Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MichalinkaJagoda

allegro, jak to wygląda w praktyce?

Polecane posty

Gość MichalinkaJagoda

łatwo jest kupować na allegro, pomyslałąm więc że łatwo będzie też sprzedawać. wystawiłam pierwszą rzecz, nie najtaniej ale szybko poszła. no i okazało się, że prowizja mnie wyniosła mnóstwo pieniędzy! czy to w ogóle w takim razie opłacalne?? nie wiem co mam robić, bo wiązałam z tym swoje zatrudnienie a tu się okazuje że założenie sklepu allegro to jakieś ogromne koszty dla sprzedawcy! i przynajmniej rozumiem dlaczego tak często się mówi na ten portal alledrogo :(

Gość trędowaty man
Nie do końca. WIem, że przy założeniu konta firmowego masz dużo promocyjnych wystawień i przede wszystkim wysyłka Cię nie zjada odkąd zintegrowali się z inpostem. Mają webapi więc możesz zintegrować się ze swoim oprogramowaniem sklepu bez dodatkowych kosztów. Ja się długo wahałem ale zdecydowałem na tak i nie żałuję. Można rozhulać wyświetlenia na sklepie dzięki temu.

Gość MichalinkaJagoda
a te wszystkie szablony itd? korzystanie z tych allegro jest z tego co wiem bezpłatne ale dość słabe jeśli to ma być profesjonalny sklep. no i te tabele itd, to też allegro zapewnia do wyboru? czy np masz taką możliwość ale płać? jak kupuję to czasem się to przydaje, warto mieć takie ulepszenia u siebie ale czy to nie pochłonie lwiej części zarobku?

No ale jak chcesz się wyróżnić jakoś to to musi kosztować. W biznes trzeba inwestować ja to tak rozumiem przynajmniej

Gość topinambur
Musi ale nie zawsze. Patrz cennik esprzedaz.com na poszczególne usługi. Na początek może nie kosztować, dobra opcja dla tych, co to dopiero rozwijają swoje skrzydła. Bo na początku wszystko pod górkę, dużo trzeba zainwestować itd. To wydaje mi się sprawiedliwy system sprzedaży usług.

Gość Brygidówa
Ja korzystałam mając sklep z trzech usług esprzedazy prowadząc jednoczesnie allegro (większość osób tak robi). Z tych ważniejszych argumentów znajdzie się taki, że ich oprogramowanie jest w bardzo atrakcyjnych cenach i jeśli chodzi o funkcjonalność to nie można im niczego zarzucić, działają i sprawują się bardzo dobrze. Estetycznie są na najwyższym poziomie! Nie wiem jak Wy, ale dla mnie wygląd strony na którą wchodze, jej czytelność itd ma ogromne wrażenie, więc jako sprzedający to też na to patrzę. Nie wiem na ile potrzebna wam sprzedaż wielokanałowa ale u mnie właśnie możliwość ściągania zamówień do obsługi i ze sklepu i allegro była kluczowa i tu sellasist dawał radę zawsze i wciąż daje jak żaden mój poprzedni program. Za to wielki plus, bo stany magazynowe przy takiej sprzedaży ogarnąć samemu to niemożliwość :P

Gość gość
a sprawdź sobie jeszcze arena.pl, też tu można sprzedawać. a ja tu często kupuję, bo mają dobre podejście do klienta, za zakupy można zbierać punkty, co mi się bardzo podoba:)

Gość Halinka76
https://szablonyaukcji.pl/ na tej stronie znajdziesz szablony aukcji, dzięki czemu Twoja strona na allegro będzie niezwykle profesjonalna

Gość gość
Jako doświadczona allegrowicza mogę powiedzieć że jeżeli chcesz dużo sprzedawać potrzebne są dobre zdjęcia i ładna galeria. Z mojej strony mogę polecić https://sellia.pl

Gość gość
Ja wystawiam aukcję z generatora AllePomocnik 2 i jestem bardzo zadowolony, można go pobrać tutaj http://gcsoft.pl/