Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Różnica 6 lat miedzy rodzenstwem? Jakie relacje między rodzeństwem

Polecane posty

Gość gość

Jw

Gość gość
Żadne. Do 3 roku życia byłam maskotką lalką w wózku dla chłopaka po 3roku życia usiłowałam być kompanem w zabawie po ukończeniu 4 roku życia zostałam odrzucona nawet w lekcjach nie chciał mi pomóc. Po 30 roku życia widujemy się z okazji urodzin swoich własnych dzieci i sporadycznie z innych okazji. Ale próbuj może zdołasz ugrać coś więcej!

Gość gość
Między mną a moim młodszym bratem jest dokładnie 6 lat różnicy. Dobrych relacji nie mieliśmy, ale jakoś tragicznie też nie było.

Gość gość
Sama nie wiem. Niestety taka różnica musi być. Mój mąż ma 4 rodzeństwa i miedzy każdym jest różnica kilku lat i dogadują sie. Opiekowali się sobą nawzajem. Brat męża ma 3 córki 13 latke, 7 latke i okolo 2 latke i relacje tez są dobre. Boje sie ze najgorzej jest jak jest 1 chłopak.

Gość gość
Żadna różnica wieku nie gwarantuje dobrych relacji. Moja kuzynka ma siostrę starszą o 11 miesięcy i się nienawidzą, widują się tylko na święta u rodziców. Kompletnie różne charaktery, natomiast ja ze swoim 8 lat starszym bratem kochamy się najmocniej na świecie, rozmawiamy kilka razy w tygodniu.

Gość gość
Ja boje się ze mój syn nie zaakceptuje rodzeństwa. Jest dosyć zamknięty w sobie i zżyty ze mną

Gość gość
Mi sie wydaje,ze nie jest to dobra roznica Za duza, aby dzieci razem sie bawily, za mala , aby starsze opiekowalo sie mlodszym.

Gość gość
Między mną i moim bratem jest sześć lat różnicy. Nigdy nie mieliśmy dobrego kontaktu.

Gość gość
Ja mam dzieci z taką różnicą wieku i niestety nie wygląda to różowo :( Moja córka ma 9 lat , starszy syn ma 3 lata a młodszy ma 2 lata. Chłopaki dogadują się ze sobą, ale córka nie chce mieć z nimi nic wspólnego. Twierdzi, że ją denerwują i we wszystkim przeszkadzają. Jest to smutne, ponieważ chłopaki przepadają za swoją siostrą ... ale ona zawsze ich odrzuca.