Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem chora prawie nic mi nie pomaga

Polecane posty

Gość gość
Najpierw pytacie się co mi jest a kiedy odpowiem mówicie że to podszywy! Mam paciorkowca który wydziela streptozyne a ona atakuje stawy. Biorę penicyline pod nazwa ospen 1500 trzy rate na dobe ale nic nie działa do tego biofenac doraźnie

Gość gość
Streptococcus β hemolizujacy z grupy c niby niegroźny ale utrudnia mi życie :o

Gość gość
Jak będiesz miał więcej szcześcia, to ischizofrenią też się zarazisz. gosć od paciorkowca naprawdę, nie musisz się wysilać, ciekawe skad taka znajomosć tylu fachowych nazw, czyżbyś, na to chorowała? jesli tak podziel się zrzuc to z siebie, naprawde jesteśmy tu dla ciebie.

Gość gość
musiałaś bardzo bardzo dużo komuś żle życzyć skoro to masz a wiesz jednak dobrze ci tak!

Gość gość
Streptococcus bywa mylony z fibromialgią lub RZS

Gość gość
Dobrze jej tak? Żebyś i ty dostała reumatyzmu artretyzmu czyli dna moczanowa a do tego zwyrodnienia halluks valgus i szpotawej stopy

Gość gość
A dziękuję, wiesz, że teraz wszystko do ciebie wróci, miłego chorowania zatem

Gość gość
Nie wróci bo ty jej też źle życzyłas a mi i tak dużo nie zostało bo mam nowotwór

Gość binladen 24 lata
Spokój k***a bo was porozsadzam!!!!

Gość gość
I zaraz okaże się że tutaj wszyscy znawcy, sami lekarze! Co za szczescie!

Gość gość
No ale jak się odbija złe życzenie to tamte zostaje anulowane, co ty nie znasz reguł?

Gość gość
Wszystkie różowe zdjęcia ??!! Zrobiłaś że mnie jakiegoś psychopata ????

Gość binladen 24 lata
Eksplozja smaku!

Gość gość
Z nowotworem da się żyć wg filozofii kafe to ty się po prostu użalasz! Tutaj maja hashimoto nie wiem czy widziałaś dziewczyna pisała, i mówi o tym, i się nie wstydzi i żyje. Po prostu wydziwiasz.

Gość paciorkowiec 24 lata
Fibromialgia ma podłoże psychiczne, występuje na skutek obniżenia serotoniny w dlugotrwalym stresie. Ból jaki towarzyszy osoba z fibro : zakwasy, klucie, wyrywanie kości z ciała i jakby kość miała się złamać. Ludzie z fibro cierpia na zaparcia zaniki pamięci itd

Gość gość
Haschimoto choroba autoimmulogiczna . Zaburzenia w pracy przydało mózgowej. Główne objawy to spowolniony metabolizm zaparcia wypadnie brwi włosów. Bo zaczeciu leczenia objawy zanikają. Zalecane leki to letrox i euthyrox

Gość gość
No to przerąbane to moge przyznać że taka osoba ma na pewnoi gorzej i pozostaje jej wspołczuć. Ale to nie znaczy, że można bagatelizować czy deprecjonować inne cierpienie. Bo to , że ktoś ma gorzej to nie sprawi że druga osoba która też ma problem będzie mniej cierpieć. Co do osoby która ma nowotwór, próbowałaś metod naturalnych? Polecam ci ksiązkę o leczeniu wodą utlenioną prof. Nieumywakina

Gość lekara 24 lat
Hashimoto nie jest grozna choroba zalecana dawka letrox 75 połowa na czczo godzinę przed jedzeniem. Badania okresowe anty tpo tsh ft3 ft4 początkowo usg tarczycy z opisem

Gość gość
Tak to ja ta zła autorka, która zbiera żniwa rzuconej niegdys przed laty klątwy. Jeśli ci konwencjonalne metody nie pomagają to warto spróbować.

Gość gość
Jest wiele doniesień, że wiele osób się wyleczylo w ten sposób, poczytaj o tym fora.

Gość gość
Hashimoto groźna choroba? Proszę cię :D sama to mam i jedynymi objawami było wypadanie włosów i brwi . Fakt trzeba brać di końca życia letrox na czczo i nic więcej. Od tego się nie umiera

Gość gość
To była ironia gościu

Gość gość
Tutaj na kafe nie ma grożnych chorób jeszcze się nie nauczyłaś?No chyba że załączysz dokument potwierdzaj ący że naprawde jesteś chora t wtedy masz szanse na zrozumienie.

Gość gość
usg, rentgen, tomograf wszystkich części ciala, co najmniej. Tutaj nie ma ,że ty powiesz i ktoś uwierzy ci, jak opowiadasz to idziesz na całość.

Gość gość
Bo tu nie ma miejsca na niedomówienia tak? Musisz opowiedzieć wszystko łącznie z tym jaki stolec dziś zrobiłaś, gdy coś pominiesz, może zostac uznane to za niewiarygodne.

Gość gość inna
Też kilka lat temu myślałam że nigdy się nie wyleczę bo właściwie nikt konkretnie nie potrafił postawić właściwej diagnozy . Bolało mnie dosłownie wszystko, kości , mięśnie , stawy, nawet stawy szczęki do tego stopnia że nie mogłam gryżć. Miałam zawroty głowy , zapominałam nazwy rzeczy , nie potrafiłam powtórzyć nawet prostego zdania , czułam przeogromne zmęczenie i wiele wiele innych męczących dolegliwości. W końcu okazało się że mam boreliozę !! Poddałam się leczeniu metodą ILADS i dziś jest OK

Gość gość
gość dziś Haschimoto choroba autoimmulogiczna . Zaburzenia w pracy przydało mózgowej. Główne objawy to spowolniony metabolizm zaparcia wypadnie brwi włosów. Bo zaczeciu leczenia objawy zanikają. Zalecane leki to letrox i euthyrox xxx tak, tylko prosze sobie zyc z ta choroba. prosze sobie wejsc na fora gazety.pl dla hashimotowcow itd. te leki to takie podtrzymwanie zycia, ale wiekszosc objawow i tak sie utrzymuje pomimo ich zazywania. nie ma u nas w PL dotepu do sproszkowanej swinskiej tarczycy, ktora ponoc cudownie dziala. w tej chorobie pomimo zazywania standardowych lekow i tak mozesz miec wypadajace wlosy, problemy z cala gosp. hormonalna, przedwczesne starzenie, nieodrastanie brwi, mozesz z powodu problemow z ukl. immunologicznym chorowac na grype/przeziebienie jak male dziecko - 10 razy w roku. mozesz w koncu miec inne choroby z rodzaju autoimmunologicznych i czesto tak jest -celiakia, toczen, twardzina, cukrzyca autoimmunolog. i wiele wiele innych. a najgorsza jest postepujaca niemoc umyslowa, 2/3 os. z ch. tarczycy uskarza sie na luki w pamieci, problemy z zapamietywaniem i praca umyslowa pomimo leczenia. wiesz co to znaczy dla kogos kto mial przed choroba doskonale zdolnosci myslowe. watpie. czujesz sie jak umyslowe warzywo z mozgiem dziurawym jak ser szwajcarski. widzisz w myslach twarz A. Hepburn ale za chiny ludowe nie mozesz sobie przypomniec jej imienia i nazwiska. takie jest cudowne poklosie tej choroby. Alzheimer tez jest ch. autoimmunologiczna. ale dobra, mialam sie nie uzalac. jesli chodzi o fibromialgie to z tego co pamietam ta choroba tez ma podloze autoimmunologiczne. Z tego co widze równiez mam wiekszość z jej objawów. extra.

Gość gość
No wlasnie dla innych to takie prostebo skoro nie umierasz to przeciez jest git. Ludzie nie pojmuja tego ze czasem choroba potrafi mocno zrujnowac zycie. Moja choroba tez postepuje ja mam diagnoze ale co z tego jak nie mam mozliwosci leczenia moj organizm prawie niczego juz nie toleruje. A tak swoja droga to moja choroba tez jest smiertelna ponoc 40 % osob na nia umiera i wiele chorob rozwija sie na jej podlozu w tym rak. Ale ten kto wypisywal te bzdury ze sobie zmyslam to oj obys nie mial takich problemow. Mysle ze po mscu nie wiedzialbys co robic w ktorym kierunku isc i siedzialbys i plakal.

Naciskają byś napisała cóż to za choroba wykańcza Cię tak bardzo, by mogli odnieść się do siebie...czy "współczuć ", czy też sobie współczuć, ze mają gorzej i żyją i się nie p£aczą na kafe...więc nawtykają Ci stosownie...Z myśli przewodniej tematu zrobił się jarmark i przepychanki kto ma prawo do użalania się nad sobą....

Gość gość
dziś "chora na wora" to napisalam ja- kobieta, nie zaden facet, to mialo byc w formie zartu, ale mialo rowniez obrazowac podejscie spoleczenstwa do przewleklych chorob. ja takie teksty slysze w domu rodzinnym - takie jest podejscie ludzi, ktorzy mysla ze sam sobie wynajdujesz choroby i symulujesz. jeszcze ci potrafia dop*******oci "ty zacznij zyc, a nie sobie choroby wyszukuj". moze przez to mam juz zwichrowane podejscie do tematu. a nie moglabys napisac chociaz jakiego rodzaju jest to choroba - neurologiczna dzialka? nefrologia, kardiologia ? lubie takie watki, bo jako troche hipochondryk lubie porownywac objawy, a zawsze moze cos wyjsc. np. fajnie ze ktos napisal o fibromialgii. tam jako jeden z objawow wspomniano nadreaktywny pecherz. sama szukam przyczyny oddawania moczu co godzine u siebie juz od 1-2 lat.