Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kariina00

Do wszystkich mamusiek ;)

Polecane posty

Witam wszystkie mamy . Mam wizytę u pediatry w piątek ale postanowiłam że poradzę się wcześniej Was tutaj :) Synek od prawie samego początku jest na mleku modyfikowanym (aktualnie ma 1,5msc) . W szpitalu był dokarmiany Hipp po którym zaczęło się ulewanie i kolki . Po wyjściu do domu dostał bebiko pro+ , ulewanie i kolki nie ustąpiły więc lekarz zalecił zmianę mleka na inne (stwierdzając"potem będziemy myśleć" ) więc i zmieniliśmy na enfamil na którym jest już około 3 tygodni mamy kolki , mamy i ulewanie a na domiar złego problem z kupką o kolorze zielonym (ciemno zielonym , khaki ) . Bez naszej "pomocy" kupy nie zrobi ( przykruczanie nóżek itd) . Teraz moje pytanie brzmi czy możliwe że synek będzie potrzebował mleka specjalnego ? Czy te wszystkie symptomy to norma mimo wszystko ? Znajomi doradzili zmianę lekarza .. Na kolkę leki nie pomagają , syn musi się niestety porządnie spłakać zanim przejdzie przy pomocy domowych sposobów .. martwi mnie ten kolor i problemy z kupą ... wcześniej nie miał problemów była ładna zółta , szła bez problemu .

Gość gość
Kolki pojawiają się do końca 3 miesiąca bez względu na rodzaj mleka. Nawet dzieci na piersi mają kolki. Zielone kupy nie są normalne no chyba że to mleko typu ha albo nutramigen. Może spróbuj mleka Ha? Jest lżej strawne niż normalne mleko.

Gość gość
Trzeba szukac mleka do skutku. Moja od poczatku na bebilonie i nie miała żadnych problemów. Troche to straszne ze bez waszej pomocy kupy nie zrobi. Moze faktycznie trzeba zmienić lekarza

Gość gość
Miałam ten sam problem wtedy karmiłam NAN później bebiko nic nie pomagało dopiero jak kupiłam bebilon to zaczęła samodzielnie robić normalną kupę . Dawałam jej też espumisan i herbatę z kopru włoskiego . Lekarz nam nic nie pomógł . Na kolkę nie ma lekarstwa sama minie ,ale mleko radzę ci zmienić

Gość gość
u nas była tragedia z kolkami przez 3 mce, karmiłam piersią, mały wiecznie głodny, brzuszek go bolał, jeść nie chciał, ja nic nie jadłam prawie (aby to co powinnam) żeby mu niczym nie zaszkodzić. Minęły 3mce, jakby ręką odjął kolki zniknęły. Poddałam się z kp, dałam synowi Bebiko po czym dostał mega skazy białkowej, byliśmy do 14mcy na beblion pepti na receptę i wszystko było super, zero zaparć, zero bóli brzuszka, dziecko najedzone i szczęśliwe. Od 4mca życia przesypia idealnie noce, nie budził się na jedzenie ani nic, tak jest do teraz a ma 16mcy :)

Gość kariina00
Zmieniliśmy lekarza który przepisał Latopic . Żeby układ pokarmowy dojrzał . Mamy go brać przez 4 miesiące . Bierzemy go od dwóch dni a dziecko już szczęśliwe nic go nie boli , kupka bez problemu kołki tez mniejsze .