Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studia Prośba o pomoc w wyborze

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie, chciałbym dziś prosić Was o pomoc i porady, mianowicie - zastanawiam się nad kierunkiem studiów, dodam, że będą to studia zaoczne. Otóż aktualnie pracuje jako spawacz, posiadam uprawnienia elektryczne, i pierwsza myślą o kierunku jaki mogę obrać była "Automatyka i budowa maszyn" "Elektrotechnika", generalnie te kierunki, które umożliwiłyby mi prace np. w utrzymaniu ruchu, jednak jest jedno ale, matematykę i fizykę miałem 2 lata temu, i niestety z przedmiotów ścisłych byłem cienki (fakt, nie poświęcałem temu uwagi i czasu) i boję się, że sobie nie poradzę, a w aktualnej pracy spokojnie mógłbym przejść na stanowisko spawacz - ślusarz, i zdobywać już jakieś doświadczenie zawodowe pod kierunek studiów. Druga opcją natomiast, w której na pewno bym się lepiej czuł jest "Zarządzanie zasobami ludzkimi" możliwości po tym kierunku to praca w kadrach, zarządzanie ludźmi, osoby które prowadzą rekrutacje, aczkolwiek przez okres studiów nie zdobywałbym bym żadnej praktyki zawodowej, problemem jest to, że niestety późno się obudziłem, aktualnie mam 22 lata, więc jak będę robić licencjata/inż będę mieć 25.

Gość gość
A jaki cel przyświeca Ci w tej decyzji? Tzn. które drzwi chcesz sobie otworzyć poprzez studia? Bo jeśli chodzi o przekwalifikowanie to pierwsza opcja jest znacznie lepsza. Druga - jeśli interesuje Cię awans pionowy. Wcale tak późno się nie obudziłeś, ludzie i później studiują.

Gość gość
wg mnie elektrotechnika,powtorz material

Gość gość
A po co Ci studia?Teraz każdy studiuje, pracodawcy już nawet nie pytają o wykształcenie, tylko co umiesz. Chyba, że chcesz i masz za dużo czasu. Studia-i tak Cię tam nic nie nauczą, chyba że sam będziesz dociekliwy. Teoria i to wszystko. Spawacz to bardzo dobry fach w ręku.