Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milena zza biurka

Czy pracodawczyni ma prawo ukarac (nie finansowo) za obuwie z odkrytymi palcami?

Polecane posty

Gość Milena zza biurka

Wcale nie chodzi o wzgledy BHP. Pracuje w biurze z klientami i od niedawna pracodawczyni wscieka sie widzac u nas buty z odkrytymi palcami. Nie rozumiem co ma piernik do wiatraka. Mimo to dzis zostalam ukarana w dziwny sposob ale wole o tym nie pisac. Interesuje mnie czy jest jakas podstawa prawna zakazujaca pracownikom biurowym nosenia obuwia z odkrytymi palcami u nog? tego co sama widze to np. w urzedzie miasta panie nosza takie buty nawet na szpilkach i swiat sie nie zawala.

Gość gość
O ile nie masz obowiązku noszenia stroju służbowego, to pracodawcy nic do tego co masz na nogach. Aczkolwiek czasem sytuacja wymaga dopasowania obuwia do stroju, nie pójdziesz na spotkanie z ważnym klientem w garsonce i japonkach.

jeśli w firmie obowiązuje dress code, który jest zapisany w "Pozostałych warunkach umowy o pracę" lub w regulaminie, który zobowiązujesz sie stosować, to tak, możesz dostać nawet naganę za nieprzestrzeganie warunków umowy/regulaminu pracy. Jeśli nie podpisywałas takich dokumentów, to nie masz obowiązku chodzić w konkretnym typie ubrań. Aczkolwiek wiadomo wszystkim, że w Polsce pracodawca jest drugi po bogu i może wszystko, a pracownik co najwyżej może sie zwolnić, więc zrobisz co uważasz.

Gość gość
Zaczyna brzmieć jak prowokacja gościa od lesbijek

Gość Milena zza biurka
gość dziś Zaczyna brzmieć jak prowokacja gościa od lesbijek x Co za czasy czlowiek nie moze sobie juz normalnego prowa napisac bo zaraz jest rozpoznany :( A mialem taki fajny pomysl na kare i tylko czekalem az ktos sie zapyta co to byla za kara.

Gość gość
Sorry, ja zwykle rozpoznaję prowokacje :D i stałych użytkowników :P Możemy się umówić, że dam Ci zrobić kolejną prowokację i ani słowa nie pisnę, co Ty na to? Ale odpowiesz mi, po co je piszesz. Rajcują Cię leski? :D

Gość gość
lol. Nie szkoda ci czasu na takie bzdury?

Gość Milena zza biurka
gość dziś Sorry, ja zwykle rozpoznaję prowokacje :D istałych użytkowników :D  Możemy się umówić, że dam Ci zrobić kolejną prowokację i ani słowa nie pisnę, co Ty na to?Ale odpowiesz mi, po co je piszesz. Rajcują Cię leski? :D x Rajcuje mnie zmuszanie do zachowan lesbijskich dziewczyny ktora sama lesbijka nie jest :)

Gość gość
Dobra, obiecuję, że będę siedzieć cicho przynajmniej jednym następnym razem jak zauważę :) Zapamiętaj ♘