Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ostrość widzenia w soczewkach

Polecane posty

Gość gość

Zaczęłam nosić soczewki non stop (cały dzień), a nie jak do tej pory wymiennie z okularami. I po pierwsze czytając widzę "jak wiatr zawieje" raz extra, raz zamazane, po drugie jak gdzieś idę z bardzo dużej odległości widzę bardzo dobrze, jednak gdy zbliżam się do obiektu(średnia odległość) widzę trochę nieostro i jak jestem dosyć blisko znów widzę dobrze. Dlaczego tak się dzieje? Od czego może to zależeć? Nie chcę wracać do noszenia okularów,a zależy mi na komfortowym widzeniu.

Gość gość
Przy noszeniu soczewek oko inaczej zoomuje, musisz sid pryzwyczaic. I trzeba je nosic caly czas, nie chodzic bez albo w okularach. Po tygodniu, moze dwoch przestawiasz sie na nowy sposob widzenia i jest git i super. Soczewki rzadza. I warto zaplacic wiecrj za dobre, serio. Proboealamnie co tańszych ale to bez sensu.

Gość gość
ja tak mialam, ze jak czytalam, to raz widzialam dobrze, a raz rozmazane i okazalo sie ze po prostu mialam brudna soczwke Ale to bylo na pooczatku noszenia jak nie wiedzialam jeszcze co i jak i nie za bardzo umialam je zakladac Jakie soczewki nosisz, miesieczne?

Gość gość
Tak, miesięczne.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Ja tak mam, gdy soczewki robią się zbyt suche (woda z nich odparowała).

Gość gość
Ja czekam też na soczewki, w piątek idę do optometrysty

Gość gość
Może coś jest nie tak z tymi soczewkami i są źle dobrane? Warto się wybrać do okulisty lub optyka. Ja niedawno zakładałam soczewki w http://www.panhilary.lodz.pl/ i wszystko jest w porządku.

Gość gość
To może nie spamuj nachalną reklamą.

Gość gość
Wybierz się do okulisty i zrób porządne badania. W salonie optycznym http://www.optyk-debica.pl/ mają własny gabinet okulistyczny i dobrych fachowców,więc myślę,że spokojnie powinni ci pomóc. Robiłam tam badanie wzroku połączone z doborem szkieł.

Gość gość
Okularki sa super, olej soczewki:).

Gość gość
O takie rzeczy najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u optyka. Słyszałam,że zakład optyczny www.optyk-wroclaw.com ma dobrą renomę w mojej okolicy,więc możesz tam zapytać o te soczewki.

Sądzę, że masz źle dobrane soczewki. Powinnaś udać się do okulisty i sprawdzić czy wszystko jest dobrze. Ja na przykład przed kupnem soczewek byłam u okulisty i ten mi powiedział jakie powinnam nosić. Resztę doradzili mi w sklepie Kontaktowe.pl http://www.kontaktowe.pl/ . Tam właśnie kupiłam sobie ładne kolorowe soczewki. Dobrze w nich widzę i nie mam żadnych problemów, więc sądzę, że w twoim przypadku to kwestia odpowiedniego dobrania.

Gość gość
Może rzeczywiście masz źle dobrane soczewki? Odwiedź dobry salon, opowiedz o tym problemie - tam powinni wszystko idealnie CI dobrać. Ja kupowałam swoje w http://www.optycorp.waw.pl/ i wszystko jest w porządku.