Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grypa żołądkowa u dziecka. Proszę wejdźcie, potrzebuje rady.

Polecane posty

Gość gość
Tez o tym pomyslalam.czasem dr nie slyszy zmian,tylko rtg. Przy wirusowym moga byc nawet dobre wyniki krwi. Czy we snie dziecko kaszle??

Gość gość
Nie ma poprawy. Wrecz pogorszenie. Autroko ten kaszel i te wpisy o zap pluc... Rano zrobisz bad.. O ktorej wyniki? Czy jeszcze bedzie dr?

Gość gość
przy wyzszej temperaturze, kiedy dziecko sie poci i jeszcze pojawiaja sie wymioty zadbaj o nawodnienie organizmu, bo dzeici szybko sie odwadniaja a to moze sie zle skonczyc... kup synkowi doustny srodek nawadniajacy orsalit nutris, bedziesz miala pewnosc, ze sie nie odwodni, a poniewaz smak plynu jest dobry, wiec dziecko powinno chetnie wypic! oczywiscie dalsza diagnoza zalecana...

Gość gość
Autorko, spokojnie. Jak zrobisz badania to coś się wyjaśni. Dobrze, że dziecko jest w niezłym stanie, gorzej gdyby się lało przez ręce. Nie odniosę się do wpisów odnośnie zapalenia płuc, bo nie mam takich doświadczeń. Ale ostatnio sama miałam taki przypadek, że przez tydzień nie było wiadomo co się dzieje - ostatecznie wyszlo crp wskazujące na bakterie i dziecko dostało antybiotyk o szerokim spektrum działania tak w ciemno. Dopiero później okazało się, że to zapalenie ucha o nietypowym przebiegu i objawach.

Gość gość
Okazało się ze to zapalenie płuc. Jesteśmy już na oddziale w szpitalu. Crp wynosiło 173

Gość gość
dużo zdrowia dla synka

Gość gość
A jak samopoczucie dziecka? W szpitalu jest pod opieka, dozylne antyb szybko powroca go do zdrowia. Goraczkowal dzis? Duuuuuzo zdrowka

Gość aautorka
Mały czuje się dobrze. Dostaje dwa antybiotyki, z czego jeden dożylnie. Cały dzien wczoraj nie gorączkował, dopiero o 19 miał niecałe 38, dostał czopek i do teraz jest ok. Tylko jeszcze bardzo sie poci w nocy. Najwazniejsze, ze juz wiadomo co mu jest i lekarze mogą działać w dobrym kierunku. Pozdrawiam.

Gość gość
I jak tam autorko? Syn lepiej juz sie czuje?

Gość gość
Tak, już zdecydowanie lepiej. Od soboty już nie goraczkuje. W niedzielę powtórzone crp i wynik 46, czyli leki działają błyskawicznie. Nastepne wyniki pod koniec tygodnia. Jak będzie ok, to w poniedziałek pójdziemy do domu. W najgorszym wypadku w następny piątek. Jesteśmy dobrej myśli.

Gość gość
W piątek wyszliśmy ze szpitala. Dla pewności jeszcze przez 6 dni antybiotyk w domu. Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Gość gość
po antybiotykach to warto brać probiotyki. Ja zawsze podaję Active Flora baby. Bezpieczny dla maluszków od pierwszego dnia życia.

Gość Pumka12
No niestety tak czasem jest że choroba atakuje nagle. Teraz jednak w okresie jesienno zimowym nie trudno o choróbska. Musimy dbać o nasze pociechy przez cały rok. Ja mojemu synkowi zaczelam podawac taki aerozolek do noska http://www.apteczkadomowa.pl/przeziebienie-i-grypa/spray-do-nosa-na-wirusy i poki co nie mamy zadnych problemów z wirusami. Najwyraźniej działa skutecznie :)