Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do lewicowców

Polecane posty

Gość gość

to z iloma punktami zgadzacie się w pełni? 1) przyjmuje się imigrantów/uchodźców do swojego kraju i daje się im takie same prawa jak krajanom 2) jest się zwolennikiem szybkiej zamiany złotówki na walutę euro 3) jest się zwolennikiem ślubów osób homoseksualnych oraz daje się tym ludziom prawo do adopcji 4) uważa się, że ochrona środowiska jest ważniejsza niż wzrost gospodarczy 5) jest się zwolennikiem eutanazji 6) zwolennik aborcji 7) przeciwnik kary śmierci 8) ktoś kto współczuje zwierzakom i zwolennikiem ich praw 9) ktoś przeciwny religii w szkołach 10) zwolennik opodatkowania progresywnego 11) zwolennik kwoty wolnej od podatku i innych ulg podatkowych 12) zwolennik rozwiniętej biurokracji 13) zwolennik legalizacji miękkich narkotyków 14) zwolennik łagodnej polityki penitencjarnej 15) zwolennik solidarnego państwa m.in. popiera wstąpienie do UE 16) zwolennik równouprawnienia kobiet i mężczyzn 17) zwolennik rozwiniętej polityki socjalnej 18) ogólnie zwolennik świeckiego państwa 19) zwolennik interwencjonizmu państwowego w gospodarkę 20) zwolennik dominacji parlamentu 21) przeciwnik militaryzmu i imperializmu (stabilna polityka obronna) 22) opowiada się za resocjalizacją 23) zwolennik niższego wymiaru kar (ogolnie mowiąc) 24) postuluje równouprawnienie wszystkich wyznań 25) ma otwarty stosunek do tradycji 26) zwolennicy ZUSu i KRUSu 27) podejrzliwie traktują kategorię narodu 28) lewica wychodzi z założenia, że wie lepiej co jest dobre dla społeczeństwa (czyli chyba chodzi o państwo opiekuńcze) 29) państwowa służba zdrowia, edukacja, dotowanie kultury 30) ograniczenie wydatków na wojsko 31) własność: prywatna, państwowa, spółdzielcza 32) Duży budżet, wysoka redystrybucja dochodu narodowego, deficyt budżetowy 33) zwolennicy autonomii regionów 34) postrzeganie rodziny jako wspolnoty wolnych ludzi, apologia praw jednostki, wolność dzieci w rodzinie 35) wspieranie przedsiębiorstw dotacjami to postulaty lewicy

Gość gość
Wy prawacy jednego z was narodowca "LEWACZKA " RAFALALA " POBIŁA WSTYD ale dobrze wam tak

Gość gość
oprócz 1, 12 i 21 popieram wszystko 🖐️

Gość gość
no może jeszcze 23 niespecjalnie mi się podoba, bo potem są takie kwiatki jak z Breivikiem w Norwegii, że nie mogą go nawet zamknąć na dożywocie...

Gość gość
Ja się w 100% zgadzam z 18 punktami 18/35 czyli jestem lewicowa :)

Gość gość
no może jeszcze 23 niespecjalnie mi się podoba, bo potem są takie kwiatki jak z Breivikiem w Norwegii, że nie mogą go nawet zamknąć na dożywocie... to ja, autorka od 18/35 ja postuluję rozróżnienie generalne zabójstw w KK na morderstwa, których 2 strony łączyła relacja i morderstwa osób nieznanych Wiadomo, że raczej nie można w KK likwidować opcji dożywocia dla 2 typu zabójstw ale jesli chodzi o pierwszy przypadek to tak, bo: - jest dużo wrednych ludzi - ba! nawet PROWOKATORÓW! - przemocowcy często grają ofiary i potem na pozór rzeczywista ofiara uchodzi za kata TRAGEDIA, że takim ludziom grozi dożywocie dodalabym jeszcze niejedno w tej kwestii ale skoro jestem za laskawymi wyrokami dla czlowieka ktory zabil kogos kogo znal, to mogę się w 100% zgodzić z punktem, z którym Ty się nie zgodziłaś/ nie zgodziłeś

Gość gość
lewaki to skutek czarnobyla

Gość gość
Znam link do "Mein Kampf" w wersji zarówno polskiej, jak i oryginalnej, ale też go nie podam x Znam link do "Mein Kampf" w wersji zarówno polskiej, jak i oryginalnej, ale też go nie podam x Znam link do "Mein Kampf" w wersji zarówno polskiej, jak i oryginalnej, ale też go nie podam x Znam link do "Mein Kampf" w wersji zarówno polskiej, jak i oryginalnej, ale też go nie podam x Znam link do "Mein Kampf" w wersji zarówno polskiej, jak i oryginalnej, ale też go nie podam x Znam link do "Mein Kampf" w wersji zarówno polskiej, jak i oryginalnej, ale też go nie podam x Znam link do "Mein Kampf" w wersji zarówno polskiej, jak i oryginalnej, ale też go nie podam x x x wolę być lewakiem niż FASZYSTĄ