Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka lepsza roznica wieku 6 czy 7 lat? Kiedy lepsza akceptacja rodzeństwa?

Polecane posty

Gość gość

Mam syna teraz 5 letniego. Zastanawiam sie nad 2 dzieckiem. Maz bardzo chce miec dziecko tym bardziej ze nie ma swojego. Mojego syna traktuje jak swojego, wychowujemy go razem. Rozumiem ze on chciałby miec dziecko juz teraz. Natomiast mój syn jak słyszy o rodzeństwie placze i krzyczy ze nie chce rodzeństwa. Jak jestesmy gdzies gdzie jest niemowlak siedzi u mnie na kolanach i placze bo jest tak zazdrosny. Nie wiem czy juz teraz decydować sie na dziecko czy poczekać jeszcze rok ze staraniami. Mieliście podobna sytuacje? Jak wasze dzieci przyzwyczaily sie do nowej sytuacji?

Gość gość
nie chce mi sie, ale jak czytam cos takiego to mi sie noz w kieszeni otwiera wydaje ci sie, ze rok cos zmieni?? i nie, nie sugeruje; ze wychowalas malego terroryste, choc moze (mam nadzieje, ze nie) tylko, ze rok nic nie zmieni tak jak pytanie na kafeterii nie sprawi, ze twoj syn raptem pokocha ; brata czy siostre dojrzalas do kolejnego dziecka?? bo jakos tego nie widze; taka wciaz troche glupiutka nastolatka

Gość gość
Wiem, ze byc moze rok nic nie zmieni. Maly jest bardzo zrzuty za mną i dlatego obawiam sie ze bedzie się czul odrzucony. Bardzo chciałbym aby zaakceptował rodzeństwo natomiast wiem jaki jest i zdaje sobie sprawę, ze bedzie ciężko. Boje sie także sytuacji, ze mój mąż bedzie lepiej traktował nasze dziecko. Zawsze obiecywał że tak sie nie stanie ale strach pozostaje.

Gość gość
6 czy 7 lat a co za różnica. Co innego gdybyś zastanawiała się między npm 2,a 6.

Gość gość
Sorry ale jakaś głupia jesteś,wychodzi na to ze to twój syn ma decydować czy będzie rodzeństwo czy nie,zamiast ty z mężem. Skakaj kolo niego bardziej wyrośnie na niezaradna mameje.

Gość gość
też uważam, że 6 czy 7 to nie ma lepszego czy gorszego rozwiązania, bo różnica jest spora. Im szybciej zaczniesz działać tym lepiej dla Was ;)

Gość gość
Moze i racja. Niby żadna różnica 6 czy 7 ale jakis lek jest.

Gość gość
A skąd wiesz ile czasu wam zajmie staranie?Może z 2 lata minie w ogóle zanim zajdziesz wiec jak chcesz dzieciaka to działaj

Gość gość
U mnie jest roznica dokladnie 6 lat i 2dni pomiedzy dziecmi.starsza corka bardzo kocha swojego braciszka.