Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moj facet nigdy nie gotuje obiadow MAM DOSĆ

Polecane posty

Gość gość
gość dziś no to moim zdaniem nie ma sensu byc z kims kto ma gdzies twoje prosby i marzenia

Gość gość
A moim zdaniem każdy ma prawo czegoś nie lubić robić. Ja nie lubie gotować i moja kobieta o tym wie, więc w zamian pozmywam po niej albo zrobie inny obowiązek domowy, np pranie. Nie można kogos zmuszać...

Gość gość
Ja akurat lubi gotować i z przyjemnością przygotowuję posiłki, ale nie ukrywam że czasami chciałabym przyjść na gotowe. W tygodniu zdarza się, że wracam godzinę później niż mąż i nerw mi puszcza jak tylko otworzę drzwi i słyszę pytanie: "co dziś na obiad?"... Ostatnio odpuściłam gotowanie, bo pomysłów już brakuje na szybkie dania a na dłuższe w tygodniu mało czasu. Dzieci jedzą w szkole i przedszkolu i już nie chcą drugiego obiadu, więc odpuściłam na rzecz dań "szybkich" typu zapiekanka czy racuchy czy kiełbaska z grilla albo sałatka. Zupa przeważnie jest, na 2 dni gotuję. Mąż jest niepocieszony i je na zimno dodatkowo, bo dla niego dzień bez mięsa to dzień stracony. Czasami mówi w sobotę, kiedy już gotuję więcej i bardziej pracochłonne dania, że "wreszcie normalnie zje" ;-( Z tego co rozmawiam z koleżankami mało która gotuje na co dzień, ale jeżeli to one, mężowie raczej do garnków nie podchodzą. Mąż pochodzi z rodziny, gdzie jedzenie było i jest priorytetem, teściowa jest kucharką i gotuje niemal na okrągło, do tego praktycznie same dania mięsne. Na pewno wiele zależy od przyzwyczajeń kulinarnych.

Gość gość
wczoraj Mowisz ze się uczysz? on nie gotuje? ale pracuje na ciebie nierobie. Zakasaj rękawy i popracuj choć w garach jak chcesz żreć.