Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko przestało gaworzyc! !!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Córka ma 5 miesięcy . Od jakiś dwóch tygodni przestała gaworzyc. Zamiast tego jak coś jej nie pasuje to krzyczy nie porafie tego opisać. I jak się cieszy lub ja coś interesuje to piszcZy kiedyś dużo gaworzyka. Obudziła się i porafila sama do siebie nawet pół godziny gaworzyc i nagle przestała. Nie wiem czy to normalne. Ogólnie rozwija się dobrze może i nawet lepiej jest bystra . Już próbuje łapać się łóżeczka i siadać bardzo szybko zaczęła się przekrecac z boku na bok lub z plecpleców brzuch. martwi mnie nagły zanik gaworzenia. Bardzo dużo się śmieją ale bez głosu.

Gość gość
A szczepiłaś niedawno córkę?

Gość gość
Szczepiona była 11 Maja. Potem 24 Maja miała zapalenie oskrzeli złapała od starszej siostry i byłyśmy w szpitalu. Tam miała tylko inhalacje i wsumie byłyśmy w szpitalu tydzień. A po wyjściu zaczęła mniej gaworzyc

Gość gość
Po pierwsze to dziecko w takim wieku nie gaworzy tylko głuży. Po drugie w wieku około 4-5 miesięcy dzieci milkną i jest to fizjologiczny objaw.

Gość gość
Ja bym to powiązała ze szczepieniem właśnie.Często tak sie zdarza .

Gość gość
Serio? A wszyscy tutaj na kafe twierdzą, że szczepionki są takie super hiper bezpieczne. Czy jest to odwracalne?

Gość gość
Niemowlęta w wieku Twojego dziecka zaczynają bardzo intensywnie rozwijać się motorycznie, w co wkładają cały swój wysiłek i rozwój mowy idzie w odstawkę.

Gość gość
Takie przestoje w rozwoju, a wręcz zapominanie nabytych umiejętności są normalne. Raz dziecko skupia się na rozwoju motorycznym, raz na językowym, a raz na społecznym. A w wieku 5 miesięcy dzieci właśnie uczą się odwracać, pełzać, niektóre nawet próbują siadać

Gość gość
Boże co za debile wypowiadają się tutaj na temat szczepien:/ autorko normalny etap rozwojowy-obserwuj dziecko , jak cos cie niepokoi konsultuj z pediatrą, z psychologiem ale nie z kurami domowymi bo ci zaraz ,,autyzm poszczepienny "zdiagnozuja (nie ma czegos takiego w klasyfikacji chorób, to sforumowanie wzięte z jednego z tematów na kafe)

Gość gość
Dzieki wszytskim za odp. Poczytalam trochę i już wiem co i jak . Ogólnie wszystko z nią wporzadku. Nawet teraz śpi i wierci się . 10 min śpi na plecach a potem godzinę na brzuchu i na bok także spodobało jej się leżenie na brzuchu i podnoszenie dupki do góry a buzia przyklejona do łóżka. Wszystko J interesuje nawet jak mam coś w ręku to próbuje zabierać także raczej po szcEpieniu to nie jest. A babka mnie nastraszyla ze tak nagle prEstala gaworYc. Jeszcze raz dIeki

Gość gość
To normalne. Mój mały też tak miał. Jak się rozpadł, to mało się ruszał. A jak zaczął intensywnie się przekręcać i pełzać,to milkł. A teraz raczkuje, jakby miał motor w zadku i buzia mu się nie zamyka. Nic się dziecku nie martw, bo maluchy w tym wieku tak mają. A te komentarze, że to od szczepienia tylko świadczą o tym, że komentujące nie mają pojęcia o rozwoju niemowląt. A szczepionki, jak wszystkie inne leki, mogą mieć różne skutki uboczne. Lżejsze lub cięższe. Mogą, ale nie muszą. Korzyści przewyższają jednak potencjalne ryzyko. Od syropu na gorączkę też można umrzeć.