Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wasze odczucia po odwiedzinach restauracji po rewolucja m.gessler

Polecane posty

Gość gość
Nie wiem czy sie nie mylę ale p.Gessler to bodaj siostra polityka radykalnej lewicy -Ikonowicza a jeżeli tak to córa działacza PZPR ...i to z tych "zagranicznych" tj wiele lat za komuny na zachodzie jeżeli to prawda to nie dziwne że ustawiona w życiu od dziecka...Jak kto ma dokładniejsze info to niech poprawi .

Gość gość
żadna siostra, jej pierwszy mąż nieboszczyk nazywał się Ikonowicz.

Gość gość
Moze i byla bogata wdowa ale pomyslu za bardzo na siebie nie miala, a Gesslerowie to restauratorzy od pokolen. Wbila sie do rodziny troche tu troche tan i ma sie za polskiego Gordona Ramsaya. A prawda jest taka ze jest pania ktora ma tylko wiedze teoretyczna na temat gastronomii co widac chocby po zachowaniu w kuchni. ZADEN dobry kucharz nie wejdzie na kuchnie z pierscionkami, bransoletkami, pomalowanymi paznokciami, czy niespietymi wlosami. I nie usprawiedliwia tego fakt ze to pod tvn. Raz ze ta rzecz jako podstawowa wpajaja w szkolach gastronomicznych i masz to we krwi, dwa ze robisz ciasta farsze i to zwyczajnie wkurza i przeszkadza i brudzi bizuterie, trzy ze jest to niehigieniczne i (cztery) pierwszy lepszy wjazd sanepidu i masz pozamiatane. Nawet za glupi brak furazerki mozesz dostac mandat jesli masz dlugie wlosy. To sa juz nawyki. Jestem z zawodu kucharzem wiec troche wiem o czym mowie. Ktos kto na codzien pracuje w restauracji ma juz takie nawyki. A ktos kto tylko o tym nawija wchodzi z szopa na glowie ludziom jedzenie robic.

Gość gość
15:46 co Ty pieprzysz za przeproszeniem? Ona jest z domu ikonowicz a jej pierwszy maz nie byl nawet Polakiem!!!

Gość gość
Byl Hiszpanem,ale nie znowu kims bogatym,by zbudowac jej gastronomie! Ona wjechala i wzbogacila sie na nazwisku i pieniadzach rodziny Gessler. I ma zero pojecia praktycznego o żarciu!A gada na zlecenie Prymat-u,ktory sponsoruje program.

Gość gość
Tak-ona i brat karierowicze!zadne sie nie napracuje:jedno wisi na nazwisku,bo go celowo po rozwodzie nie zmienila,nie kazdy moze nosic od wiekow znane nazwisko i fortune miec. Drugie od lat na stołku związkowca. Co oni o pracy czy ciężkiej robocie wiedzą?

Gość gość
Po jej rewolucjach,gdzie sztab ludzi pracuje a ona to tylko firmuje i reklamuje jedna z knajp pozwala ja do sądu.Afera na sto fajerek.

Gość gość
Ja do zwykłego obierania kartofli ściągam biżuterię z palców i zegarek, włosy zwiaxuje bo mam długie i są po prostu wszędzie jak mam rozpuszczone. I jak widzę takie paradowanie w lokach i frywolnym ubraniu po kuchni to serio Ale na wymioty mnie zbiera

Gość gość
Wojciech Modest (BASIURA :D) Amaro też ma nazwisko po żonie, z którą się rozwiódł. I też poza tv o nim nie slyszalam

Gość gość
Co innego miec nazwisko po zonie a co innego wyrwana od rodziny po rozwodzie kasiorkę plus nazwisko.Nie czaisz różnicy?

Gość gość
Ona sama o sobie mowi, ze nie jest kucharka ale "kreatorem smaku" Jej 1 maz który zmarl na raka pluc był Niemcem , ona została sama z 5 - letnim synem. Teraz jest mezatka z Waldkiem ( nie pamiętam nazwiska) który jest chirurgiem plastykiem beziglowym który wykonuje zabiegi niechirurgiczne. Wiem to wszytsko bo mam jej autobiografie :) O niej mysle, ze jest fajna babka i ZARADNA. Z tymi rozpuszczonymi klakami tez by mogla jednak dac spokoj :P Ja kiedyś bylam na obiedzie który przygotowywaly dziewczyny w rozpuszczoych włosach... włos był w 1 daniu 2 daniu i w deserze :O

Gość gość ja z 16 47
Ona z dom u nazywa się Ikonowicz tak samo jak jej brat który jest prawnikiem.

Gość gość
Sama w sobie wydaje się sympatyczna ... nawet mimo tych kudłów nad garnkami :) . Ale w życiu miała z górki . Net pisze że kolejna z "czerwonych dynastii" za komuny żyła sobie dostatnio na zachodzie dzięki tatusiowi (od młodosci aktywista komunistyczny) potem korespondent podobno też agent . A nawet studiowała na zachodzie (!) -za komuny to było jak lot w kosmos...szansa na to u zwykłej dziewczyny -0%.Jeszcze przed 1989 zamężan mąż jej to korespondent "Der Spigel "-to była partia 100 razy lepsza niż jakis prywaciarz w PRL. A co do Gesslerów to Wikipedia rzecze szokujące fakty o tej familii -brat drugiego męża p Magdy też restaurator ścigany przez komorników za długi 50 mln pln ,latami nie płacił czynszów za superdochodowe lokale w centrum Warszawy -władze miasta udawały że nie widzą :D .Ot tak sie robi kariery w POlsce .

Gość gość
A skad sie wziol ten Gessler francuz co byl w masret chef junior

Gość gość
16:47 przecież ona ma córkę Larę a nie żadnego syna. Pierwsza jej córeczka zmarła gdy miała miesiąc

Gość gość
Ona ma syna Tadeusza

Gość gość
to jej pierwsze dziecko, z tym niemcem, potem zmarla coreczka a ta 3 jest chyba z tym

Gość gość
ej, nawet ma dwoch synow :D ale jaja

Gość gość
O jej rewolucji niech świadczy to ze coraz wiecej restauracji po jej rewolucji sie zamyka. Cena z restauracji Pani Magdy: Zrazy po Warszawsku z kaszą 49 zł. To nie jest STRASZNIE drogo, ale jest drogo. Warszawa jest duża i można znaleźć za 30 zł BARDZO SMACZNE jedzenie, w dobrej restauracji. Leci na nazwisku i tyle. A ludzi wykorzystuje.

Gość gość ja z 16 47
Ma corke Lare z Piotrem Gesslerem jej drugim mezem. Syn Jan jest z pierwszego związku.

Gość gość
A ten z Kanady nie jest jej mężem!

Gość gość
Waldek jest jej mezem , w zeszłym roku wzięli slub.

Gość gość
Patrzac po jej cenach 140-150 zl za obiad dla 2 osób to jest dużo.....

Gość gość
Zaden Jan! Ma syna Tadeusza i Mikolaja

Gość gość
Wpiszcie na YouTube "kuchenne Ewolucje, presja pod wplywem kamer. Zrobili ciasto z masa soli, kwasem cytrynowym, nie pamiętam dokładnie, ale odwalili nieźle swinstwo. Chodzili z tym i prosili o ocenę tego przed kamera. Dlatego nie wierze w te wypowiedzi ludzi w kuchennych rewolucjach.

Gość gość
po jednorazowym obiedzie w jednej z jej 'zrewolucjonizowanych' restauracji w małopolsce (moze powinnam podac nazwe miasta i knajpy?) byłam ciezko chora na niestrawnosc. dodam, ze wszystko było ohydne, i zostawiłam pół zupy (barszcz z torebki). maz rowniez zle sie czul, tyle ze ma mocniejszy zoladek, i jadl inne drugie danie. koszmar.

Gość gość
wiecie co? najlepiej to jedzcie w domu i nie wychodzcie znad niedzielnych schabowych. Jedzenie w restauracjach Gessler jest pyszne, naprawdę tyle razy ile tam jadłam, tyle razy mi smakowało. Jej restauracje doceniają i znawcy kuchni i amatorzy. Tylko zawistny polaczek co wylicza co do grama surówkę będzie narzekał. A że ceny wysokie? Jak tak was czytam to ciesze się ze wysokie, bo przynajmniej jęczybuły nie przyjdą tam i nie będą ględzic tylko wybiorą bar mleczny i też będą niezadowolone

Gość gość
Jeżeli wg ciebie nie ma nic pomiedzy cenami geslerowej a barem mlecznym to znaczy że jesteś głupia jak but. Pewnie po głupiej matce tak masz ze cie tak wychowała 🖐️ A jej jedzenie niesmaczne

Gość gość
jedzenie smaczne czy nie - to kwestia gustu i kubków smakowych. Jak ktoś przyzwyczajony do codziennych kotletów i ograniczony do nich to nic poza tym mu nie będzie smakowało. Normalne że nie da cen jak w Macu bo k westia przygotowania tego i samych skłądników jest wyżsZa. Pomijam ceny za lokal jak co niektórzy narzekają na ceny na starówce. Proste że płaci się też za lokalizację

Gość Smakosz_ka
Ja byłam w Gdańsku w restauracji Tawerna Dominikańska. Nie powiem jedzenie dobre ale szczerze mówiąc nie było jakiegoś wielkiego szału. Na pewno nie przebyło to Szafarni 10, którą tam lubię najbardziej