Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

błagam o propozycję na podwieczorek i kolację dla 1,5 roczniaka, który nie je pi

Polecane posty

Gość gość

Pieczywa, warzyw, mięsa, ryb. Już brak mi sił. Moje wszystko jedzace dziecko odmawia teraz większości rzeczy, które lubilo. Je rano owsianke, o 10 zupe z miesem i tyle dobrego. o 13 już muszę kombinować, ale zje jeszcze raz zupę lub troche naszego obiadu. A o 17 i 19 już nie mam co mu podac, nic nie smakuje. Zalamka normalnie.

Gość gość
Aha, jajek też nie je

Gość gość
Moj syn przed ukonczeniem drugie roku odmowił rowniez jedzenia zdrowych i pozywnych rzeczy.To tez były upały.Jadł tylko piratki z lidla,sląskie cienkie sokołow,białą,jajko na parze.Owoce tylko w sokach z warzyw tylko ogorki czasem papryke.Zdesperowana dałam mu na obiad nawet kebab.Procz tego tylko schab,antrykot i piers,czasem gulasz.Lekarz kazał po prostu przeczekac.Teraz prawie 3 lata i powoli zaczyna jesc normalnie.Nabiał i owoce w płynie,soki,jogurty i monte do picia.Wyniki rewelacyjne

Gość gość
Właśnie, może gulasz na obiad zrobie. Bo teraz to tylko zupy. Dobrze, że można w nie naklasc dużo dobrych rzeczy

Gość gość
Sprobuj leczo na dobrej kiełbasce z fileta,rybke lub bitki i zrazy.Czasem młody zje.

Gość gość
A naleśniki zje? Może omlet albo coś w formie placuszków? Też można dużo rzeczy przemycić - np. placki z soczewicy albo z dyni, jakieś mielone mięso, ryby... Albo jakieś małe pulpety aby sam jadł rączkami? Jestem mamą dwóch niejadków, więc cię rozumiem. Ale dam ci radę- zaufaj dziecku i wyluzuj. Dzieci mają takie fazy, że potrafią jeść bardzo wybiórczo, a potem przerzucić się na coś innego. Wykorzystuj te składniki, które aktualnie lubi i przeczekaj. Moje dzieciaki zazwyczaj też chciały jeść to co my, nieważne co, ale ważne, że kradzione z talerza - może taka sztuczka się uda.

Gość gość
Musisz kombinować. Moje też jedzą wybiórczo, ale lubią np. spaghetti z sosem pomidorowym i ziołami - tam da się zakamuflować niemal każde warzywo, to samo w sosie do domowej pizzy. Wystarczy wszystko razem zmiksować. Dziś na kolację miały pieczone ciasto na bazie przepisu na chlebek bananowy, ale z bananem, gniecioną gruszką i tartym jabłkiem. Do tego kubek mleka. W formie ciasta udało mi się co nieco przemycić ;) Jajka do niedawna jadły tylko jako omlet zwany przez niektórych "grzybkiem".

Gość gość
Placuszki, kasze z dodatkiem warzyw lub owoców, pieczone warzywa - wiesz jaki pyszny jest pieczony kalafior czy cukinia albo frytki z batatów - spróbuj

Gość gość
Nalesniki, budyń, kisiel, omlety, pieczone bułeczki z róznym nadzieniem, ryż,

Gość gość
Moje dziecko je tylko bardzo proste jedzenie typu suchy ryz, kasza jaglana, gryczana, zero sosow. Zupke z porow i ziemniakow lubi i to tyle z zup. ja juz sie nie przejmuje dajej jej to co lubi bo myslalam ze oszaleje. Z deserow lubi jogurt naturalny, nie chce zadnych owocow z tym jogurtem albo miodu. Takie ma smaki i koniec.

Gość gość
Dziekuje za propozycje. Nie chcialabym, zeby w diecie dziecka bylo duzo weglowodanow prostych. Sprobuje z waszymi propozycjami, mam nadzieje, ze bedzie lepiej. Dzisiaj pierwszy raz od dawna na 2 sniadanie zjadla kromke razowca z dobra wedlina :-D. Dalej planuje pomidorowa z ryzem, potem pulpeciki w sosie koperkowym z warzywami. I zostaje jeszcze jeden posilek wieczorem, moze omlet sprobujemy z warzywami

Gość gość
A jak z4obi placuszki z soczewicy z miesem? Mam w domu zielona

Gość gość
Zrobic*

Gość gość
tyle produktu mozna tera kupic w polsce trzeba sie speszyc bo za komuny tego nie bylo 333 www.youtube.com/watch?v=1MSTO3JnDNg

Gość gość
Jejku, dzisiaj chyba ktos mi oddal moje dziecko. Zjadla pieknie cale dzisiejsze jedzenie. Zupa, pulpeciki w sosie koperkowym, koktajl z truskawek, banana i kefiru. Teraz robie jej pieczone frytki z warzyw, dawno tego nie bylo, mam nadzieje, ze zje. Ale i tak juz jestem bardzo zadowooona dzisiaj