Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yicdvtdce gyfe i7ycd iyt87t tc

Ukraina tutaj żyje się jak w raju, nie wierzysz

Polecane posty

Pewnie bardzo zdziwił Cię ten temat ... Chciałam poruszyc sprawe zycia na Ukrainie,panujacej tam wojny i inych. Sama mieszkam na Ukrainie juz rok i nie spodziewalam sie ze tutaj tak swietnie sie zyje. Moja rodzina mnie wysmiala,mpomysleli ze zartuje, ale ja naprawde chcialam przeprowadzic sie do ukrainy (z powodu ze moja dawna przyjaciolka tu mieszka) zycie tutaj mnie zadziwilo. - Jest tutaj bardzo tanio, o wiele taniej niz w Polsce - Zarabia sie dosyc duzo moim zdaniem to mit ze ukraincowi na nic nie starcza - ludzie sa mili i uprzejmi nikt cie nie wysmieje i nie bedzie ponizal bez namyslu pozycza ci cos badz pomoga, ugoszca itp - latwo znalesc sobie znajomych partnera itp - plaze sa sprzatane - prawie kazdy sklep badz bar itp jest otwarty 24 h na dobe wiec z zakupami tu dosyc latwo :) - Ludzie spedzaja aktuwnie czas jest duzo silowni na swiexym powietrzu (jak to ja mowie place do cwiczen :D) basenow itd - Prawie kazdy kogo sie spytasz jezdzi konno A co z wojną? - Separatysci rosyjscy wystepuja w donbasie i na krymie, w pozostalej ukrainie nie ma wojny A sa zamachy terrorysci itp? - Nie, w pozostalej ukrainie jest bardzo bezpiecznie A czy w Ukrainie sa badz beda uchodzcy z Syrii? - Ukraina zawarla z Ue umowe handlowa, ale nie nalezy do ue wiec nikt jej nie kaze, kilku uchodzcow jest podobno w okolicach odessy, ale narazie nic nie wiadomo A czy mieszkajacy tu rosjanie sa mili dla ukraincow? - Tak, mieszkajacy tu rosjanie to zazwyczaj starsi ludzie z ukrainskim obywatelstwem A to prawda ze Ukraina jest radioaktywna po wybuchu w czarnobylu. - Promoeniowanie jest wszedzie nawet w czlowieku, jednak najgrozniejsze wystepuje w czarnobylu i okolicach, ale raczej w pozostalej czesci kraju nie jest tak szkodliwe Czy masz meza badz dzieci? Mam partnera - Polaka, mieszkam razem z nim, moimi dwoma przyjaciolmi i przyjaciolka z podstawowki, ich rowniez zafascynowala ukraina co do dzieci to jeszcze o tym nie myslelismy, narazie uzywamy zabezpieczen ;) Gdzie m8eszkasz? Aktualnie w odessie nad morzem czarnym Przepraszam za bledy pisze z tabletu

Gość Dupniak
Ja również mieszkam na Ukrainie tylko, że w Kijowie. A byłaś w Czarnobylu?

Tak, bylam w czarnobylu

Gość Dupniak
Ja również byłam w Czarnobylu oraz byłam jezcze w muzeum Czarnobylskim w Kijowie zapraszam :)

Gość gość
Zgadzam się, tutaj się świetnie żyje ;) Pozdrowienia z Kamieńca Podolskiego :3

Gość gość
Trudno mi uwierzyć żeby na Ukrainie było aż tak fajnie. Ten kraj nigdy nie istniał jako państwo i w zasadzie dalej stoi pod znakiem zapytania. Ale to nie mój problem.

Gość gość
Buehahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaha przecież ja tam jeździłem kilkadziesiąt razy po paliwo. Ten kraj to trzeci świat, tam nawet nie mają rozkładu jazdy autobusów. To taka sama ściema jak to, że osrusy z uka żyją na lepszym poziomie niż Polacy w PL. Gnijcie w uka śmiecie.

Gość gość
Dla oligarchów na Ukrainie jest świetnie, ale i to nie do końca, bo nawet prezydent Poroszenko zapobligliwie wywiózł rodzinę z kraju, może boi się, że naród potraktuje go tak jak jego byłego zwierzchnika oligarchę takiego jak on, czyli Janukowycza? Tak czy siak, Ukraińcy uciekają z tego "raju" milion w Polsce z dwa miliony ruszyło na Zachód. Nie wróżę im sukcesu póki kraj nie będzie podzielony na Noworosję czyli cały wschód i południe oraz na Ukrainę właściwą. A co do rosyjskiego, to gdyby nie przymusowa ukrainizacja, to pewnie 90% ludzi by tym językiem mówiło. W sumie ludzie tam nie mają identyfikacji narodowej, pewnie 50% natychmiast zgodziłoby się na przyłączenie do Rosji, a ze Lwowa to 90% do Polski.