Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy może być w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Cześć, dzisiaj była u mnie dziewczyna, byliśmy sami w domu. Jak to w normalnym związku doszło do pieszczot rękoma i ustami. Ja jestem prawiczkiem, ona dziewica (nadal ma błonę). W pewnym momencie doszło do wytrysku na jej brzuch i piersi. Po dłuższej chwili, chciałem by ona przeżyła to samo co ja, pod wpływem napięcia, wyluzowania i przyjemności nie pomyślałem nawet o tym by umyć ręce. Zacząłem jej robić palcówkę i dopiero gdy skończyłem wziąłem to pod uwagę. Nie wiem czy na palcach miałem spermę, mogłem mieć dosłownie kropelki. Nie pamiętam czy wytarłem ręce w pościel, ale boję się strasznie. Moje pytanie brzmi Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży, gdyby dostały się tam mikro kropelki spermy, ona nadal posiada błonę dziewiczą. Ona ma 17 lat, ja 18. NASTĘPNE pytsnie. Znacie test ciążowy który działa po 24godzinach? NASTĘPNE. Jakie tabletki PO mogę dostać bez recepty? Czytałem o dwóch firmach ellaone, niby bez recepty,ale farmaceuta moze nie sprzedać i escapelle na którą trzeba mieć receptę, polecacie coś? Nie mam zbyt wiele kasy, więc chciałbym wykluczyć drogie rzeczy i ginekologa.. Niewinne zabawy, z teraz taki stres. Piszcie śmiało. Odpowiedzi bez nawiązania do tematu i zarciki będą usuwane. Pozdrawiam

Gość gość
Ciezko okreslic ale wydaje mi się ze nie powinna byc w ciąży, w gruncie rzeczy w ciążę tez nie tak latwo zajść. Rozumiem Twoj stres nastepnym razem kontroluj takie sprawy. Jak najszybciej wykonac test wtedy bedzie czarno na bialym, zapytaj w aptece jesli chodzi o 24 h

Gość gość
Gimnazjalisto idź spać

Gość gość
test najwczesniej 14 dni po stosunku , nie ma takich testow co wykrywaja ciaze po 24 h

Gość gość
24 h po nic ci nie wykryje ciązy (chyba że dobra wróżka) bo do ciązy dochodzi dopiero po zagnieżdżeniu, a do tego dochodzi 6 - 12 dni po stosunku. Dopiero wtedy wydziela się hormon hcg który moze być wykryty przez test i to dopiero po paru dniach od tego czasu. Dlatego jak ktoś wcześniej napisał, test najlepiej po 14 dniach zrobić, minimalny czas to 10 dni ale nie ma pewności że coś wykaże. Wszystkie testy robione wcześniej to tylko niepotrzebna strata pieniędzy. tabletka Po w tej sytuacji może spowodować więcej stresu niż pożytku, bo niepotrzebnie namiesza dziewczynie w hormonach i będzie pewnie miała dziwne objawy, może nawet przesunięcie okresu, co tylko spotęguje stres. Że nie wspomnę że powinno się jej używać tylko w bardzo awaryjnych sytuacjach bo nie jest obojętna dla zdrowia kobiety. Tutaj nawet nie było stosunku ani wytrysku w pochwie więc nie powiedziałabym że to taka awaryjna sytuacja. Przy pełnym stosunku w najbardziej płodnym dniu kobiety szansa na ciąże to 30 % więc szanse że zaszła "z palca" są bardzo nikłe. Warto by było też zapytac dziewczynę w jakim okresie cyklu jest. Powiedziałabym że może jakaś mała szansa by była jakby miała wtedy owulację ale jak to inny dzień to marne szanse.

Tabletka ellaOne jest dostępna w aptekach bez recepty dla osób powyżej 15 roku życia. Escapele jest dostępna na receptę.