Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuppa

Stylu PRL w nowoczesnym salonie

Polecane posty

Gość Zuppa

Mieszkania w stylu PRL pamietam jeszcze z czasów dziecnistwa, a że teraz jest to już w zasadzie styl retro - ja go przynajmniej do takich zaliczam - pomyślałam sobie, że fajnie by było wprowadzić troche takich elementów do nowoczesnego salonu. Z jednej strony, żeby nie było tak nudno - tutaj raczej z przymrużeniem oka, z drugiej żeby ten salon stał sie bardziej przytulny. Macie jakieś pomysły na taki styl? Można w ogóle gdzieś jeszcze kupić takie meble i dodatki? No i oczywiście zależałoby mi na tym, żeby jednak nie było kiczowato. Chodzi mi o kilka elementów z lekkim nawiązaniem do PRL

Gość Zuppa
Właśnie o coś takiego mi nie chodziło, bo to kwintesencja kiczu, ale generalnie takie ogłoszenia to dobry pomysł. Zastanawia mnie tylko, czy można też kupić nowe rzeczy nawiązujące do tego stylu PRL. Może jakieś a la perskie dywany, które były wtedy w każdym mieszkaniu tylko w takiej nieco odnowionej wersji?

Gość gość
Jasne, ze mozna kupic takie rzeczy. Wystarczy sobie przejrzec oferte jakichs lepszych sklepow. Tu masz chociazby taki dywan, o jaki Ci chodzilo http://www.sfmeble.pl/dywan-persian-patchwork-p-9337-8394 . Mysle, ze jezeli by go dorzucic do odpowiedniej, nieprzesyconej takimi prlowskimi elementami aranzacji, mogloby to stworzyc calkiem ciekawy look. Powiem szczerze, ze styl prl kojarzy mi sie tez bardzo z bujanymi fotelami: http://www.sfmeble.pl/fotel-bujany-nivada-p-20512-21902 . No powiedzcie ze nie bylo takich w mieszkaniach waszych babc ;)

Gość Zuppa
Ten dywan rzeczywiście dobrze wpisuje sie w taki styl. Jednocześnie nawiązuje do PRLu, ale z drugiej strony nie jest kiczowaty. Podoba mi sie taki patchworkowy wzór. Fotele bujane - oczywiście! Uwielbiałam je i w sumie chetnie bym jakiś widziała w swoim mieszkaniu. A tak z ciekawości - kupowałaś już coś w tym sklepie? Jestem ciekawa jak tam wygląda kwestia dostawy takich wiekszych rzeczy

Gość gość
Ja akurat nie kupowałam ale opcje dostawy masz dokładnie opisane na stronie. Dostawa jest generalnie darmowa obojętnie ile i jakie produkty zamówisz. Dodatkowo trzeba chyba ewentualnie zapłacić za wniesienie mebli na górę do mieszkania np.

Gość Zuppa
Ok, dzięki za odpowiedź. Widzę że mają tam teraz jakieś promocje do 15 lipca więc może sobie coś rzeczywiście ogarnę. Najbardziej kusi mnie taki bijany fotel. Moje niespełnione marzenie z dzieciństwa