Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co Nowego w Wielkim Świecie? Podsumowanie wczorajszego dnia.

Polecane posty

Gość gość

Z nowości to dwie rzeczy wywarły na mnie pozytywne i największe wrażenie dnia wczorajszego. Pierwsza to referendum w Szwajcarii.-Świadomość Szwajcarów ich mądrość -przywraca mi wiarę w ludzi natomiast argumentacja lewackich mediów gasi cały czar tego co zrobili Szwajcarzy! Otóż pozwolę sobie zacytować jednego z zapytanych wyborców którzy, osiemdziesięcioma głosami odrzucili dotację w łącznej kwocie kilkunastu tysięcy złotych miesięcznie od państwa szwajcarskiego a powiedział on tak-,,to by nas zepsuło" Oczywiście lewackie media jak zwykle traktują wydarzenie od d**y strony! A druga fantastyczne sprawa to samo-segregujący śmieci kilku-komorowy kubeł na odpady z jednym tylko wlotem, który premierę będzie miał już w przyszłym roku i ja muszę GO mieć! Wyobrażacie sobie że kubeł posegreguje i pozgniata za was śmieci? Super! Ale nie czytajcie o tym w lewackich mediach -one są jak wampiry energetyczne z każdej dobrej nowiny wysysają dobro!

Gość gość
Fajnie piszesz!:)

Gość gość
Tak Szwajcarom zaproponowano miesięczne dofinansowanie w wysokości prawie 10 000zł i 2500zł na każde dziecko A oni powiedzieli- nie chcemy, nie ma takiej potrzeby, to by nas zepsuło. Teraz widzicie co czyni z ludźmi demokracja bezpośrednia? Rodzi się nowa mądrzejsza generacja-nikt nikogo nie ogłupia-to jest właśnie demokracja! Nikt z nikogo debila nie robi mówiąc mu ja ci to ty mi tamto-to nie jest demokracja. Jestem przekonana że i u nas demokracja bezpośrednia dałaby taki sam efekt czyli mądrość, dostatek i świadomość. Czy damy kiedyś radę przeciwstawić się lewakom i przestać ich słuchać?

Gość gość
Mam nadzieję że Pis był ku temu pierwszym krokiem i Polacy wykorzystają tą szansę i utorują sobie dalszą drogę ku wolności. No chyba że zmarnują to i pójdą zagłosować na lewaków!

Gość gość
Szwajcaria przynajmniej jest wolna od Brukseli pytanie nie na temat ile u was w markecie kosztuje czteropak piwa namysłów pils?

Gość gość
Polacy to są niestety cwaniacy i kombinatorzy, u nas wyniki byłyby odwrotne 80% (jak nie więcej) byłoby ZA taką 'państwową pensyjką' i to by był koniec państwa polskiego

Gość gość
Wow. Ja tak nie lubię zgniatać smieciów;) he he to coś dla mnie:)

Gość gość
nie. szwajcarzy nie przyjeli dotacji bo wiedzieli, że nie ma nic za darmo i w ostatecznym rozrachunku wszyscy by stracili kosztem kilku dysponentów publicznych dotacji. ponadto dotacje niszczą lokalną gospodarke i psują pieniądz bo pewnie pochodziłyby z pozyczek ujętych oczywiście w budżecie jako koszty społeczne

Gość gość
BIN-e Rewelacyjny wynalazek! Coś dla mnie! Segregowanie mi nie leży. Ciekawe czy państwo zrefunduje czy jak dotychczas połozy łapę na naszych posegregowanych sprasowanych śmieciach i krzyknie -MOJE! MOJE NIE RUSZAJ BO PRZYPERTOLĘ CI GRZYWNĘ! :D Standard niestety. Widzę to tak: Kosz za 5000zł brutto Miejmy nadzieję że nie drożej Przy najlepszym wietrze 1500pln

Gość gość
12:29 Szwajcarzy nie chcieli bo są bogaci ok? Tam na jednego mieszkańca przypada 1,5 miliona dolarów! Szwajcarzy mają demokrację bezpośrednią-sami decydują o swoim losie, są odpowiedzialni. My różnimy się od nich wszystkim! Przede wszystkim odrzuciliśmy demokrację bezpośrednią! Odrzuciliśmy fundament wolności. Nie jesteśmy ani mądrzejsi ani tym bardziej nie stać nas na odrzucanie czegokolwiek co stanowi jakąś wartość! Mam nadzieję że zdajesz sobie z tego sprawę . Nie porównujcie nas do nich.

Gość gość
Gdyby Polacy mieli na odłożone na kontach po kilkaset tysięcy złoty, olaliby socjalne programy żebracze śmiejąc się cynicznym politykom prosto w ich pazerne ryje. Łaszczenie się na te marne 500 złoty pokazuje skale biedy i eksploatacji podatkowej naszych obywateli.

Gość gość
Gdyby Polacy mieli odłożone na kontach po kilkaset tysięcy złoty jak Szwajcarzy, olaliby socjalne programy żebracze śmiejąc się cynicznym politykom prosto w ich pazerne władzy ryje. Łaszczenie się na te marne 500 złoty pokazuje skale biedy i eksploatacji podatkowej naszych obywateli.

Gość gość
A Szwajcarzy nie muszą się nikomu śmiać w pazerny ryj bo u nich każdy obywatel sam sprawuje władze i nikt władzą nie stoi wyżej niż obywatel-tego im zazdroszczę. Cały majątek w rękach Szwajcarów a nie ich władców którzy nie istnieją. DEMOKRACJA- zazdroszczę im jej.