Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy za nieapłacenie za kupiony przedmiot na allegro nalezy sie negatyw?

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie, bo nie miałam nigdy takiej sytuacji, a juz od tygodnia czekam na wpłatę. Skontaktowałam się z Panem wczoraj, to burknął tylko pod nosem, ze to sprawdzi po czym sie rozłączył i do dzis zadnej wpłaty. Jak to teraz załatwić? Wiem, ze na bank juz nie zapłaci. Byłyście kiedy w takiej sytuacji?

Gość gość
tak, mozesz wystawic negatyw

Gość gość
zwracasz się do allegro o zwrot prowizji, kupujący ma wtedy dodatkowo około 5 lub 7 dni na zapłatę i sprawę monitoruje pracownik allegro. jeśli jesteś mściwa to mozesz wystawić negatyw. jak nie zapłaci dostanie ostrzeżenie od allegro a ty zwrot prowizji.

Gość gość
Tak, należy się. Sama powiem szczerze że tak się kiedyś wygłupiłam, bo przez pomyłkę kupiłam nie na tej aukcji na której chciałam, wprawdzie od razu napisałam do sprzedawcy z wyjaśnieniem i przeprosinami i obyło się bez negatywa, ale, jakby nie było- należał się. Ostrzeżenie dostałam. Jeszcze pół biedy z firmą, gorzej jak sprzedaje prywatna osoba która liczy już na tą kasę, czeka, może nie kupił ktoś inny kto by chciał a kolejnego chętnego trzeba będzie dłużej szukać. Wystąp o zwrot prowizji, dostanie ostrzeżenie od allegro.

Gość gość
Nie jestem mściwa, tylko wkurza mnie takie coś. Albo koleś chce przedmiot, albo nie. Jak wczoraj dzwoniłam, to mógł powiedzieć, że się rozmyślil i ok. W międzyczasie przez ten tydzień miałam dwa zapytania czy ten przedmiot będzie jeszcze dostępny, więc z pewnością kupiłby go ktoś inny. A przez tego frajera transakcja przeszła mi koło doopy. Myślałam, ze tylko na olx są tacy ludzie...

Gość gość
19.20 Co za bzdura. Z jakiej racji dostałaś ostrzeżenie? Jako kupująca MASZ PRAWO odstąpić od umowy w terminie 14 dni od zakupu. Piszesz do sklepu, w którym kupiłaś - wyjaśniasz, że rezygnujesz z zakupu. Oni zgłaszają się po prowizje do Allegro. Allegro wysyła Ci kwestionariusz zwrotu prowizji, który musisz uzupełnić (kliasz, że reklamacja bądź odstąpienie od umowy) i sprawa się kończy. Kulturalnie, bez negatywów i ostrzeżeń...