Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój facet ma w pracy bliską przyjaciółkę

Polecane posty

Gość gość

Przyjaźni się z nią od lat i jestem o nią strasznie zazdrosna. Niestety zna ją dłużej niż mnie. Myślę że był w niej zakochany, ale ona jest mężatką i nie chciała zmieniać swojego życia. My byliśmy ze sobą dość krótko jak zaszłam w ciążę. Teraz mamy kilkuletnie dziecko, a on nawet nie chce się żenić. Nie wiem co dalej. Niby nic go z nią nie łączy, ale jednak nie czuję się przez niego kochana. Często mnie zbywa, chodzi zamyślony. Myślałam że z czasem mnie pokocha jednak tak się nie stało. Ja nie pytam czy mnie kocha, a on tego nigdy nie deklaruje. Ciężko mi z tym żyć. Jednak widzę że dziecko kocha bardzo więc tak to ciągnę. Ile jeszcze dam radę? Może on tylko czeka aż tamta pokaże mu że mógłby z nią być? Dlaczego jedne kobiety mogą sobie wybierać i przebierać a inne nie mogą doczekać się żeby ten jeden pokazał że mu zależy?

Gość gość
Widocznie się nie sprawdziłaś i nie łaczy z toba dalszych planów.

Gość Kobieta½222222
Porozmawiaj z nim o swoich niepokojący. Skąd obcy ludzie na forum mają wiedzieć, czy ona pozwoli mu się bzykać. Zorganizuj spotkanie we czwórkę, zobaczysz relacje między nią, jej mężem i twoim. Faceci nie umieją czytać w myślach. Zapytaj go.

Gość gość
zadbaj o siebie I zajmij sie swoim zyciem to tez staniesz sie dla niego atrakcyjna. Na pewno masz predyspozycje, bo inaczej nie mial by z Toba dziecka, wiec cos musialo byc, ale prawda taka, ze jak pracuja razem to mu troche zawraca glowe. Dbaj o siebie I okazuj, ze jestes zadowolona z siebie itd zeby wiedzial, ze ma kogos wyjatkowego w domu I nie chcial tego stracic.

Gość gość
Teraz jest taki zwyczaj ,że faceci na kochanki mówią przyjaciółki. Widocznie Twój facet prowadzi podwójne życie i nie przeszkadza mu działać na konto męża przyjaciółki z tego też powodu nie ciągnie do ślubu z Tobą ani też nie mówi że Cię kocha, bo kocha swoją kochankę. Zrewanżuj mu się swoim przyjacielem i będziecie kwita.

Gość gość
Nie ma przyjaźni między kobietą a mężczyzną zawsze przeradza się to w miłość.

Gość gość
Autorka: Ale ja go kocham i nie chcę nikogo innego. A on ciągle niezadowolony ze wszystkiego, nic mu nie pasuje, widzę, że nie lubi spędzać ze mną czasu. Ja czasem na coś ponarzekam, nie jestem też idealną kucharką i mam różne wady, ale bez przesady. Jak tylko zrobię jakiś większy błąd to się czepia. Jak kiedyś z mojej winy dziecko się pochorowało to zrobił taką awanturę, że myślałam, że to koniec.

Gość gośćmen
A jesteś pewna, że to fakt posiadania przyjaciółki ma wpływ na wasze relacje? Może mylisz się szukając przyczyny na zewnątrz waszego związku?

Gość gość
Autorka: Spotkania nie da rady zorganizować, on chroni jej prywatność, praktycznie o niej nie mówi. Wiem, że się przyjaźnią od innych osób. Ona jest bardzo atrakcyjna, i jest bardzo w typie mojego faceta, bo kiedyś na początku związku się wygadał jakie kobiety lubi. Ja też nie jestem brzydka, ale co z tego. Czy to możliwe żeby facet był przez lata zakochany w innej, a żył z inną? Czy ja już dopowiadam sobie coś co nie istnieje?

Gość gość
Wszystko jest możliwe. Powiedz mu, że go bardzo kochasz i rani Cię pracując ze swoją "przyjaciółką". Zażądaj by zmienił pracę i nie miał kontaktów z nią bo czujesz się niekochana. Zobaczysz jego reakcję jak bardzo się przeciwstawi Twojej propozycji. Jeżeli go tak bardzo kochasz i godzisz się na taki układ to bardzo szkodzisz sobie i swojemu związkowi. A on wykorzystuje Twoją uległość. Czy wiesz, że spędza czas z tą przyjaciółką tylko w pracy czy poza pracą również?

Gość gość
dlaczego szybko sie z nim przespalas? dlaczego sie nie szanujesz i idziesz do lozka z kims kto cie nie kocha?

Gość gość
Autorka: Nie moge zażądać zmiany pracy, on świetnie zarabia, dużo więcej niż ja. W sprawach zawodowych w ogóle się ze mną nie konsultuje. Spędzają czas w pracy i czasem po pracy ale raczej w większym gronie, jakieś firmowe piwka, itd., ale rzadko. To prawda że przespałam się szybko, ale zakochałam się w nim bardzo. Codziennie myślę o tym czy on ją kocha. Czasem przychodzi z pracy strasznie wściekły i nie chce powiedziec o co chodzi, mówi że jest zmęczony. Nie ma rozmowy z nim wtedy bo wścieka się że mu d.pę zawracam. Jestem załamana, zaczęłam się bać że mnie zostawi. Boję się o nią zapytać nawet. Wiem co powie, że bzdury gadam, że ona jest mężatką.

Gość gość
Autorka: Jeszcze jedno, dlaczego facet nie chce sie żenić? Jesteśmy razem kilka lat, mamy dziecko. Co gorsza kiedyś go o to pytałam i mówił że nie chce ślubu. Teraz już tego nie robię, on nawet tematu nie porusza.

Gość gość
Zostawia sobie wyjście awaryjne a jak rozliczacie się finansowo? Czy masz zabezpieczenie materialne dla siebie i dziecka na wypadek gdyby mu coś strzeliło do głowy o odejściu?

Gość gość
Wspolczuje'ale wiekszosc ludzi nie potrafi ze soba szczerze rozmawiac o tym co nas boli co nam sie nie podoba itp.Ja jak mam jakis problem tomowie o tym otwarcie nie wiem dlaczego ludzie bedac w zwiazku boja sie o cokolwiek zapytac

Gość gość
Autorka: Ja też pracuję więc mam swoje pieniądze. Pod tym względem jest ok, choć on narzeka ile to kasy na rodzinę wydaje. Żałuję z perspektywy tej ciąży. Wydaje mi się że gdyby nie dziecko to by mnie zostawił. Staram się być atrakcyjna, ubieram się ładnie, maluję, jestem prawie zawsze "zrobiona". I jeszcze to poczucie że "złapałam" faceta na dziecko ...

Gość gość
Na te chwile jest jak jest - nic nie zrobisz nic nie zmienisz . Powinnaś przyjąć rzeczywistość taka jaka jest . To walka z wiatrakami , skoro twoja " bronią " jest dziecko to stan się pod tym względem niemal wzorowa . Wszyscy na tym zyskają - zacznie ciebie cenić jako matkę swojegondziecka, zauważy twoja wartość może go coś ruszy, wszystkie chwyty dozwolone jeżeli jesteście para a ty chcesz coś poprawić . Zrób z niego doradcę z ważnych sprawach , pytaj niech widzi ze jest dla ciebie ważny . Pytaj czy dobrze wyglądasz czy masz coś zmienić no wiesz skup jego uwagę na sobie-:)?potem mundziekuj ze tak dobrze ci doradził i takie tam. Traktuj go jak przyjaciela może i on się zaprzyjaźni z tobą a dalej będzie tylko lepiej. Nie przeprowadzaj zadnych poważnych rozmów o waszym związku , nie doprowadzają go do ściany . I jeszcze jedno... może warto jakoś zbliżyć się do tamtej może to sprawi ze on zacznie postrzegacie ciebie w nowym świetle

Gość gość
Tak najlepiej będzie jak mu pozwolisz i udostępnisz wolną chatę na spotkania z przyjaciółką.To już w ogóle zyskasz w jego oczach bardzo wiele. A Ty na ten czas zorganizuj sobie z dzieckiem jakieś zajęcie.

Gość gość
No przecież to Ty jesteś przyczyną, że dałaś zrobić sobie dziecko i nalegasz na ślub. Jak często uprawiacie seks?

Gość gość
może warto jakoś zbliżyć się do tamtej może to sprawi ze on zacznie postrzegacie ciebie w nowym świetle X W życiu tego nie rób! Kobieto, Ty masz zamiar całe życie być cierpiętnicą, serio? Miłość miłością, ale kobieto miej trochę szacunku, jestem na 99% pewna, że on ją kocha, a z Tobą jest, bo macie dziecko. Trwając z nim w tej szopce tracisz możliwość na PRAWDZIWĄ miłość, taką odwzajemnioną, nie jednostronną jak teraz. Naprawdę uważasz, że jedyne na co zasługujesz, to życie z facetem, który Cię nie kocha, tylko jest z Tobą bo MUSI, bo tak wypada. Porażka, pozwalacie się tak traktować, jak dodatek, a potem zdziwione, że faceci was zostawiają, nie masz w ogóle godności? Otwórz oczy, skoro prze tyle lat Cię nie zauważył, nie zakochał się w Tobie, jako matce swojego dziecka, to już Cię NIE POKOCHA. A Ty zgrywasz jakąś cierpiętnice w imię czego? Miłości do faceta, który jest zły, że zyje z Tobą, a nie z tamtą? Kobieto, ogarnij się,

Gość gość
Ona pyta o radę jak faceta zbliżyć i nie potrzebuje gadania o honorze wiec wsadź się swoją dumę tam gdzie chcesz i przestań kopać leżącego ty nieempatyczna babo. Najlepiej mieć dumę i honor i pozbyć się miłości życia w imię chuj wie czego.walka to nie wysypisko

Gość gość
Ona jest bardzo atrakcyjna, i jest bardzo w typie mojego faceta, bo kiedyś na początku związku się wygadał jakie kobiety lubi. Ja też nie jestem brzydka, ale co z tego. Czy to możliwe żeby facet był przez lata zakochany w innej, a żył z inną? Czy ja już dopowiadam sobie coś co nie istnieje? Jak bym czytała osobie sobie trochę. Dlatego odpowiem na ostatnie pytanie. Jestem w takiej sytuacji, jest w moim życiu KTOŚ, kto jest mi bardzo bliski.. i gdyby nie fakt że ma rodzinę to nigdy bym nie odpuściła tej znajomości. Czuję i wiem że jest to obustronne i tak trwa od 3 lat. Jedyne co mamy i możemy sobie dać to ten regularny kontakt, ta przyjaźń.. jak to nazwalalas. Nie rozmawiamy o uczuciach, to i tak jest wystarczająco trudne ale nie potrafimy tak do końca z siebie zrezygnować. Co do Twojej syt. To myślę że on niestety nic do Ciebie nie czuje bo w głowie i "sercu " jest inna kobieta .

Gość gość
Ona pyta o radę jak faceta zbliżyć X Jak przez KILKA lat go do siebie nie zbliżyła, to teraz już też nie da rady, jesli narodziny dziecka ich do siebie nie zbliżyły, to teraz tez nie da rady . Nie da sie walczyć o związek, kiedy jest się na przegranej pozycji, o związek walczą dwie osoby, nie jedna! Ale co tam, lepiej zgrywać cierpiętnice.

Gość gość
pozbyć się miłości życia w imię ch*j wie czego X NIESZCZĘŚLIWEJ miłości życia, więc lepiej cierpieć, niż dać sobie szansę na odwzajemnioną, spokojną miłość? Durne jesteście :D

Gość gość
Ja myślę że oboje bylibyscie szczęśliwi ale osobno .

Gość gość
Autorka: Seks uprawiamy srednio często, ze dwa trzy razy w tygodniu, ale nie jest zbyt czuły w tym seksie raczej jest on mechaniczny. A jak wraca wściekły to już w ogóle się nie zbliżam.

Gość gość
Seks uprawiamy srednio często, ze dwa trzy razy w tygodniu, ale nie jest zbyt czuły w tym seksie raczej jest on mechaniczny. A jak wraca wściekły to już w ogóle się nie zbliżam. X I to Ci wystarcza? Że jesteś żaby zaspokajać jego potrzeby. Ja p*****le.

Gość gość
Gdybym była na Twoim miejscu to zrobiłbym drastyczne posunięcie, na spokojnie wyprowadzilabym się, uzasadniając tym że nie czuje się kochana a jedyne czego pragnę to czuć się kochaną a więc szczęśliwa kobieta. To jest jedyna wskazówka która mogłaby na niego zadziałać. Chociaż i tak może być 50/50 % szans. Jestes matka jego dziecka i taki obrót sytuacji sprawiłby że mógłby odciąć się od tej kobiety dla dobra was wszystkich. Na pewno skłoniło by go do myślenia. A tak ? Jest poprawnie , on nie ma odwagi odejść, Ty nie masz odwagi zapytać. Jest seks , w oczach bliskich wszystko się zgadza więc po co to zmieniać. Jestem pewna ze gdyby ona dała im szanse to On odejdzie. Wyprzedz ta kobietę jeżeli Ci zależy na mężu i chcesz zawalczyć.

Gość gość
Moj facet tez ma w pracy pchizde i wiem ze ja posuwa ale mnie to nie przeszkadza i mnie to nie boli tylko ja mam wiekszy spokoj on potrzebuje duzo wiecej seksu to sie ciesze ze znalazl taka suke co mu daje a ja mam swiety spokoj

Gość gość
Jesteś beznadziejna , a zwalcza windę na faceta koleżankę z pracy?? Matko... Byłaś z nim krótko, ciąża..A co ma do tego ta koleżanka?? To nie trzeba było się facetowi nadstawiac, tylko poznać go, pobyć że sobą, by naturalnie, z biegiem czasu dojść do małżeństwa. Złapała faceta na dziecko, i użalasz się, że się nie żeni? I to wina zamęsnej koleżanki z pracy?? Naprawdę jesteś beznadziejna. I manipulujesz.