Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WIeczny bałagan

Polecane posty

Gość gość

Jestem mamą dwójki dzieci (2 i 5 lat), nigdy nie byłam perfekcjonistką, ale strasznie mi to przeszkadza, bo w domu mamy cały czas bałagan :( Niby chodzę i cały dzień sprzątam, a i tak jest syf. Najgorzej w szafach, bo zawsze wszystko upycham, zawsze brakuje mi czasu na złożenie ubrań i są wepchnięte byle jak... Nie umiem sobie z tym poradzić... pomozecie?

Gość gość
up

Gość gość
Uspokój się lobuzie jeden,

Gość gość
Znam to z autopsji niestety :-( Ratunkiem jest systematyczne porządkowanie rzeczy w szafie i regularne pozbywanie się niepotrzebnych rzeczy.

Gość gość
Autorko mam ten sam problem, lubię porządek, ale w tym momencie mam 14 mies córkę kótra chodzi i jest na takim etapie że nic nie można z nia zrobić, tez chodzę i sprzątam cały dzień na wieczór posprzątane od rana znowu to samo mam dość.

Gość gość
A męzowie Wam pomagają? Mój ciągle marudzi, że cały dzień leżę, że powinnam mieć "wylizane" w domu, bo siedzę na wychowaczym i przecież mam masę czasu..

Gość gość
U mnie to samo... zabawki ciuchy flipsy tu butelka tam talerz czy kubek bo leciałam za mała i nie sprzatnelam. .. Autorko daj sobie spokój i wyluzuj jak młodsze podrosnie to wtedy będzie lzej

Gość gość
U mnie podobnie. Niosę coś z kuchni do pokoju, czy odwrotnie i muszę dosłownie rzucić w połowie drogi gdzie popadnie, bo mały już gdzieś czmyhnął broić. Niby mam to sprzątnąć, ale już tu zrzucił, tu napaćkał, sprzątam, o tamtym sobie za chwilę przypomnę, ale już lecę trzymając w ręce kolejną rzecz. Kuchnię sprzątam pół dnia, bo między włożeniem dwóch talerzy do zmywarki muszę za nim kilka razy obiec dom. To samo z praniem. Ja wkładam do pralki, on mi to z powrotem wyjmuje. Ja pakuję białe, on mi czarne. O gotowaniu już nie mówię. Gotuję tylko gdy śpi. Inaczej się nie da. Myję podłogi, a tu mi w wiaderku już zabawki pływają. Generalnie ciężkiej nerwicy można dostać jak chce się coś zrobić.

Gość gość
22:14 piszesz jakbyś u mnie była :)

Gość gość
Kochane, ale co na tro Wasi faceci/mężowie? Są wyrozumiali czy tak jak mój mają ciągłe pretensje, że jest nieposprzątane?

Gość gość
ja ma pretensje, to niech ruszy du/pę i sam posprząta

Gość gość
mam dzieci w wieku twoich i ten sam problem... moze z raz czy dwa razy na miesiac uda mi sie ogarnac dom tak ze mysle sobie w koncu jest czysto teraz tylko trzeba ta czystość utrzymać czyli pójdzie łatwo, a tu po kilku godzinach wyglada prawie tak samo jak przed moim mega sprzątaniem... na pocieszenie moge powiedzieć ze nie jestes sama a ogolnie to tak troche zaczęłam żartobliwie podchodzić do sprawy ze trzeba pilnować żeby sie robaki nie zaległy i zeby dało sie przejść z kuchni do łazienki a w sumie to ważniejsze zeby dzieciaki były dobrze zaopiekowane, w miare zdrowo nakarmione, w miare czyste i zeby poznawaly świat nie zza okien wypucowanego domu bo wymeczona mama nie ma siły ich zabrać na spacer czy wycieczkę...

Gość gość
Jak miło słyszeć takie słowa od innej mamy :) Jest mi strasznie przykro, że mąż tego nie rozumie :( Oprócz wychowywania dzieci mam też własną działalność, w ciągu dnia jestem z dziećmi, ale kiedy tylko zasną, zaczynam pracę i pracuję najczęściej do 3-4... Dzieci wstają przed 7, więc wstaję razem z nimi, oczywiście czasami odsypiam bo nikt nie jest robocopem :) Jednak osotanio przemęczenie bierze górę, leci mi krew z nosa, spać się chce, jednak pracę trzeba wykonać, a mąż mi jeszce marudzi że jest brudno :( Szkoda mi pracować w ćiagu dnia, bo po pierwsze nie bardzo się da, a po drugie wolę poświęcić swój czas moim kochanym dzieciom

Gość gość
up

Gość gość
21:48 Ta wersja już nie jest śmieszna. Zepsułaś na zawsze klimat tej poprzedniej