Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy uważacie że metody planowani plci sa skuteczne?

Polecane posty

Gość gość

Słyszałam o różnych sposobach na to aby miec dziecko takiej plci jakiej sie chce. Sa kalendarzyki dzieki ktorym można to zaplanować, trzeba sie kochać w odpowienie dni. Uważacie ze to działa?

Gość gość
Tak. U mnie sie sprawdziło.Musisz dokładnie znać swój cykl i dodatkowo użyć chińskiego kalendarza planowania płci.

Gość gość
Nie są. Jeżeli będzie taka możliwość, to raczej w wyniku sztucznego zapłodnienia.

Gość gość
Nie sa. Podobno niektorzy faceci maja zdecydowanie sielniejsze plemniki mezkie lub zenskie i najczesciej takie kobiety maja nie parke a 2 syno lub 2 corki. Mam sasiadow co za kazdym razme "planowali" plec-chcieli koniecznie syna-maja 4 corki i watpie nawet jakby urodzila jeszcze 4 to pewnie beda to same corki. Zobaczcie jak malo jest parek. najczescie dzieci sa tej samej plci.

Gość gość
moim zdaniem to cały czas jest faza badań...

Gość gość
Plemniki żeńskie są silniejsze u każdego faceta.Dlatego np.3 dni przed owulacją to będzie córka,bo plemniki męskie zginą zanim nastąpi owulacja.Natomiast męskie są szybsze więc w dniu owulacji będzie syn. Jak już pisałam-u mnie sie sprawdziło. Ale większość dzieci to wpadki,więc nie było żadnego planowania płci.

Gość gość
No właśnie ja chciałbym bardzo miec córkę bo syna juz mam i tez będę próbować 3 dni przed owulacja. obaczymy co z tego wyjdzie.

Gość gość
Córka na 95 %

Gość gość
Mnie się udało zaplanować 3 razy i za każdym razem się udało. Ale trzeba naprawdę dobrze znać swój cykl i metody planowania płci.

Gość gość
Tak tylko jak obliczyć dokładnie kiedy ma się owulacje?

Gość gość
Ja jestem zielona. Niby powinno sie miec regularnie dni plodne ale uważam ze różnie może byc. Ja biorę jeszcze tabletki antykoncepcyjne. Ile miesięcy przed planowana ciąża mam je odstawić?

Gość gość
No właśnie dlatego, że każdy cykl może być inny - trzeba bardzo dobrze go poznać. Podstawa - obserwacja śluzu. Do tego można dołączyć metodę pomiaru temperatury, ale dla mnie podstawą jest obserwacja śluzu. Książkowo śluz dojrzewa 6 dni i potem następuje owulacja (w prawidłowym cyklu). Możecie się też wspomóc testami owulacyjnymi, bo potwierdzić to co same zaobserwowałyście. Na pewno nie jest to kwestia obserwacji krótkotrwałej. Radzę poświęcić co najmniej kilka miesięcy na obserwacje jeśli faktycznie Wam zależy na zaplanowaniu płci. Zasada jest taka jak już dziewczyny wspomniały - W OWULACJĘ: chłopczyk, PRZED OWULACJĄ: dziewczynka. Dużo łatwiej zatem zaplanować syna niż córkę ;) Mnie się udało 3 razy, jak już pisałam :) Syn z owulacji, pierwsza córka na 3 doby przed owulacją, druga na 2 co już było sporym ryzykiem, bo musicie pamiętać, że już na 2 doby przed owulacją szanse na syna albo córkę są 50:50 dlatego jeśli komuś bardzo zależy na córce lepiej nie ryzykować i współżyć na minimum 3 doby przed owulacją ;) No i pamiętajcie, że gdy planujecie tę wymarzoną córkę, to albo post od współżycia do końca cyklu albo prezerwatywa już przy każdym kolejnym stosunku ;)

Gość gość
Dziekuje za wyczerpująca odpowiedz