Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Narzucanie standardów piękna

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego niektórym ludziom wydaje się, że to co się im podoba (a zazwyczaj, choć nie zawsze, jest to aktualnie promowany przez media ideał piękna) powinno podobać się wszystkim i każdy wręcz MUSI się do tego dostosować. Jeżeli tego nie robi to pewnie po prostu nie może, a jak twierdzi, że nie chce to kłamie bo ma kompleksy. Przykład: KAŻDA kobieta powinna mieć długie włosy.

Gość gość
To raczej skrajny egocentryzm, a nie owczy pęd. Przekonanie, że WSZYSTKO kręci się wokół tej osoby która narzuca swoje widzi mi się.

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
akurat najładniejsze kobiety mają długie włosy i szczupłe sylwetki. Tak chyba powie każdy facet i kobieta niezależnie od kanonów piękna.

Gość gość
yy ale kto ci cokolwiek narzuca? chcesz to nos krotkie wlosy a jesli jestes facetem to wez sobie babke z krotkimi wlosami, jaik problem ?:O beda kamieniami w was rzucac ?

Gość gość
gość dziś Dlaczego niektórym ludziom wydaje się, że to co się im podoba (a zazwyczaj, choć nie zawsze, jest to aktualnie promowany przez media ideał piękna) powinno podobać się wszystkim i każdy wręcz MUSI się do tego dostosować. Jeżeli tego nie robi to pewnie po prostu nie może, a jak twierdzi, że nie chce to kłamie bo ma kompleksy. Przykład: KAŻDA kobieta powinna mieć długie włosy. x nie rozumiem, co to znaczy, że "każdy MUSI" się dostosować? problem tkwi nie w tych "narzucających", tylko w tych, którym to się narzuca. jesteś po prostu przykładem konformistki, która boi się być inna. już nawet przykład z włosami, który podałaś, jest idiotyczny i widać, że sama dajesz się w to wszystko wkręcić. gdzie ty wyczytałaś, że każda kobieta powinna mieć długie włosy? niektórym kobietom lepiej jest w krótkich i każdy fryzjer/stylista je będzie do tego przekonywał.

Gość gość
nie, nie boję się być "inna", ja nawet nie jestem inna na siłę. Po prostu irytuje mnie kiedy ludzie swoją opinię wyrażają jako "kobiety powinny...", "mężczyźni powinni...", "kobiety które noszą XYZ to dramat..." albo, moje ulubione, "jesteś taka ładna, dlaczego nie zrobisz tego i tego, miałabyś takie powodze" :D

Gość gość
też mnie to wkurza. Powiem,że ktoś mi sie nie podoba to pewnie z zazdrości,a mnie naprawde sie ta osoba nie podoba więc dlaczego mam kłamać? a nie jestem zazdrosna bo mam swoje typy,nawet dużo kobiet mi się bardzo podoba. najgorzej gdy mi się nie podoba ktoś uważany przez większość za osobe najpiękniejszą na świecie :P:P np. z facetów wcale nie pociąga mnie Ryan Gosling a z kobiet Angelina Jolie..no nie moje typy po prostu i tyle.

Gość gość
a co do włosów to ja akurat uważam,że niemal każda kobieta wygląda gorzej w krótkich włosach niż długich (nawet Kożuchowska) że to odbiera kobiecości i wyostrza rysy,które lepiej gdy są delikatne...ale nie narzucam nikomu takiego zdania. Poza tym zależy co dla kogo jest krótkie..dla mnie krótkie to włosy na chłopaka,ale już do ramion to są średnie a nie krótkie i takie mi sie podobają. Takie do szyi,fryzury typu bob też lubię. Po prostu nie przepadam za fryzurą jaką ma np. Kasia Zielińska..od jakiegoś czasu ma tylko krótkie włosy na czym moim zdaniem traci bo pamiętam jak miała długie włosy i wyglądała świetnie,delikatnie i kobieco..a teraz..jakoś tak nieprzyjemnie. Ale widocznie jej to odpowiada..

Gość gość
Ja wlaśnie dlatego lubię krótkie włosy, ze wyostrzają trochę rysy. Bardzo podobają mi się takie twarze, nie lubię delikatnych rysów ani u kobiet ani u mężczyzn. I znowu, pewnie zazdroszczę bo jak mogłabym nie chcieć mieć pięknej, delikatnej twarzy aniołka...

Gość gość
Nie no spoko,ja to rozumiem. Ja lubie delikatne rysy ale ktoś woli ostre i spoko. Nie bez powodu mówi się,że o gustach sie nie dyskutuje. Gdyby każdemu się to samo podobało byłoby nudno

Gość gość
podyskutować można o ile nie nastawiamy się, że to dyskusja którą można "wygrać". Nie można kogoś przekonać żeby zaczęło się tej osobie podobać coś innego i nie ma sensu wmawiać kłamstwa.

Gość gość
Jak zrobiłam sobie pierwszy tatuaż to znajoma naskoczyła na mnie, że byłam taka ładna, a teraz się oszpeciłam i już żaden facet mnie nie będzie chciał (tak tylko zapomniała, że już miałam partnera, a tatuaż nie był na twarzy).

Gość gość
up

Gość gość
Mimo pewnego niezrozumienia i tak możesz robić co chcesz i nic nie MUSISZ, a jedyna sprawa to pogodzenie się z tym, że inni mogą to źle odebrać.

Gość gość
W temacie nie chodzi przecież o podejście osoby które próbują coś narzucać (żyjemy w czasach gdzie ludzie mają innych i ich zdanie w "poważaniu"). Chodziło raczej o to, że niektórym się wydaje, że wręcz powinni wypluwać złote rady dla innych.