Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pneumokoki fakty!

Polecane posty

Gość gość

Wokół pneumokoków wciąz jest dużo kontrowersji. Nie ukrywam, że jestem typem zapobiegliwej mamy ale nie chcę też świrować bez przyczyny... Dajcie znać, czy szczepiłyście swoje maluchy? Moja córeczka ma 1,5 roczku, zastanawiam się nad szczepionką, ale winternecie albo skrajne hejty albo super chwalenie. Szukam jakiegoś wiarygodnego źródła informacji, także o NOP-ach. Ktos, coś?

Gość gość
szczepię syna, została nam ostatnia dawka

Gość gość
wszystko w porządku, żadnych NOP-ów? zanim sie zdecydowałaś, czytałaś gdzieś na ten temat? możesz podesłać jakiegoś linka?

Gość gość
Ooo też temat mnie interesuje

Gość gość
Wiadomo że trudno o sensowne dane, bo temat wzbudza takie kontrowersje :) Ja też szczepiłam swoje maluchy, a jak dopytywałam lekarza o jakieś źródła to mówił o stronie tej kampanii "Szczepimy" - http://szczepimy.com.pl/ Jest info o nopach i mapka miejsc gdzie można zaszczepić się już teraz za free :)

Gość gość
Szczepimy, została nam ostatnbia dawka za dwa tygodnie ale jeśli beda upały to przesunę.

Gość gość
Szczepilam, nopow nie bylo ale... w wieku 18 miesiący dziecko zachorowało na pneumokokowe zapalenie płuc.

Gość gość
lepiej dziecko koleżanki szczepione od Hib, a wylądowało w szpitalu i ledwo odratowali i co wykryli? Hib mój syn natomiast ma bardzo słabą ochronę jeśli chodzi wzw B, a szczepiony, badania przeprowadzone w szpitalu, a lekarz stwierdził, ze tak jest najczęściej, największą ochronę ma się miesiąc po szczepieniu, potem jak u mojego dziecka, albo wcale ściema na całego

Gość gość
Ja nie wiem, kedyś się szczepiło bez zastrzeżeń, teraz ludzie się zastanawiają, dociekają... Może i koncerny na tym zarabiają, ale zarabiają na wsyztskoim.