Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypryski po zaprzestaniu karmienia piersią

Polecane posty

Gość gość

W marcu przestałam karmić synka który kończył 2 latka, takie było moje postanowienie. Minęły bez mała 3 mc i nadal mam trochę pokarmu mimo tego że nie karmię. Od jakiegoś czasu zaczęły mi się pojawiać na twarzy i ramionach bolesne wypryski :( Mam prawie 30 lat i dodam że nigdy wcześniej nie miałam problemu z trądzikiem czasem przed okresem mi jakiś wyskoczył sporadycznie. Jestem umówiona do dermatologa ale liczę też na opinie mam które karmiły piersią czy miały podobny problem :(

Gość gość
Takie wypryski to usuwanie przez organizm toksyn jakie w sobie masz. Wczesniej jak kp toksyny wydostawały sie rownież z Twoim mlekiem...wiec wyprysków nie bylo

Gość gość
No tak ale skąd te toksyny? Przed ciążą ani w nie miałam tego problemu

Gość gość
Weź tabletki na powstrzymanie laktacji bo może nadmiar prolaktyny tak działa?

Gość gość
Autorko to nie jest żadne usuwanie toxyn, nie mogę czytać tych głupot i pieerdollamento zazdrosnego babona który futruje dziecko mm (nawiasem mówiąc to w mm jest toxyczny olej palmowy). Po prostu zmienia się cała gospodarka hormonalna, tak samo jak po połogu, gdy dziecko kp ma 5/6 tyg. dostaje nagle trądziku niemowlęcego, ponieważ przechodzą do niego hormony matki, a dzieci mm tradziku nie mają. Często matka po połogu również ma bolesny trądzik z powodu wzrostu stężenia estrogenów we krwi. Ja tez tak miałam, pomino, że w okresie dojrzewania nie miałam ani jednego pryszcza. Po prostu podczas ciaży i karmienia w twoim org. jest więcej progesteronu, a nie estrogenu, a gdy odstawiasz dziecko poziom estrogenu się podnosi.

Gość gość
Moja od urodzenia na mm i miała trądzik prawie 4 miesiące o czym ty pieprzysz??? Sama gowno wiesz.

Gość gość
To prawda z tym że skoki prolaktyny powodują trądzik. Sama lecze się na prolaktynemie od wielu lat i czasami mam miejscowy wysyp takich syfkow na plecach brodzie szyi. Są bardzo bolesne

Gość gość
u mnie ta sama sytuacja co u ciebie była. musiałam aż brać iqface żeby jakoś z tym trądzikiem się uporać bo zmiana diety i pielęgnacji nie pomogła i trzeba był zająć się tym od środka..

Gość gość
18:40 to ty pieprzysz i gooowno wiesz, skoro twoja miała trądzik 4 miesiace to nie był to trądzik noworodkowy po połogu związany z kp i nie miał nic wspólnego z hormonami. Trądzik o którym pisała 18:09 trwa ZAWSZE kilka dni!!!!!

Gość łasta
ten stricte po porodzie to kilka dni max.. też myślałam że to ten a tu się okazało że to zaburzenia hormonalne. niby wszystko się unormowało po lekach ale brałam jeszcze jak ktoś wspominał tabsy iqface bo nie chciało mi to cholerstwo schodzić tylko nowe się po prostu po lekach nie pojawiały. ale wyleczyłam to w końcu i mam spokój