Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cierpliwa mama

Polecicie dobrego psychologa od agresji dla dziecka w wieku wczesnoszkolnym w Wa

Polecane posty

Gość Cierpliwa mama

Szukam dobrego psychologa dla synka, który ma 8 lat i zachowania agresywne. W Warszawie. Jest po terapii integracji sensorycznej, tomatisie i nie ma efektu.

Gość gość
Przede wszystkim wez sie za jego wychowanie, a nie tylko po terapiach latasz. Znajdz przyczyne agresji, ona nie bierze sie bez powodu. Chyba, ze jest na cos chory

Gość gość
No patrzcie. Agresja w Warszawie. A ponoć to zjawisko spotykane tylko na Śląsku :P

Gość Cierpliwa mama
Dziękuję za konstruktywne rady.

Gość gość
Czy miał robione badania neurologiczne pod kątem guza mózgu? (tomograf, rezonans) Jak był wychowywany? Stosowałaś kary i nagrody? Bicie, klapsy, przemoc słowną? Ojciec dziecka mieszka z wami? Jaki mają kontakt? Odpowiadając na te pytania znajdziesz przyczynę zachowań agresywnych, trzeba ją usunąć a nie ciągnąć dzieciaka po terapiach...

Gość gość
Aha jeszcze jedno, jeśli zachowania agresywne uwidaczniają się w szkole to pomyślcie o zmianie szkoły - twoje dziecko może być ofiarą agresji innych i dlatego też się zachowuje agresywnie, często zmiana szkoły to najlepsze lekarstwo.

Gość Cierpliwa mama
Robiliśmy wszystko... przebadany od A do z . Zdrowy jak ryba. Były i kary i nagrody. Sama swoje urlopy poswiecalam na masaże dla niego co 2 godziny przez 2 tyg. Dużo rozmów,ciepła. A czasem klaps jeśli już nie mogłam. Tata razem z nami i mają dobre relacje. Nie jestem mama n owicjuszka.mam 3 dzieci i tylko z nim problem. Szukam kogoś kto pomoże odnaleźć źródło. Uważam że ma zaspokojone potrzeby bezpieczeństwa. Jest to codzienna bardzo ciężka praca Teraz jest w domu bo mam malutkie dziecko, które nie jest na tyle absorbujace, ze mogę poświęcić czas starszemu rodzenstwu. Kocham dzieci szalenie. To całe moje życie .... jeśli ktoś może coś podpowiedzieć to bardzo proszę.

Gość gość
moze ma autyzm