Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Faworyzowanie jednego z dzieci .

Polecane posty

Gość gość

Witam . Meczy mnie jeden temat . Śni mi też sie po nocach . Mam starszego brata , ma zonę i dzieci . Rok temu sie ożeniłem , a moja zona spodziewa sie dziecka . Gdy mojemu bratu sie rodziło dziecko to rodzice kompletowali wyprawkę , ubranka , meble , wózek i nawet remont mieszkania . Teraz ja bede miec potomstwo a rodzice nawet nie zapytali sie czy cos maja kupic, czy czegoś nam brakuje . Niby cieszą sie na nowego potomka. Ale to taka dziwna sytuacja . Tak samo jak brat sie wprowadzał do mieszkania to tez mu fundowali to meble , to jakies AGD . Nam nic . A o urodzinach nie wspomnę , czy prezentach na Boże narodzenie . Oni dostawają a my nic . Ja tam nie oczekuje zeby ktoś mi coś sypał , ale dziwna jest taka sytuacja . My rodzicom zawsze kupujemy fajne dosc kosztowne prezenty a oni w wysokości Max 50 zł, a nie są wcale biedni . A moze to wszystko ze mieszkamy za granicą ? A oni mieszkają praktycznie 20 km od siebie ? Jakbyście to rozegrali ? Moze jakas rozmowa czy totalna olewka ?

Gość gość
Niestety ale wlasnie ten brak czestego kontaktu z Wami byc moze przelewaja na tamte wnuki.... A Twoi rodzice jaki maja stosunek do Twojej zony? Lubia ja?

Gość gość
Czy w dziecinstwie tez miales gorzej od brata? To wazne jak bedziesz mogl to odpowiedz.

Gość gość
Moi rodzice bardzo lubia moja zonę , zawsze sie cieszą jak przyjeżdżamy , spędzamy z nimi czas . Za zona brata nie przepadają , jest straszna osoba , sami z zona za nią nie przepadamy . Byłem najmłodszy , nie przelewało nam Sie . Zawsze cieszyłem sie z najdrobniejszej rzeczy która od nich otrzymałem . Moj brat jest starszy o 11 lat. Pierwszy komputer ktory dostałem od rodziców był w 3 gimnazjum . Nie dostawaliśmy kieszonkowego . Nie miałem super markowych ciuchów . Wcześniej rodzice nie mieli za wiele . Ale teraz maja własna firmę .

Gość gość
Nie chodzi mi tutaj o pieniadze , bo nam tego nie brakuje , tylko o sam fakt . Nawet jakbym dostał od nich czekoladę na urodziny cieszyłbym sie nawet bardziej od koperty . Moj brat tez ma wszystko , dom , pieniadze .....

Gość gość
Tak rozumiem ze nie chodzi juz o te prezenty,ale o sam fakt wlasnie takiej dziwnej sytuacji...coz nie mam zielonego pojecia jak Ci pomoc, no ja np jestem w takiej sytuacji...jestem w zwiazku, w ktorym mam dwojke dzieci, jedno dziecko mam z poprzedniego zwiazku, drugie z obecnym partnerem i on faworyzuje swoje dziecko,a niestety moja corka juz dla niego nie istnieje.

Gość gość
Moze po prostu zapytaj swoich rodzicow tak pol zartem pol serio czy jesli mieszkacie z daleka od nich to maja troche inny stosunek do was niz jakbyscie mieszkali gdzies obok siebie...oczywiscie nie mow o tych prezentach, jesli odpowiedza ze skad takie przypuszczenia itd to powiedz ze jakos tak czujesz

Gość gość
Mam to samo. Mimo ze moji rodzice mili tylko 2 corki ojciec niby mazyl o synu zawsze za corkami mojej siostry szaleja i kupuja prezenty itd a mojego synka maja lekko mowiac w d***e.

Gość gość
Najgorsze jest to ze moje dziecko będzie miało roczek , niestety nie damy rady zjechać . Puściłbym zonę sama z dzieckiem , ale było by mi bardziej przykro ze on świętuje ten roczek z dala odemnie :(

Gość gość
Ostatnio z tata rozmawiałem i mówiłem ze chciałbym sie wybudować bez kredytu , to mnie wyśmiał , ze to niemożliwe :(

Gość gość
Dzieci mojego bata traktuje po równo , na urodziny zawsze cos dostawają , a jak zjeżdżamy to zawsze im paczki z słodyczami dajemy i zawsze je gdzies zabierzemy , czy na Dzien dziecka jak jestesmy czy moja zona jest to tez cos drobnego kupi. Nawet moj brat głupiej wyprawki mojemu dziecku nie kupił :(

Gość gość
Ja dzieciakom mojej siostry nic nie kupilam bo ona nic nie kupuje mojemu mimi ze corki sa strsze i zawsze cos im kupowala to ona mojego syna swojego chrzesniaka ma w d***e.