Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzis wydalam na 3 osoby ok 30zl na posilki na caly dzien

Polecane posty

Gość gość

Śniadanie: -jajecznica z 6 jajek, chleb pomidorki oraz herbata z mlekiem koszt ok.6 zł. - 2 sniadanie- owoce z jogurtem- ok. 3zł. - obiad dzis tylko 1 daniowy zupa z botwinki. koszt ok.10zł podwieczorek- budyn koszt ok.3zł robie sama. kolacja owsianka na mleku+ chelb z dzemem- razem 4zł. wydalam na jedzenie 26zł. nie ma sznas wyzyc za 1000zł na miesiac. aq tyle mi zostaje po oplatach.

Gość gość
ja ino wydaliłem jedną salwę nasienia mego

Gość gość
Fu nienawidzę owsianki i budyniu :(

Gość gość
pycha

Gość gość
I to wszystko jest konsekwencją rządów jedynej i cudownej partii. Ze ludzie nie mają pracy a jak zdazy się cud i tą prace znajdą to za 2000 na miesiąc

Gość gość
A jakiej to partii, bo taka płaca, a raczej jeszcze niższa, bo dla wielu 2000 to marzenie jest "od zawsze", od 1989 (oczywiście wtedy sporo mniejsza)...?!

Gość gość
Ja nie pisałam że 2000 na ręke od tych 2000 potrącą ci zus podatek i inne pierdoły. i zostanie Ci może 1300 na ręke i radź sobie z tym ;) ja mam 1400 na swoje zachcianki bo mnie mąż utrzymuje a i tak nie na wszystko mnie stać

Gość gość
Ja wydaję mniej. Śniadanie 2 kawałki chleba z margaryną i pomidorem. Obiad makaron + koncentrat + przyprawy + cebula. Kolacja to co na śniadanie. Chleb 2zł, margaryna (starcza na 2 tygodnie) 3zł, pomidor powiedzmy 1zł / 2szt., makaron 2zł, koncentrat 1,40, cebula nie wiem. Ale chleb, margaryna, makaron i koncentrat starczają na długo.

Gość gość
21.33 Przecież to jakieś resztki są

Gość shy_may
Można ugotować na śniadanie kaszę jaglaną - jest tania i zdrowa. Albo owsiankę na mleku. Do tego owoce sezonowe - truskawki, jabłka, gruszki. Drugie śniadanie - twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem. Obiad zupa z dowolnych warzyw (ja lubię zupy-kremy, np. z brokułów, cukinii, kalafiorów). Do tego można zrobić kotlety z kurczaka lub ciecierzycy + jakieś warzywa, np. sałatka z pomidorów, ogórek kiszony, mizeria. Ewentualnie jajko sadzone + młode ziemniaki z koperkiem + zsiadłe mleko (idealne na upalne dni). Na kolację grzanki z serem, sałata zielona.

Gość gość
Ja bym była głodna przy takim jadłospisie jak autorki. Jajecznica z 6 jajek na 3 osoby, jogurt z owocami za 3 złote na 3 ludzi to minimalne porcję

Gość gość
Shy May i twój jadłospis spoko i zdrowy ale przekroczy budżet 30 zł na dzień dla 3 osób !

Gość shy_may
Nie wydaje mi się, by moja propozycja mocno przekroczyła budżet dzienny, zwłaszcza teraz, gdy jest już ciepło i zaczyna się sezon na większość owoców i warzyw. Część posiłków (np. kotlety warzywne czy zupę) można zrobić na zapas i zamrozić. Dość niedrogie są również dania jednogarnkowe, a takie też najczęściej można zrobić na więcej dni. Kasze są tanie, nabiał typu ser biały, jogurty, mleko zsiadłe czy kefir też. Można oczywiście robić więcej dań mącznych, np. makarony z różnymi sosami czy naleśniki ze szpinakiem, mięsem mielonym itp., racuchy itd. Trochę mniej zdrowe, ale na pewno można się najeść do syta nie rujnując się zbytnio.

Gość gość
ale to sa big jaja. dosc sporo wyszlo. 3 kromki chleba do tego i pomidory pokrojone w cazki. najadlam sie.

Gość gość
grzanki z serem- jak robisz? ja wczoraj kupilkam bagietke za 2,5 dluggggaaa pokroilam na miejsze kawalki. posmarowalam maslem, polozylam wedline ser, pieczarki. i zapieklam. najadlam sie.

Gość gość
Mniam mniam bananek

Gość shy_may
Robię grzanki bardzo podobnie, często nawet bez pieczarek, tylko samo masło (chętnie czosnkowe) i ser, ale czasem robię "na bogato", czyli ser (musi być słony, może być np. "Morski", ewentualnie z dodatkiem rokpolu lub innego sera z niebieską pleśnią) z gruszką - polecam! Czasem robię coś na kształt włoskiej bruschetty: zapiekam same kromki z masłem, a na koniec dodaję pokrojone w kostkę pomidory posypane ziołami i grubo mielonym pieprzem.

Gość gość
Za 30 zł można wyżywić 2 dorosłe osoby i dziecko, zwłaszcza w sezonie letnio-jesiennym. Tylko trzeba dobrze kombinować.

Gość gość
ludzie a milam 300zl na 3 osoby na miesiac i nikt glodny nie chodzil

Gość gość
Juz nie sciemniaj ze za 300 mozna wyzywic rodzine,nawey za 600 nie da rady. To juz naprawde sa glodowe porcyjki.

Gość gość
Da się wyżywić za 300, tylko pewnie lasia "zapomniala" dodać, że mieszka na wsi, warzywa i owoce ma swoje, kury i jajka od teściów, świnie os rodzicow, a cała historia działa się w latach 90-ch :D

Gość gość
Nas jest czwórka plus pies ;-). Średnio na dzień na jedzenie wydaję kwotę około 50 zł, czyli miesięcznie wychodzi 1500. A gdzie chemia? Coś do domu? Coś do ubrania? Jakieś wizyty? Gdzie po opłatach zostaje mi średnio 1500-1700 zł? Dzięki Bogu, zbyt często nie chorują, bo przecież leki też drogie... Ech.... Nie jest łatwo żyć w tym kraju :-(

Gość gość
Ja na 6osob(3dzieci i 3doroslych) wydaje dziennie 60zl.i codziennie jest do bry obiad i np wędlina dobrej jakości.i ja do tego sobie kupuje niektóre rzeczy osobno bo jestem na diecie.np wczoraj na caly dzień : Śniadanie: Dzieci -bulka drozdzowa z truskawkami i kakao Dorosli-jajecznica z 8jajek+6kromek chleba.ja-musli z jogurtem naturalnym Drugie śniadanie: 2dzieci-kanapki z serem zoltym z przyprawami plus pomidor ogórek i sałata 1dziecko-truskawki z jogurtem Ja-truskawki Pozostałych dwoje dorosłych nie jada drugiego śniadania Obiad: Kotlety schabowe w panierce z płatków orkiszowych Ogórki z sałatą i śmietaną 10% Młode ziemniaczki z koperkiem Dzieci maja obiad w szkole ale jedza tez ugotowany w domu. Podwieczorek: Sorbet mango Kolacja Dzieci-naleśniki z serem i kakao Ja serek wiejski lekki z kromka orkiszowego chleba upieczonego własnoręcznie Reszta domowników Kanapki z polędwica pieczoną i z serem plus pomidory i ogórki 60zl.chyba to zależy gdzie zakupy robicie

Gość gość
jedząc tyle węglowodanow i tak malo wartości odżywczych to sie mozna docukrzycy i anemii doprowadzic