Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Reumatyzm u osoby starszej

Polecane posty

Gość gość

Moja babcia ma 70 lat i ostatnio bardzo uskarża sie na reumatyzm. Dostaje jakieś leki, ale chciałabym jej jakoś ulżyć. Czy znacie jakieś sposoby?

Najlepiej skontaktujcie się ze specjalistą od takich spraw, gdyż takie bóle mogą mieć różnorodne podłoże. Dobrym sposobem na ukojenie bólu będą z pewnością masaże. Leczenie przewlekłego bólu http://www.rehab.pl/bol-przewlekly/ w który wlicza się również reumatyzm i inne stany zapalne stawów i nie tylko skuteczne będzie jeżeli stosować będziemy wszelkie metody lecznicze pod okiem specjalistów. Wtedy Babcia z pewnością poczuje się lepiej.

Gość gość
Ja słyszałam, że bardzo skuteczna jest terapia hiperbaryczna. Spróbujcie dowiedzieć sie np w ATAmedzie. Z tego co czytałam w USA tlenoterapia jest dziś standardem w leczeniu wielu schorzeń reumatoidalnych czy zapaleń kości.

Gość kasia353535
Reumatyzm to strasznie choroba która dopada nie tylko osoby starsze. Czytałam artykuł o innej metodzie leczenia reumatyzmu niż powszechnie znane (smarowanie lekami przeciwbólowymi) nawiasem mówiąc leki czy też maści może i skuteczne to nie rozwiązują problemu lepiej wyleczyć. Artykuł znajdziecie tu http://portal-medyczny.pl/termoterapia/

Gość niewinny66
najprędzej trzeba uzupełnić maź kolagenową która ochrania stawy. Kup arthroblock forte ma bardzo dobre opinie, kupisz w aptece podaj babci czy dziadzi, powinno to trochę uśmierzyć ból.

Gość gość
Mój dziadek chodził z podobnymi schorzeniami właśnie do ATAmedu. Potem odczuwał dużą ulgę. jednak tlen jest zbawienny!

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. Sporo czytaliśmy w międzyczasie o tej tlenoterapii. dziś wybieramy się do ATAmedu, żeby porozmawiać na ten temat ze specjalistami.

Gość debora999
Moja mama korzystała z tlenoterapii i właśnie w ATAmed. Jest jeszcze dość młoda i gdyby nie to, to nie wiem co by zrobiła. Ból jest okropny. Później zapisaliśmy też obie babcie i czuły się świetnie po terapii :)

Salai Guggal! nazwa brzmi dziwnie i egzotycznie (bo jest to suplement naturalnej medycyny ajurwedyjskiej, starohinduskiej) przekopiuje opis a potem napiszę jak lek zadziałał na moją babcię: "Naturalny suplement diety stworzony jest na bazie leczniczych roślin i ziół ajurwedyjskich. Przeznaczony jest dla osób cierpiących na reumatoidalne zapalenie stawów, chorobę zwyrodnieniową kręgosłupa i stawów z komponentą zapalną. Suplement dedykowany jest również osobom cierpiącym na dnę moczanową, rwę kulszową, chorobę Crohna, wrzodziejące zapalenie jelit oraz inne schorzenia o podłożu zapalnym. Żywica kadzidłowca (olibanum), czyli główny składnik mieszanki, jest stosowana od setek lat w ajurwedzie jako remedium w leczeniu stanów zapalnych stawów i kręgosłupa. Działa przeciwbólowo, zmniejsza stany zapalne w przebiegu reumatyzmu, wpływa ochronnie na miąższ wątroby. Zalecany przy: • Reumatoidalnym zapaleniu stawów. • Stanach zapalnych i bólowych kręgosłupa (zapaleniu nerwu kulszowego). • Intensywnym wysiłku fizycznym, treningach. • Chronicznych stanach zapalnych jelita grubego. • Dnie moczanowej. Najistotniejsze korzyści: • Wykazuje silne działanie przeciwzapalne. • Wspomaga i odżywia narządy ruchu. • Działa przeciwbólowo. • Zmniejsza obrzęki. • Regeneruje uszkodzone naczynia krwionośne. • Wspomaga leczenie zapalenia stawów." A powiem tak, mojej babci suplement bardzo pomógł. Oczywiście nie została cudownie uleczona ale mniej skarży się na ból, mniej ma takich dni w którym właściwie nie może się poruszać. Chyba wynika to tez z tego że kurację stosuje długo (nie ma do tego przeciwwskazań, bo suplement/lek jest w 100% naturalny, tylko z ziół i roślin nie występujących w Europie) i ten dłuższy czas i systematyczność daje efekty. Kuracji od lekarza białkowej nie mogła stosować długo bo ma wrzody na żołądku i to tylko pogarszało sprawę. No więc jak najbardziej polecam - suplement jest skuteczny, naturalny więc na pewno nie zaszkodzi. Przez długo czas problemem był z dostępnością, ja zamawiałam z zagranicy, ale z tego co wiem to najprawdopodobniej we wrześniu/październiku suplement się znowu pojawi w Polsce, więc kuracja będzie jeszcze tańsza :)

Gość bbb33
No moja babcia miała problemy z stawami niestety.. ten wiek. No ale miała kuracje z arthroblock forte, to jej pomogło w 100% teraz nienarzeka na strzykanie, czy bóle :)