Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szatan i Bóg Jahwe, to mit!

Polecane posty

Gość gość
Autorze gdybyś naprawdę był ciekawy to byś zgłębił temat sam.

Gość gość
"Nasz świat znajduje się dziś w końcowej fazie swojego rozwoju wewnątrzmacicznego. Obecny kryzys – to bóle porodowe, ostatnie etapy rozwoju egoistycznego. Wyjściem z tego stanu jest sam poród. Baal HaSulam wyjaśnia, że wyjście z Egiptu oznacza duchowe narodziny. Z tego punktu widzenia cała ludzkość kończy obecnie swój rozwój jako płód. Kryzys natomiast – to bóle porodowe poprzedzające jej duchowe narodziny." xxx D:D:D

Gość gość
czego to sie czlowiek nie dowie. czyli, że to proces w dodatku konieczny i prowadzący do narodzin bezegoistycznego społeczeństwa:D

Gość gość
to by wyjaśniało te cała popularność kabały wśród celebrytów i podsycanie zainteresowania nią poprzez "tajemność" i inne pierdoły. zatem jak sie domyślałem kabała to po prostu nauka która pozwala dowolnie interpretować biblie, która zresztą też jest dosyć swobodnie oparta na "faktach" jak dla mnie to już wiem wszystko kabaliści to komuniści

Gość gość
to chyba będzie ta słynna synteza: religijny komunizm

Gość gość
jak se pomysle ile czasu i środków ci ludzie wkładaja w dymanie ludzkości dla zysku to sie zastanawiam czy na pewno umieja liczyć

Gość gość
nie wiem jaka częsć środków które chachmęcą jest wykorzystywana na usprawiedliwianie tego chachmęctwa ale pewnie spora i po co? tak koorfa na chłopski rozum t sie nie opłaca. to jak scena z kargulem i pawlakiem przy płocie. to sie nikomu nie opłaca. chyba, ze mamy do czynienia z dewiantami i popiertoleń ami psychicznymi czerpiącymi radość z sadyzmu. wtedy bilans korzysci wygląda troche inaczej.

Gość gość
piertole was i waszą kabałae i pseudokabałe dla gojów i choj wam w dooope dekle. wkooorfiacie mnie żałosne przychlasty

Gość gość
jakbyście mieli ochote na jakąś małą iprezke dla zidiociałych dewiantów to sie polecam całkiem za darmo:) z tym, ze jak dla odmiany mnie sie uda przejąć kontrole nad sytuacja to wam zorganizuje taki ubaw na jaki byście w zyciu nie wpadli

Gość gość
nie no pewnie z nerwów na poczatku po prostu rosjepałbym kiloro z was łby o coś ostrego ale to tylko taki mało finezyjny wstęp. to też ma swój urok

Gość gość
wypierdalać z tym katolickim bełkotem do kościoła naiwne otumanione istoty !!

Gość gość
ale co mi tam. zaryzykuje. to kiedy wpadniecie?

Gość gość
stary spokojnie kazdy jest otumaniony jeden bardziej drugi mniej a trzeci po prostu nie wie wszystkiego i sie tumani na własną ręke spekulacjami jak np ja. jeżeli przeszkadza ci stan otumanienia to postaraj sie wyprowadzić z niego tych którzy cie wkoorfiaja logicznymi argumentami.

Gość gość
kwestia istnienia boga to nie jest kwestia religijna ani nawet naukowa. to kwestia ekonomiczna

Gość gość
a ściślej rzecz biorąc podatkowa.

Gość gość
no to mów o co chodzi z tym otumanieniem

Gość gość
martyna 33 Do psychiatry i skierowanie do Tworków.

Gość gość
Jednak u ciebie, skoro wierzysz w wymyślone mity i przerobione pisma. Cała biblia, pismo święte, to są pisma wzorowane na innych. Żaden Bóg nigdy nikomu się nie objawił. Podobnie z Jezusem. Całe jego życie jest wzorowane na innych bożkach. Jezus nigdy nie był żadnym synem Boga, o jego życiu, oprócz sfabrykowanych pism nie wiemy kompletnie nic. Taki to bożek, kiedy nie wiadomo nawet w którym roku dokładnie został ukrzyżowany. Brak jakichkolwiek faktów historycznych z tego niby ważnego wydarzenia.