Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy urzadzalyscie pogrzeb po poronieniu

Polecane posty

Gość gość

Jestem po poronieniu coreczki w 14 tc. Nie chce pogrzebu, nie mam na to sily

Gość gość
Jednak maz i rodzina naciskaja... Jak bylo w waszym przypadku?

Gość gość
ja robie pogrzeb niepoczetego dziecka po kazdej miesiaczce moja droga

Gość gość
a ze tak sie zapytam gdzie masz zwloki tej 14 tygodniowej coreczki?

Gość gość
Nie bądźcie wredne głupie suki które rodza co rok, bo to żałosne. Domyślam się że to prowo, byle by cie karma nie dopadła.

Gość gość
ja poronilam w 7 tygodniu , wygladalo to jak wielki gil z nosa, wsadzilam do sloika po sosie pomidorowym DOLOMIO i poslalam po ksiedza

Gość gość
To gdzie twoje dziecko ma wylądować? W koszu na śmieci? Zastanów się

Gość gość
no przeciez pisze ze niech wsadzi do sloika i zakopie w ogrodzie oraz zrobi z tesciowa murmurando marsza zalobnego

Gość gość
Gosc 20:26 mam nadzieję ze życie da ci po d***e tak jak na to zaslugujesz piszac takie pierdoły.

Gość gość
Ten żałosny temat to typowa szpila dla kobiet po poronieniu. Jakim tepakiem trzeba być by pisać coś takiego.

Gość gość
ten temat to prowo wiec co sie tak spuszczacie

Gość gość
Jestem autorka. Czemu prowo?! Czy zadna z was nie poronila...? Przeciez dziecko w tym wieku ma ponad 10cm i wyglada jak maly czlowiek. Moja corka jest w prosektorium, nie chcemy jej spalic z odpadami medycznymi. Jestescie naprawde wredne i sfrustrowane.

Gość gość
jak nie chcesz kremacji to przecież można włożyć do grobu,ale tylko rodzice ,żadnych ludzi,bez typowego pogrzebu,ksiądz może być

Gość gość
Tak wlasnie zrobimy - zlozymy do rodzinnej mogily. Nie przeszkadza mi fakt kremacji,tylko zbiorowe palenie plodow,szczatek,amputowanych konczyn itp. Nie bedzie typowego pogrzebu,tylko takie zlozenie. Taki ustalilismy kompromis . Chcialam posluchac o doswiadczeniach innych w tym temacie,ale to co tu uslyszalam....szok!!! Faktycznie,niech karma wroci,moze to niektorych cxegos nauczy.,,,,

Gość gość
W 10tc nie mogłaś znać płci,tak karma wróci.

Gość gość
17:20 doczytaj zanim zaczniesz sie wypowiadac. Na poczatku kazdy plod to dziewczynka.

Gość gość
W 14 tc nie w 10 tc! Lekarze ustalili plec po urodzeniu i tak wpisali do dokumentacji... Czy umiecie tylko krytykowac,zaprzeczac,podwazac i wtracac swoje jedyne niepodwazalne zdanie....Rece opadaja.... W realu tez tak sie zachowujecie?!

Gość gość
idź zapytaj księdza czy się zgadza na pogrzeb! i możesz się mocno zdziwić - bo dla księży poroniony płód to nie jest dziecko - no, chyba że zapłacisz ze 2 tys - to może zmienią zdanie

Gość gość
a kiedy dla ksiedza zaczyna sie dziecko

Gość gość
Same wredne k****iska tu siedzą które Nie Rozumieją straty dziecka! Dla mnie dziecko to dziecko i nie ważny który tydzień ciąży. Ja pogrzeb napewno bym odprawiła.

Gość gość
Autorko, poczytaj sobie o przysługujących Ci prawach. Od kilku lat w Polsce można starać się już o zasiłek pogrzebowy i zasiłek macierzyński (8 tyg.), masz prawo do zgłoszenia dziecka w USC, prawdopodobnie wystawią akt dziecko urodzone martwo. Jeśli masz siły na formalności to korzystaj. Nie słuchaj kogoś dla kogo życie ludzkie jest tyle samo warte co glut z nosa. Współczuję i przytulam, trzymaj się dzielnie.

Gość gość
Ja poroniłam puste jajo płodowe, które zatrzymało się na etapie 6 tygodnia, szczerze mówiąc wylądowało ono ostatecznie w szambie, no bo co z tym niby miałam zrobić? Roniłam w domu, w łazience...

Gość gość
puste jajo płodowe czyli bez zarodka, a mały płód to chyba 2 różne rzeczy?!

Gość gość
Tak, różne, napisałam tylko w jakiej ja byłam sytuacji i co ja zrobiłam. Gdybym poroniła takiego człowieczka, to by było co innego, racja.

Gość gość
Smutne

Gość gość
gość wczoraj Autorko, poczytaj sobie o przysługujących Ci prawach. Od kilku lat w Polsce można starać się już o zasiłek pogrzebowy i zasiłek macierzyński (8 tyg.), masz prawo do zgłoszenia dziecka w USC, prawdopodobnie wystawią akt dziecko urodzone martwo. Jeśli masz siły na formalności to korzystaj. Nie słuchaj kogoś dla kogo życie ludzkie jest tyle samo warte co glut z nosa. Współczuję i przytulam, trzymaj się dzielnie. xxx dokladne tak jest. sama korzystałam z tych przyslugujacych mi praw, choc wiadomo ze wolalabym nie....

Gość gość
Ja porolnilam w szpitalu ,w łazience i zabrałam dzieciątko ze sobą do domu.zakupiłam drewnianą szkatułkę i pochowałam wśród kwiatów blisko domu.lzawsze stoi tam mały wiatraczek i rosną kwiaty.nie robiliśmy typowego pogrzebu.pomodliliśmy się sami bo inni by tego nie zrozumieli.

Gość gość
ja pier...... ale wy jestescie p******e :o

Gość gość
Przecież dla księży dziecko to od momentu poczęcia jest dzieckiem! Tak argumentują całkowity zakaz aborcji. A nagle jak chcesz pochować takie dziecko to już dla księdza nie dziecko? Hipokryci w sukienkach! !!

Gość gość
09:23 a ty jestes super!!