Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem w ciazy a ugryzl mnie kleszcz

Polecane posty

Gość gość

jestem w ciąży a ugryzł mnie kleszcz! mama go wyciągnęła ale przyznam ze nie wiem, jak dług go miałam, moze nawet dłużej niz dobe. Probuje nie panikowac ale juz troche zaczynam. Internet milczy jesli chodzi o kobiety w ciazy i kleszcze... Moj lekarz moze mnie przyjac dopiero w poniedziałek  Czy jesli zachoruje na borelioze albo kleszczowe zapalenie mozgu to bedzie groźne dla malucha? moge jeszcze cos zrobic zeby zapobiec chorobie??

Gość gość
jak zachorujesz na krórąś z tych chorób to ciąża będzie twoim ostatnim problemem. Lekarze skupią się na tobie, nie na ciąży. Może zgłoś się do szpitala po prostu?

Gość gość
Dokładnie , ja bym od razu do szpitala pojechała

Gość gość
Ja tez uważam, że powinnaś być już w drodze do jakiekolwiek lekarza zamiast siedzieć na forach gdzie każdy może każda bzdurę napisać. Nie każdy kleszcz przenosi chorobę, więc nie martw się na zapas. Ale zdecydowanie skonsultuj sie z lekarzem, ukąszenie kleszcza nigdy nie można lekceważyć

Gość gość
Twój maź tez cię ugryzł i masz już jednego kleszcza ...przesadzasz.

Gość gość
gość 14:42, to naprawdę wcale nie jest zabawne i ona wcale nie przesadza. Kleszcze są niebezpieczne, nie powinno sie tematu olewać... Lepiej iść do lekarza, nie ma w tym zadnej przesady. KZM i borelioza to nie katar

Gość gość
Co u ciebie słychać .?bylas u lekarza ?

Gość gość
byłam... mam narazie czekać i się nie denerwowac. kleszczowe zapalenie mozgu i borelioza rozwijaja sie dopiero po kilku tygodniach. jak sie pojawi rumien, albo jakies grypopodobne objawy - od razu do lekarza. a po 6 tygodniach od ugryzienia mam zrobic testy, bo dopiero wtedy ewentualnie wykryje borelioze. starsznie sie martwię, nie o siebie, tylko o malenstwo :(

Gość gość
jeśli kleszcz miał borelioze, a 30 procent ma to masz pecha i ciąża będzie powaznie zagrożona, jeśli zostałaś zarażona wirusem. Dziecku może ten wirus zaszkodzić trzeba obserwować miejsce, czy nie robi sie rumień wokół ukąszenia

Gość gość
Dobrze ci ktos napisal ze jesli masz borelioze to ciąża jest twoim ostatnim zmartwieniem. Jesli dorosla osoba moze byc tak glupia zeby nie pojechac w takeij sytuacji do lekarza to gratulacje. Tez mam dizecko urodzilam wczesnie bo w wieku 24 lat ale nie wyobrażam sobie ryzykowac zyciem dziecka.

Gość gość
Oczywiscie, ze takiego ugryzienia nie wolno lekceważyc!!!!! nawet nieważne czy jest sie w ciazy - kleszcz zawsze jest grozny. Dobrze ze bylas u lekarza, teraz obserwuj to miejsce, ale pamietaj ze kleszcze to tez inne choroby np. kleszczowe zapalenie mozgu, ono nie daje rumienia, a takie objawy jak przy grypie. co wiecej, borelioza wcale nie musi objawiac sie rumieniem....

Gość gość
Polecam Kleszcz Out żeby wygodnie i w całości wyciągnąć kleszcza ze skóry. Zdarzyło mi się przez ostatnie kilka miesięcy parę razy skorzystać z takiej pompki i zawsze owad wychodził elegancko w całości, bez rozrywania na małe kawałeczki.

Gość NieGOloSlowny

werth . com . pl / czym-grozi-ukaszenie-przez-kleszcza/        - usuńcie sobie spacje

Ukąszenie może być groźne. Tu ktoś ładnie opisał, co może się stać.