Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy muszę sobie odpuścić depilator?

Polecane posty

Gość gość

No więc tak, kupiłam sobie depilator, wydepilowałam nogi, było super, pierwszy raz miałam idealnie gładkie nogi. Po około 3 tygodniach włoski zaczęły odrastać i dostałam masakrycznego WYSYPU wrastających włosków z czerwonymi krostkami. Były dosłownie na całych nogach, na udach, kolanach i łydkach. Męczyłam się z tym przez miesiąc, nie depilowałam nóg ani nie goliłam, peelingi, balsamy i dzisiaj moje nogi wyglądają już w miarę okej. Jednak mimo wszystko nie chciałabym rezygnować z depilatora, po maszynce włoski bardzo szybko mi odrastają, już po 2 dniach. Teraz okropnie boję się znowu wydepilować nogi, bo już czerwiec i za niedługo przyjdą upały, które zmuszą mnie do chodzenia w krótkich spodenkach, a z takim wysypem na nogach chyba przestanę wychodzić z domu:/ Skoro tak wrastające włoski pojawiły się już po pierwszej depilacji, czy warto próbować kolejny raz, zacząć najpierw od peelingu nóg i potem przystąpić do depilacji? Czy lepiej już sobie odpuścić, skoro mam takie skłonności?

Gość gość
chuj z depilatorami. Owłosioną być!.

Gość gość
nie wiem czy to są skłonności skłonności.ja też miałam takie problemy.ja zrezygnowałam z depilatora i wróciłam do maszynek .przy depilatorze jest za dużo zachodu a efekt nijaki.trzeba robić peelingi właśnie po to żeby włosy nie wrastały na drugi czy trzeci dzień po depilacji a nie miałam na to ochoty.do tego u mnie włosy rosły ciągle ,nie miałam gładkiej skóry nawet przez tydzień ,to juz teraz po goleniu maszynką wolniej odrastają .i skóra lepiej wygląda bo żadne włoski nie wrastają pod skórę.chyba z pół roku trwało zanim doprowadziłam skórę do porządku i nigdy więcej depilatorów.dodam że ja mam raczej słabe włosy na nogach i dosyć jasne więc wyobrażam sobie co musi być u osób które mają dużo włosów na nogach.

Gość gość
No właśnie ja mam dużo, na dodatek są ciemne i do tego mam jasną skórę. Jakaś masakra.

Gość gość
fakt! To masakra, ja bym z domu nie wyszła!, wstyd.

Gość gość
jak chcesz koniecznie zostać przy tym depilatorze to spróbuj tych peelingów.może coś dadzą i włoski nie będą wrastały.