.pl Czym kierować się przy wyborze niani dla dziecka? www.nianiapraca.pl Opiekunka na wakacje www.krakowopiekunka.pl Szukając niani – sprecyzuj swoje oczekiwania www.opiekunkadodzieckakrakow.pl Opiekunka do dziecka, babcia czy przedszkole? www.opiekunkadodzieckapoznan.pl Niania z zamieszkaniem we Wrocławiu www.opiekunkiwroclaw.pl Chcesz wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim? www.opiekunkalodz.pl Jak wybrać odpowiednią opiekunkę www.opiekunkalublin.pl