Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Jak radzić sobie z zaborczą, wpływową siostrą? Nie wiem czy w ogóle się da..

Polecane posty

Gość gość

Jest ode mnie starsza 5 lat. Jesteśmy dorosłe, mamy swoje rodziny, mieszkamy daleko od siebie. Zawsze traktowała mnie protekcjonalnie, z góry, zawsze wszystko lepiej wiedziała, zresztą traktuje tak wszystkich ludzi. Oduczyłam się jej zwierzać już lata temu, bo zawsze wykorzystywała to prędzej czy później przeciwko mnie. Tym niemniej ma aktualne informacje o moich problemach, życiu od mamy, mamę odwiedzam często, jesteśmy w bliskich relacjach. W związku z tym siostra często do mnie dzwoni, udziela "złotych rad", widzimy się 2,3 razy do roku, a robi mi wykłady takie, jakby mieszkała ze mną, wiedziała od A do Z jak wygląda moje życie, moje kłopoty. Mam tego serdecznie dość, raz się przeciwstawiłam bardzo ostro i stanowczo - tak odwróciła sprawę, że rodzice się obrazili na mnie, przez pół roku nie miałam kontaktu z rodziną, bo wszyscy mówili (a mam 33 lata :o ) , że dopóki nie przeproszę siostry, nie mają ze mną o czym rozmawiać. Nie mam już sił na to. Nie dam się tak więcej traktowąć, ale to równa się z obrazą reszty rodziny. Ciężko mi z tym, ale chyba nie ma wyjśćia, co?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować