Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak schudnąć przy astmie oskrzelowej?

Polecane posty

Gość gość

Mam 17 lat, 166 cm wzrostu i ważę 80 kg i nie potafię schudnąć. Od półtora roku biorę dwa razy dziennie i doraźnie leki sterydowe. Prawdopodobnie będę je przyjmowała jeszcze wiele lat, jednocześnie mam problemy ze stawami, a konkretnie wiotkość stawów. W związku z tym ortopeda zabronił mi ćwiczeń, nawet tych na lekcjach wf-u. Pomóżcie mi proszę, bo nie mam pojęcia w jaki sposób mogłabym zrzucić te kilogramy. Z dnia na dzień czuję się z tym coraz gorzej, nie potrafię już patrzeć w lustro bez obrzydzenia. Mam wrażenie, że wszyscy czują do mnie obrzydzenie, wstydzę się już wychodzić z domu. Proszę doradźcie mi coś.

Osoby chore na astme nie musza byc otyle. Musisz ograniczyc kalorycznosc posilkow. Dziwne,ze przy wiotkosci stawow lekarz zabronil Ci cwiczen fizycznych, sposob leczenia zalezy od przyczyny schorzenia ale na ogol stosuje sie fizjoterapie i cwiczenia izometryczne.chodzi o to aby napinac i rozluzniac miesnie.

Gość gość
Lekarz stwierdził, że taki już mój urok i nie ma sensu leczyć bo to nie do wyleczenia. Problem w tym że wcale nie jem zbyt kalorycznie, bo wszystko mieści się w max 1500 kcal. Stosowałam diety do 1000 kcal i wszystko na nic, waga leciała z 3 kg i koniec.