Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SylwiaEr

Łupież różowy Giberta !!! Pomocy

Polecane posty

Gość SylwiaEr

Witam.. mam problem, od 3 miesięcy walczę z tym cholerstwem :(( znacie jakieś domowe sposoby na pozbycie się go???? jestem w 18 tyg ciąży. . Lekarze twierdzą, ze samo ustąpi. . Jednakże jest coraz gorzej. . Jestem cala obsypana, najpierw ręce.. potem nogi.. brzuch. . Plecy. . Polozna twierdzi że w ciąży wszystko przechodzi się "bardziej" i "mocniej" :( strasznie swędzi. . Boje się żeby to coś nie wplynelo jakoś na moją dzidzie :( pomocyyyy :(

Gość gość
Miałam to samo paskudztwo kilka lat temu i lekarz zalecił mi szampon nizoral. Myłam nim całe ciało tak jak żelem pod prysznic. Po za tym tez musiałam czekać bo samo ustępuje. Jesteś w ciąży więc nie wiem czy nizoral jest bezpieczny dla kobiet w ciąży, może zapytaj ginekologa dla pewności. :)

Gość gość
Miałam to kilka lat temu, straszne cholerstwo...Unikaj słońca, noś tylko bawełniane albo lniane ubrania, najlepiej białe. Nie pij alkoholu bo nasila objawy, ale w ciąży to wiadomo że i tak nie pijesz. Możesz się wykąpać w krochmalu, robi się taką kąpiel jak dla niemowlaka, zapytaj mamę albo poszukaj w sieci, to łagodzi swędzenie. Zamiast krochmalu możesz dodać do wody nadmanganian potasu (Kali) tylko upewnij się w aptece czy jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. Zdrówka życzę!

Gość gość
Aha i kąpiel czy prysznic tylko chłodny lub letni, nie gorący, bo wysoka temperatura nasila objawy!

Gość SylwiaEr
Dzięki za informacje.. spróbuję z tym nizoralem.. tylko jak tu unikac słońca. . Na dworze takie upały :( pozostało mi czekać. . Mam nadzieje ze niedlugo ze mnie zejdzie ten Gibert.. bo zwariuje

Gość gość
Jak wychodzisz na dwór to noś cienkie ubranie z długim rękawem, nogawkami, tak jak ludy pustyni - cienki naturalny materiał chroni od słońca. Nie wiem czy w ciąży możesz przyjmować leki antyhistaminowe typu Zyrtec, Alertec, Fenistil - one ładnie łagodzą swędzenie, dopytaj lekarza.