Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama3 latka

Autyzm

Polecane posty

Gość mama3 latka

Czy są tu mamy dzieci które mają autyzm lub też podejrzewają go u swoich pociech?

Gość gość
Witam. Mama 7 letniego autysty.

Gość mama3 latka
Witam, chciała bym zapytać, jakie objawy u syna Panią zaniepokoiły? Jak wygląda diagnoza tej choroby? Mam dziecko które właśnie kończy pierwszy rok w przedszkolu i jedna z bardzo doświadczonych Pań przedszkolanek zasugerowała mi wizytę w poradni psychologicznej

Gość gość
Ja mam 5,5 latka z autyzmem. W naszym przypadku pierwsze co mnie zaniepokoiło to brak mowy (do teraz nie mówi) i spore opóźnienie względem rówieśników. Często mnie ignorował, kontakt wzrokowy był utrudniony.

Gość gość
Ja mam roczna córkę i zaczynam cos podejrzewać. Córka jest strasznie nerwowa, ignoruje mnie, gdy próbuje dołączyc się do zabawy to zabiera mi np. Książeczkę kiedy czytam i próbuje jej pokazywać zwierzątka. Jak nie chce jej oddać i tłumacze to dostaje szału, rzuca się, bije, szczypie i gryzie. Byle jaki powód potrafi ja doprowadzić do ataku histerii. Gaworzy, nie naśladuje, nie pokazuje raczkami i nie umie wykonywać podstawowych poleceń typu daj, weź to tamto, nie potrafi wrzucić klocka w odpowiedni otwór, wszystko rozwala i potrafi oglądać rzecz, kręcąc nią około minuty. Jestem załamana. Córka jeszcze nie chodzi, ma 13 miesiecy.

Gość gość
Ta roczna dziewczynka to przeciętne dziecko. Mój był podobny a jest zdrowy.

Gość gość
Do mamy tej rocznej dziewczynki Poszukaj na necie kwestionariusz m-chat - dobry test przesiewowych, z tym że zalecany po 16 miesiącu także dużo rzeczy mmoze nie wykazać. tzn wykazać jako niepokojące a jest to rozwojowe. Oprócz ignorowania twojej osoby i braku naśladowania wszystko inne moE być rozwojowe

Gość gość
mi się też wydaje że mama rocznej dziewczynki nie musi się jeszcze obawiać autyzmu ona ma dopiero 13 miesięcy, moja córka chodzić zaczęła w wieku 16 dopiero!!! teraz ma 8 lat i ma same 5 w szkole czasami też szału dostawała i taką histerie że krew mi się gotowała co innego gdyby dziecko miało powiedzmy 3 lata, teraz tylko spokój i opanowanie rodziców może coś zdziałać ;)