Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

regresja córki pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

mam problem moja córka się bardzo uwsteczniła jeśli chodzi o nauke nocnika. Chodzi o to że do niedawna potrafiła zasygnalizować że ma mokro, gdy zasikała ubranko bardzo jej to przeszkadzało a dziś nasikała na podłoge i poleciała dalej jakby nigdy nic. To już nasze drugie podejscie do nocnika pierwsze miesiąc temu dwa dni były idealne po jednej wpadce i sama wołała na nocnik trzeciego dnia jakiś bunt i koniec. Sikała jak stała i po fakcie zaczynała płakać. Niby jak ma chęć to siknie do nocnika ale jak zdarzyła się wpadka to nawet nie powiedziała. Za pare dni kończy dwa latka i od niedawna ma braciszka. Syn ma obecnie dwa miesiące. Wiem że to może mieć wpływ na uwstecznienie ale że aż tak że jej nagle mokre ubranko nie przeszkadza. Doradźcie czy jest sens teraz ściągać pieluchę czy może poczekać? Jeśli czekać to ile czasu?

Gość gość
Tak, myślę, że pojawienie się brata może mieć na to wpływ, zwłaszcza jeśli córka jest tm bardzo przejęta. A druga kwestia, dzieci w czasie rozwoju często uczą się nowych rzeczy i potem zapominają, a po jakimś czasie znowu coś umieją. Nie martw się i próbuj dalej