Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to ciąża ?

Polecane posty

Gość gość

Hej, jestem młodą dziewczyną. Od 2 lat wspolzyje ze swoim chlopakiem. Nigdy nie zdazyla nam sie wpadka. Przez rok bralam antykoncepcje, ale po roku postanowila to przerwac i od kilku miesiecy korzystamy z prezerwatyw. Uznalam ze tak bedzie zdrowiej dla mnie tymbardziej ze stan mojej pochwy nie byl ok (3 gr). Po rzuceniu tabletek przez dwa miesiace nie mialam miesiaczki a potem moj cykl zaczal sie stabilizowac do min 35 dni. Przez ostatni miesiac aktywnie wspolzylam i teraz jakis tydzien spoznia mi sie okres. Od kilku dni boli mnie podbrzusze, mam podwyzszona temperature ciala, mdlosci, brzuch jakby wzdety, zmienny apetyt, bole krzyza . Zrobilam dwa testy. Wczorajszy byl negatywny. Pytanie czy to wskazuje na ciaze, choroba drog rodnych czy poprostu nie ustabilizowala mi sie jeszcze sytacja po tabletkach... prosze o pomoc

Gość gość
Hej Objawy mogą być mylące i niekoniecznie świadczyć o ciąży. Być może to po prostu PMS. Poczekaj ze dwa dni i zrób ponownie test, albo w laboratorium test z krwi, żeby oznaczyć poziom HCG. Testy są dość czułe- ja zrobiłam test dokładnie w dniu, w którym powinnam dostać okres i już wtedy pojawiła się druga, bardzo słabo widoczna kreska.