Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od kiedy dziecko może kąpać się w jeziorze ?

Polecane posty

Gość gość

Córka w lipcu i sierpniu będzie miała 14,15 miesięcy. Zastanawiam się czy możemy spokojnie się z nią kąpać na plaży. I czy dla takiego dziecka byłyby odpowiednie pływaczki czy może kamizelka ? Mieszkamy nad najdłuższym jeziorem w Polsce. Na marginesie polecam, jakby ktoś szukał miejsca na wakacje. :D https://www.facebook.com/PORT-I%C5%81AWA-Jezioro-Jeziorak-1589561711259703/ Tak, robię reklamę, bo mamy mało turystów, a piękna widoki hahah przy których brudne Mikołajki się umywają :D pozdrawiam i liczę na rady :)

Gość gość
Up

Gość gość
my ostatnio bylismy nad jeziorem, dziecko ma 14 mc.wszystko bylo ok

Gość gość
moim zdaniem można, ale bez pływaczków itp

Gość gość
Też mieszkam nad jeziorem ;) a moje dziec****erwszy raz kąpały się mając 8-9 miesięcy. Bawiąc się na plaży i brodząc w płytkiej wodzie nie miały nic dmuchanego na sobie. Kamizelka szczególnie dmuchana mocno ogranicza ruchy i u nas sprawdziła się jedynie do pływania łódką. Miałam rękawki dmuchane, z tym że nie były one kupowane w kiosku, tylko w sklepie sportowym i były specjalnie dostosowane do malutkich dzieci, dodatkowo miałam kółko, w które można było wsadzić dziecko i ono tylko nogi moczyło, ale moje nie lubiły w nim pływać.

Gość gość
Nie dziw się, że macie mało turystów, wy brudne iławiaki robaki. Mieszkać, a co dopiero pojechać na wakacje do iławy to WSTYD.

Gość gość
Następna gownoburza za 3 2 1... Najpierw Śląsk a teraz będą jechać paniusie na temat innego regionu. Ihaaaahahaha

Gość gość
A nie lepiej kółko zamiast pływaczek czy kamizelki? Juz niemowlaki kąpią się w jeziorach i żyją.

Gość gość
Nic się nie stało, koleżanką z 7:25 jest po prostu z Olsztyna. Oni cale życie maja jakiś problem do Iławy. Zapytaj w aptece o masc na bol dopy :D

Gość gość
A czy kółko będzie odpowiednio bezpieczne? Chciałabym z córka po pływać, pobawic się na trochę głębszej wodzie, a z kolka może wypaść, no chyba, ze z takiego dobrze dopasowanego.

Gość gość
Sa przecież kółka z takim "workiem" :D na nóżki. Wkładasz jak do chodzika i nie ma szans, że dziecko przez to przeleci.

Gość gość
Są takie kółka dla małych dzieci, gdzie w środku są otwory tylko na nogi (takie pasy na krzyż) i dziecko siedzi sobie mocząc tylko nogi i trochę pupy, ale jak ma krótki ręce to do wody ledwie sięga. Moje dzieci i my jako rodzice woleliśmy po prostu trzymać na rękach dziecko przy zabawie w głębszej wodzie.

Gość gość
Że też ja nie po myslalam haha, dzięki :)

Gość gość
Moj syn mial 8 miesiecy jak pierwszy raz kapal sie z nami w jeziorze. Na basenie bylismy z nim juz duzo wczesniej, ok 5 miesiaca. Dziecko 1,5 roku, to juz bardzo duze dziecko, nie ma tu sie nad czym zastanawiac.

Gość gość
Zanim dziecko autorki będzie miało 1,5 roku to będzie grudzień. 14 msc to rok i 2 miesiące. Nauczcie się czytać. Ja się w ciąży zastanawiałam czy mogę się kąpać w jeziorze czy infekcji nie zlapie jakiejś i w koncu sie nie kapalam. Syn pierwszy raz kapal się w jeziorze jak miał 2,5 roku. Tak to jezdzilismy na basen i nad rzekę wcześniej.

Gość gość
A co na łódkę dla takiego dziecka polecacie? Czy są jakieś takie male kapoczki? Te pompowane Nie dają gwarancji i nie dają skórze oddychać. Ostatnio spacerowalam nad jeziorkiem i pływała rodzinka na rowerku tyle, ze dziecko nie miało nic. Ps: woda w jezioraku była brudna jak była mleczarnia, na której miejscu od 9 lat stoi galeria handlowa mamo z Olsztyna haha :D jedź do zatłoczonych Mikołajek. Nasze jezioro ciągnie się od miasta po czysta naturę no i jest największa wyspa śródlądowa :)