Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój chłopak chce wyjechać na drugi koniec świata...

Polecane posty

Gość gość
-10/10 glupie ze az zalosne

Gość gość
Gdyby powoływać sie na tradycje rodzinne to kim sa twoi rodzice?No i powinnaś po tatusiu byc alkoholiczką.

Gość gość
Pies jest ze schroniska i sami go wzielismy. I kochamy go a on nas. . Moja mama byla nauczycielka klas 0-3. Byla. Czego do dzis nie moze przebolec. Nie tykam alkoholu. Wcale. Nawet warke radler pije 0%. Tak, KOCHAMY SIE. Przez jakis czas nie mowilismy jego ojcu o nas. Ale i tak sie polapal. Na szczescie wykazalam sie na tym stazu chyba nie najgorsza wiedza i zachowaniem, wiec nie mial nic przeciwko, oprocz ewentualnej ciazy przed 30stka, wiec zrobil nam pogawedke, ze my (ja zwlaszcza) jestesmy za mlodzi na dziecko, a on nie czuje sie dziadkiem. I tyle.

Gość gość
gość dziś Zyje z dwoch stypendiow (1400 zl lacznie), z wynagrodzenia z racji umowy o prace, nie placimy (ani ja, ani moj M.) za mieszkanie, wszelkie rachunki (prad, wode, internet) i paliwo. Wiec jest nam latwo. Nie ukrywam tego. Zostaje nam do zaplacenia tylko jedzenie i telefony. x Jezeli dostane tak jak i teraz indywidualny tok studiow (mam go juz trzeci rok) to bede mogla leciec do niego w srode/czwartek i wracac w niedziele. To by bylo do zrobienia. xxx i z tego stypendium będziesz co tydzień latała do Stanów??? wiesz ile kosztuje bilet???

Gość gość
Resume: ojciec wybral synowi studiam,potem u siebie robote,potem dziewczyne,potem stypendium,jak beda niegrzeczni(np dziecko przed 30-tką)i dziewczyna bedzie sie zle uczyc to przykreci finanse i wtedy pojda do roboty po 1300 i dopiero wtedy to bedzie ce la vie,bo na razie ti marne prowo kogos komu całą noc i dzień,wieczór się nudzi i je tworzy pod to,co kto napisze. TAKIE RZECZY TYLKO W ERZE hihi.

Gość gość
Tak, wiem ile kosztuje bilet. Nie musze chyba tlumaczyc, ile mam odlozone. Poleciec bym mogla kilka razy w obie strony. Dlatego nie chce, zeby wyjezdzal lub rozwazam wyjazd z nim. Bo zwiazek na odleglosc to nie zwiazek. A wiem, ze jestesmy dla siebie wazni, mamy wiez emocjonalna dosc silna. Spedzamy razem wiele czasu, z wlasnej woli. I tego nie reguluje jego tato. Moj M. sam mowi nie raz, ze woli zostac ze mna albo wyjsc razem niz isc gdzies z kolegami. A ja nie wiem jak mozna zyc, tak bez bliskosci, na odleglosc. Skype tego nie zastapi. Nawet sie nie mozna przytulic. Mama mojego M. pojechala wlasnie z mezem do Niemiec wtedy. Nawet zostali tam dluzej i M. sie tam urodzil :) potem wrocili. Ale ona byla juz po studiach. Swiezo, ale skonczyla.

Gość gość
zapewne już miliony odłożyłaś skoro cię stać co tydzień wydać 10 tys zł na bilety do Stanów w tej pracy u "teścia" tak dobrze płacą że miesięcznie możesz 40 - 50 tys na bilety?

Gość gość
Najtansze loty kosztuja po 2 tysiace. I nie powiedzialam ze co miesiac. Tylko ze stac mnie na kilka przelotow liczac w obie strony. Tych tanich przelotow. Ale to i tak za malo przelotow a za duzo rozlaki.

Gość gość
Jeszcze raz,bo chyba śnisz: to nie TWÓJ M.To jedynie facet dzieki któremu wkręciłaś się w bogatą i chora przez ojca rodzinę. Juz c***isano nieładnie,ale po prawdzie:jestes jak płatna d*****-za naukę dobrą masz staz i przychylność jego ojca,za to,że jest jego synem masz darmowe mieszkanie i utrzymanie. Staraj sie wciąż,bo Cie tatus odetnie od 27-latka z ktorym lączy Cię..pies ze schroniska. Tak wyglada to z boku.

Gość gość
Masz racje,zeby nadal za darmo zyc zatrzymaj faceta,niech nie jedzie.Przeciez za jakis czas tatuś znów mu znajdzie znakomity staż za budżetowe pieniadze w prywatnej przychodni,klinice czy uczelni.

Gość gość
a spróbuj tylko namawiać chłopaka żeby nie pojechał na to stypendium! jak się tatuś dowie to tak cię pogoni i załatwi, że studiować to sobie będziesz mogła na prywatnej uczelni w Psiej Wólce!

Gość gość
Jego ojciec nie jest lekarzem. A ja nie jestem zadna d******* wybaczcie. Nie potrzebuje pieniedzy niczyich. KOCHAM tego czlowieka, chocbysmy mieli mieszkac pod mostem. Slyszeliscie o czyms takim jak milosc? Czy tylko o rozwodach i rozstaniach?

Gość gość
Masz racje,zeby nadal za darmo zyc zatrzymaj faceta,niech nie jedzie.Przeciez za jakis czas tatuś znów mu znajdzie znakomity staż za budżetowe pieniadze w prywatnej przychodni,klinice czy uczelni.

Gość gość
Masz napisane 3 opcje,w tym lekarz,NIkt tu z fusow wrozyc nie bedzie a piszesz pokretnie. Profesor prywatnej uczelni gdzie ty romansujesz z doktorantem,moralne? Albo syn jedzie za panstwowa kase na stypendium,bo ma ojca obrotnego.To nie nepotyzm?

Gość gość
Jak cie chlopak rzuci,bo podpadniesz ojcu(no chyba ze do perfekcji masz opanowane granie bo jestes od niego zalezna jako profesora i ojca chlopaka),to pojdziesz moze i pod ten most. Moj znajomy doktorant wyprosil,zeby mieszkac w akademiku,niestety w dwoch w pokoju,bo najtaniej a ze stypendium zwyczajnie nie stac go na wynajecie pokoju a co mowic mieszkania. Chyba o milosci za pieniądze mówisz,nie wierzę,ze nie kalkulujesz.

Gość gość
Wow,jeszcze kreci sie prowo? Podpowiedz jak odlozyc kase ze stypendium i dorywczej pracy?Ludzie na kredytach na urlop jadą a ty mowisz,ze masz na kilka lotiw w te i z powrotem do USA? A wizę juz masz w kieszeni?

Gość gość
Dziecko,pakuj książki,jutro pora do szkoły-prowo!!!!!!!! dziewczyna mieszkająca z chłopakiem siedzi całą niemal dobę i klepie na kompie? Córka alkoholika i niepracujacej matki zyje jak szmatka za cudze pieniądze i nazywa to miłością,wrrr.

Gość gość
Zakładam, że to prowo, lecz temat niezmiennie aktualny. Chłopak wyjeżdża na stypendium bez wahania, na drugi koniec świata. Realizuje swój cele, ścieżkę kariery . Dziewczyna stanęła przed wyborem. Ale..czy rzeczywiście??Ma takie same prawo do realizacji swoich celów, kontynuacji nauki, zdobycia porządnego zawodu. To powinien być dla niej priorytet. Póki nie skończyła stosownej edukacji, nie może sobie pozwolić na uwieszenie się na chłopaku, jego rodzicach. Chłopak może być, może bo nie być. A studia trzeba skończyć, i jeśli ma zdolności, doktorat też. Dylemat, bo szkoda wygodnego układu? O miłości powinny mòwic OBIE strony. Ta słabsza zazwyczaj poświęca siebie w imię czegoś. Chłopak jest silny, ma zaplecze rodzinno- finansowe. Możliwe, że kocha tę dziewczynkę, ale podchodzi do zyciacpragmatycznie. I robi swoje. Dziewczyna, słabe ogniwo, zależna od chłopaka, wygodnego mieszkania, raczej zrobi wszystko, by się podporzadkować. Szkoda tych studiów i ciężko wypracowywanej niezależności...

Gość gość
Mądra kobieta nie ogranicza czyjejś ściezki rozwoju oraz zabezpiecza swoją naukę,to proste jak drut. Ale to wszystko jest wg mnie projektem kafe i szkoda czasu na takie prowo.

Gość gość
hop a ja podbiję prowo na czwartą stronę.

Gość gość
Nie na darmo jest powiedzenie, ze polak polaka w łyżce wody utopi. Zazdrość, zawiść i wiedza oparta na serialach, ot to ludzie godni doradzania, a bądź nie pokorny i nie schyl głowy przed takimi to od niewdzięczników cię wyzwą.

Gość gość
01.20- nie mierz innych jedną miarą, komuna się skończyła, "poprawność polityczna " też się kończy.:)

Gość gość
1'20,zapewne wiedza oparta na kafe też cie ma ubogacić?! Temat to projekt kafe,to od poczatku było widac i czuć!!! Krytykujesz tych co na serialach żyją,a ty nie lepsza jesli walisz wpis na podstawie wirtualnych projektów!