Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takie sa moje obserwacje

Zauwazylam, ze mezczyzni ktorzy chca sie zenic i zakladac rodzine ..

Polecane posty

to oswiadczaja sie zazwyczaj przed 30stka kobiecie, ktora poznali na tym etapie zycia, niekoniecznie najodpowiedniejsza, ktora szukali na zone. Oswiadaczaja sie tej z ktora sa majac 30 lat i chyba wiek ich ma znaczenie, bo facet 30 letni ma dookola siebie same szczesliwe malzenstwa (powiedzmy), presja otoczenia i sam dochodzi do wniosku, ze sam tez sie musi ustabilizowac, bo koledzy juz nie baluja, maja dzieci i zony. Zazwyczaj zenia sie z mlodsza pare lat 23-26 (mniejsza o to czy ona nadaje sie na zone i matke).

Dlatego kobiety 22-25 powinny szukac mezczyn 30 letnich a nie byc z rownolatkami, ktorzy je zostawiaja i bawia sie ich uczuciami, a potem zostaja same majac 27 lat i nich juz ich nie chce. A jak dziewczyna 22-25 zwiaze sie z 30 latkiem, ktory juz mysli powaznie to moze miec pewnosc ze nie zostanie stara panna i bedzie miala meza niedlugo. 30 letni panowie raczej nie interesuja sie rownolatkami lecz mlodszymi pare lat i takie chca na zony, bez wzgledu na to czy sie na nie nadaja czy nie. Tu znaczenie odgrywa chec stabilizacji w ich wieku. Dlatego najwiekszy blad kobiety to wchodzic w zwiazki z rownolatkami, ktorzy sa do tylu z dojrzaloscia. Znam bardzo duzo takich par, gdzie to sie sprawdzilo.

Czasami mowia ludzie, ze ta sobie nie znalazla - dlatego ze byla z chlopakami mlodszymi albo w podobnym wieku, ona chciala miec rodzine a on korzystac z zycia - takie cos z reguly nie wychodzi. Ludzie sie powinni inaczej dobierac - kobieta zawsze powinna szukac co najmiej kilka lat starszego, a najlepiej 5-10 lat. Nawet jak to bedzie jej pierwszy facet to wieksze szanse na malzenstwo niz taka co probuje z kilkoma w tym samym wieku i nic z tego nie wychodzi i kobiecie jest przypisywana wina ze jest sama, ze cos z nia nie tak. Znam duzo par, gdzie roznica wieku zrobila swoje i potwierdza moje slowa.

Gość gość
A na hooooj 20 latce taki stary pryk?

Gość gość
A 20 latka to chce męża i dzieciary??? Chce również korzystać z życia, więc nie wymyslaj idiotycznych teorii

nie napisalam 20 latka , ale jest ogromna roznica jak 25 latka jest z 25 latkiem a 25 latka z 30 latkiem - pirwszy zwiazek na 90% rozpadnie sie, a drugi na 90% zakonczy sie malzenstwem chocby pierwszy trwal 5 lat a drugi 2 lata

Gość gość
Mialam 24 lata jak wychodzilam za mąż ,a mój mąż 23,więc te twoje teorie o kant tylka możesz rozbić. Jak mężczyzna chce się ożenić, to to zrobi. Niezależnie od wieku

gość dziś A na hooooj 20 latce taki stary pryk? x dla ciebie moze i stary pryk, a te dziewczyny ktore madrze wybraly starszego maja teraz wlasne rodziny, a takie zwiazki w podobnym wieku trwajace po 7, 5 lat tez znam z ktorych pozostaly tylko wspomnienia. Nie mowie o zwiazkach, gdzie dziecko pojawilo sie w wieku 20 lat i slub byl wynikiem wziecia odpowiedzialnosci a nie wlasnego wyboru, jednakze tam gdzie byl wybor - roznica wieku gra kluczowa role na przyszlosc!

gość dziś - a co ma piernik do wiatraka, w twoim wieku tez sie pobieraja mlodzi, bo dzieciaka sobie zrobili albo sa ze wsi i tam inna mentalnosc jest na slub w wieku 20 lat, badz inna wyjatki, jednakze w 90% facet ktory mial kilka i zadnej sie nie odswiadczyl bo czul ze ma czas i moze wybrac lepsza to jak zbliza sie do trzydziestki i dookola odczuwa presje i obraca sie w towarzystwie samych malzenstw sam dochodzi do wniosku ze powinien sie ustabilizowac i zeni sie zazwyczaj z ta ktora jest majac 30 lat - niekoniecznie najlepsza i najodpowiedniejsza ze wszystkich jakie poznal, juz nie kieruje sie tym co 10 lat wstecz, jest dojrzalszy i facetowi wystarcza ze jest mloda i dogaduje sie z nia, cala reszta co kiedys miala znaczenie juz sie nie liczy, jak sami dorosniecie to zobaczycie ze mam racje !

nam smieszny przypadek, gdzie facet mial 3 dziewczyny, z jedna byl az 5 lat i rzucil ja bo sam mial 20pare, a jak skonczyl 30 lat poznal dziewczyne ktorej oswiadczyl sie po roku! (5 lat mlodsza od niego)! I co niby ona dojrzalsza od tej z ktora byl 5 lat jak 5 lat dogadywal sie z nia a ta nie zdarzyl nawet na tyle poznac? Moze ta po 5 latach tez by rzucil jak poznalby ja na tyle co tamta, ale w tym wieku facetom juz sie nie chce wiecznie szukac, biegac i podrywac, chec stabilizacji wygrala jak przewaznie to bywa u facetow z wiekiem zmienia im sie myslenie. Dziewczyna miala szcezscie, bo ma meza, a wczesniej miala 1 faceta, a tamta rzucil dopiero po 5 latach, co za ironia. Niby tamta sie nie nadawala na zona a ta sie nadaje? gdzie tu logika? Faceci nie mysla tymi kategoriami, co im sie nadaje, jak sie sprawdzi, grunt by byla mloda i dogadywali sie z nia, reszta w wieku 30 lat nie ma znaczenia nie to co majac 20 lat kloca sie o p*****ly z niedojrzalosci. Takich par znam naprawde wielu, u kazdej moje teorie sie sprawdzaja w 100%.

Gość gość
Wszystko super, tylko nie kazdy chce wychodzic za maz ledwo po studiach czy w trakcie. Mam 23 lata i co? Juz mialabym brac slub z desperatem kolo 30?

Gość gość
troche za duzo zacofania polskiego w tym temacie ogarnijcie sie przecie nie da sie czytac 333 www.youtube.com/watch?v=1MSTO3JnDNg

Gość gość
masz rację, też to zauważyłam. Dlatego pary młode (mające ok 17- 23 lata) rzadko kiedy są ze sobą aż do ślubu. I to przeważnie facet się wyłamuje. Sama mam w tej chwili prawie 23 lata i zawsze zwracałam uwagę na takich ok. 5 lat starszych, bo byli wg mnie odpowiedzialniejsi i stabilniejsi. A tacy młodzi to wiadomo, chcą zobaczyć jak to jest z inną, wyszaleć się itd. A potem ich koledzy zakładają rodziny, to też chcą stabilizacji. I żenią się z tą, z którą akurat są. Bo wiadomo, że facet 20 letni nie będzie gotowy na ślub. Gotowy będzie koło 30, a takie młode związki nie wytrwają aż 10 lat do ślubu.

Gość gość
no nie wiem, ale wiekszosc kobiet chyba nie chce slubu i dzieci przed 30tka. tak od razu po studiach zakladac sobie homonto na szyje. a toz przeciez trzeba sie jeszcze wyszalec. malo komu teraz slub i dzieci sie kalkuluja.

Gość gość
kobiety powinny wybierać równolatków a nie takich staruchów co nawet nie depiluja klatę i mają zakola

Gość gość
takie sa moje obserwacje- nie chce mi się odnościć szczegółowo do twoich mądrości. Dlatego skomentuje to 1 zdaniem - strasznie peirdloisz, masa zabobonów, głópot i wniosków pozbawionych logiki

Gość gość
gość dziś Stabilniejsi są równolatkowie a nie tacy *****cze starzy co biorą młodą panne

Gość gość
gość dziś Tacy co chca się wyszaleć zazwyczaj zdradzają kobiety więc pozdrawiam cię naiwno panienko

Gość gość
Twoje teorie są o kant rozbić nie sprawdza się jedynie może u *****czy co są sami i mają 30 lat a wiadomo jak się potem takie małżeństwo kończy? rozwodem

Gość Evangeline
moje koleżanki siostry wszystkie mamy równolatków właśnie wczoraj był jeden ślub takze teoryje z doopy

Gość gość
taki stary facet to zwykły *****cz bo jak mozna przez tyle lat byc w kilku zwiazkach i dalej byc sam kompletnie mi sie nie klei. To typowi *****cze co chca sobie po korzystać

Gość gość
co za ględzenie ! ja mam 32 lata, mój narzeczony 29, a za rok bierzemy ślub. Te wasze teorie to można o kant d**y potłuc.

Gość gość
I kolejny temat na kafe, z którego mogłoby wynikać (ja przynajmniej tak to odbieram), że celem (najwyższym!) KAŻDEGO człowieka jest wziąć ślub :o ja p*****le, co wy w życiu widzieliście...

Gość Alisssa
Ja mam meza pol roku mlodszego. O wiele stabilniejszy od tych starszych r.o.o.c.haczy o kilka lat A ci desparaci wybrzydzacze kolo 30 niech sobie beda sami z tego przebierania wiecznie mlodsze ich nie beda chcialy Ja mam swoje sprawy a nie kto na wsi z kim jest w jakim wieku. Mam wrazenie ze osoby tu piszace zeby brac starszych sa ze wsi. Bo tam takie zabobony przechodza. A kobieta 27 ktora nie brala byle pijakow to stara panna. Radze wyjechac do wiekszego miasta z tych zasciankow.

Gość gość
Źle to odbierasz. Ciebie zwyczajnie nikt nie chciał na poważnie. A co w życiu widzieli nie masz pojęcia.

Gość gość
Wiadomo ze faceci zenia się z innych powodów. Na pewno nie sa to motylki w brzuchu.

Gość gość
Co ty pieprzysz właśnie od tego się zaczyna od tych motylków. Inaczej mógłby się oświadczyć każdej. A jednak wybiera jedną dzięki tej wyjątkowości.

Gość gość
Jeśli są motylki to małżeństwo może długo trwać. Bo nawet w czasie kryzysu można sięgnąć pamięcią do pięknych momentów i wszystko wraca. Jest co podgrzewać. W innym wypadku nie masz nic dlatego tylko się męczysz. I wszystko się rozpada bo nie masz wspomnień bijącego serca.

Gość gość
po 1 żeby zakładać rodzinę trzeba mieć z kim, samo chcenie nie wystarczy. po 2 wiek tu nie ma nic do rzeczy a raczej dojrzałość, chęć złożenia rodziny oraz posiadanie u boku odpowiedniej partnerki. po 3 szukasz autorko starszych bo starsi są w stanie więcej tobie zapewnić finansowo. Wprowadzisz się n gotowe do mieszkania mężczyzny zamiast budować coś z rówieśnikiem. Za parę lat będziesz wyzywała rówieśników za to, że wolą spotykać się z nastolatkami. Pełno tu tej zawiści kobiet do mężczyzn w takich sytuacjach. po 4 zakładasz, że jedyną słuszną drogą jest związek i założenie rodziny a to nie prawda. Jest wiele dróg i nie zawsze jesteśmy świadomi, że właśnie tą konkretną będziemy podążać niebawem. po 5 Małżeństwo i rodzina nie zapewnia szczęścia. po 6 Ten rówieśnik, którego olewasz teraz bo nie chce się do ciebie uwiązać może mieć wiele cech wspaniałego ojca i męża, których nie potrafisz dostrzec lub nie chcesz. Chcesz mieć gotowe tu i teraz a w takim razie nie ograniczaj się na mężczyznach 30 letnich. Może zwiąż się z kimś 50 czy 60 letnim.