Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY TO JEST ZDROWE ŚNIADANIE?

Polecane posty

Gość gość

JEM SOBIE TERAZ chlebek ze sklepu ze zdrową żywnością z ziarnami i sałatkę z kilku gatunków sałat, dwoma gatunkami pomidrków koktailowych po 30zł za kilogram! Oraz jest w tej sałatce szczypiorek świeże zioła, mozarella i dwa oleje nierafinowane rzepakowy i z pestek z dyni. Czy to jest zdrowe śniadanie. Otóż powiem Wam że nie jet i mam tego świadomość! Chleb powstał z ziaren genetycznie modyfikowanych choć nie zawiera pszenicy-która mam najniebezpieczniejsze lektyny spośród wszystkich ziaren. Mozarella wiadomo powstała z mleka a mleko wydało bydło które wiadomo całe życie wcinało GMO! Pomidor nawet taki po trzy dychy za kilo również jest GMO PRAWDOPODOBNIE WPIERDZIELAM WŁAŚNIE GENY SKORPIONA LUB INNEGO GADA Sałaty oprócz tego że rosną sobie w chemicznej wannie to również są GMO Jem więc na śniadanie truciznę ale lepsze to niż przetworzona żywność która jest jeszcze gorsza!

Gość gość
i bardzo dobrze ze to piszesz, moze te krowy ktore tak promuja "zdrowa" zywnosc 2 razy sie zastanowia zanim wcisna komus jakis s**t

Gość gość
piszę o tym bo mnie irytują tematy na kafe dotyczące tzw. zdrowej żywności. pojęcie zdrowej żywności jest tylko medialnym mydleniem oczu! nie mamy obecnie dostępu do zdrowej żywności ! wszystkie nsiona pierwotnych niemodyfikowanych roślin zostały zdeponowane w największym na świecie banku nasion znajdującym się w norweskim archipelagu svalbard na wyspie spitsbergen. nie siejcie więc propagandy ponieważ koncerny wam za to nie płacą! a każdego dnia was zabijają! nie ma zdrowej żywności -nie rośnie! leży 130metrów pod skałą w temp.-18 stopni w stanie hibernacji czeka na lepsze czasy? lepszy sort ludzi? nie wiadomo! my nie mamy do żywności dostępu!

Gość gość
Pamiętam pierwsze medialne doniesienia o zamiarze wprowadzenia żywności GMO pod pretekstem światowego głodu;;;;I Pamiętam że było niepoprawne politycznie nie popierać tej idei . A o historii tego jak to wszystko się zaczęło przeczytacie min. tutaj http://qck.pl/9e5

Ja bardzo lubię sałatki. Ostatnio na blogu wapteka pl znalazłam taki fajny schemat ich tworzenia, żeby zawrzeć wszystko co potrzebne. Nie zastanawiam się nad tym, czy to, co powinno być zdrowe faktycznie jest takie, bo bym zwariowała, na wiele rzeczy nie mamy wpływu