Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka_renata

W sobotę wesele, a syn nie chce iść

Polecane posty

Gość matka_renata

W sobotę żeni się moja siostrzenica, a kuzynka mojego syna. Mój syn oczywiście, mąż i ja jesteśmy zaproszeni. Dziś syn nam mówił, ze chyba nie pójdzie na to wesele, bo w sumie mu się nie chce, że kolega zapowiedział, ze wpadnie do niego z nową grą. Czy wielkim nietaktem będzie, jeżeli syn tak na ostatnią chwilę zmieni plany i nie pójdzie na ten ślub i wesele? On jeszcze nie jest przekonany, czy kolega napewno wpadnie w ten dzień, ale juz wstępnie się umówili i syn na 100 procent będzie wiedział... w piątek, a w sobotę ślub. Obawiamy się z mężem o reakcję siostrzenicy oraz całej rodziny, gdy syn tak w ostatniej chwili nie przyjdzie. Czy to wielki nietakt Waszym zdaniem? Nie mozemy syna zmusić- jakby co, bo jest dorosły- ma prawie 25 lat.

Gość gość
A ja przeczytałem tytuł i myślałem że syn nie chce iść na swoje wesele bo jest mecz

Gość matka_renata
Nie, nie, syn nie chce iść na wesele kuzynki, bo chce sobie pograć w grę jakąś, która przyniesie kolega.

Gość matka_renata
Aha, ze względu na poglądy rodziny nowozeńców na weselu nie będzie alkocholu

Gość gość
Twój syn jest dorosły i powinien zachowywać się jak dorosły, a nie rozkapryszony nastolatek

Niech nie idzie, o co ma zmuszać. Pójdzie na siłę to będziesz miała zepsute wesele, on będzie stale marudził. Powiedz młodym, że ma grypę żołądkową i źle z nim :P ile ma lat?

nie chce iść - jego sprawa, ale nie mów nikomu, że to przez grę, bo cała rodzina się dowie, że wychowałaś debila i po co ci to...

Gość matka_renata
Mówiliśmy mu, by zadzwonił do kuzynki i jej sam powiedział,ze nie przyjdzie, ale nie chce dzwonić, mówi, ze to niepotrzebne, że nic sie nie stanie jak go nie będzie, ze tam jedna osoba różnicy nie zrobi. Zastanawiam się z mężem, czy my mamy zadzwonić- żeby to jakoś wyglądało kulturalnie.

Gość matka_renata
Syn ma prawie 25 lat.

Gość gość
Dajcie wiecej kasy do koperty a tematu nie bedzie

Gość gość
A co kuzynka ma teraz zrobić z taką informacją? I tak już za niego będą musieli zapłacić bo liczbę gości potwierdza się wcześniej. Na weselu powiedz jej, że bardzo źle się czuł bo głupio mówić, że to przez grę. Alkohol piszemy przez H a nie CH a zresztą co ta informacja o braku alko na weselu wnosi do sprawy olania wesela przezwolenia twojego syna?

Gość matka_renata
i mam powody przypuszczac że jest gejem :(

Gość gość
Wychowałaś debila!!

Gość gość
25-cio letni facet powinien mieć trochę oleju w głowie. Zachowuje się jak rozpuszczony bachor. Kolega i gry, no tak największe wartości w życiu jak widzę dla niektórych, aż brak słów

Gość matka_renata
Ale to nie ja pisałam o tym alkoCHolu, a nie o tym, ze jest gejem. To ktoś się podszył pode mnie. Oczywiście, ze na weselu będzie alkohol, bo to normalne wesele. My też sie za syna wstydzimy, ze tak postąpił, ze gra mu wazniejsza z kolegą niż ślub bliskiej kuzynki i do tego nawet nie raczył jej powiadomić o swojej nieobecności.

Gość gość
Powiecie, zę sie rozchorował i po kłopocie

Gość gość
To nic nie mówcie do końca, a w dzień wesela powiedzcie, ze np. w szpitalu się znalazł chory i nie będzie problemu. Tam finansowo młodzi nie ucierpią wiele- najwyżej 20 zł za głupi obiad dla syna im przepadnie.

Gość gość
NIE ZMUSZAJ CHLOPAKA, JEST DOROSLY.

Gość gość
Niech sam zadecyduje, nie stresuj się tym .

Gość gość
Mam brata maniaka komputerowego, 23 lata. Z doświadczenia wiem że nie warto się w to mieszać . Jeśli nie chce niech nie idzie. Rodzina zapomni po czasie o tym czy bym czy nie był... nie przejmuj się tym

Gość matka_renata
Mój syn to też taki komputerowy maniak- od rana do nocy tylko gry i gry!

Gość gość
a ja myślę,że gra to tylko wymówka dla czegoś poważniejszego..zapewne po prostu nie lubi takich spędów,może go stresują,bo jest nieśmiały..ale woli powiedzieć,że o grę chodzi,żeby nie wyszedł na frajera,który się boi ludzi. ja ide na slub za 2 tygodnie i wiem,że nie przyjdę na wesele. Ale zapowiedziałam to od razu,więc nie ma przypału z opłaconym miejscem. Po prostu wesele to nie dla mnie..nie piję,nie jem mięsa,jestem nietowarzyska i skrajnie nieśmiała,nie mam chłopaka..męczyłabym się tylko tam,lepiej nie iść.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona